LVC supports Serious Request blog #1 LVC supports Serious Request blog #1

Dag 3

, Leontine de Reede | Foto's: Coen Bastiaanssen

LVC supports Serious Request blog #1

Dag 3

Leontine de Reede | Foto's: Coen Bastiaanssen ,

Na een maandenlange voorbereiding stond het nu toch echt gebeuren. Vorige week liepen we na afloop van de laatste vergadering van de mobilisatiegroep bij Leiden Marketing nog met een groep professionals uit alle Leidse takken van sport, journalistiek, businessclubs, studenten en dergelijke – LVC vanuit de popmuziek Leiden - backstage rond bij Het Glazen Huis.

Dag 3

Na een maandenlange voorbereiding stond het nu toch echt gebeuren. Vorige week liepen we na afloop van de laatste vergadering van de mobilisatiegroep bij Leiden Marketing nog met een groep professionals uit alle Leidse takken van sport, journalistiek, businessclubs, studenten en dergelijke – LVC vanuit de popmuziek Leiden - backstage rond bij Het Glazen Huis. Mochten wij op uitnodiging eens exclusief rond loeren met een gluhweintje in de hand, maar echt relaxen was er niet bij. Sterker nog, in het LVC liep de spanning alleen maar op.

Het idee om een week lang non-stop open te gaan ontstond bij een fanatieke vrijwilliger. Het werd een geniale monsterproductie en vooral een kwestie van creatief omspringen met ruimte en middelen, want er moet natuurlijk zoveel mogelijk geld naar Serious Request. Managers en boekers reageerden zonder uitzondering enthousiast en sommige artiesten meldden zich zelfs spontaan aan. De filmcampagne 'Het Glazen Bruggetje' i.s.m. Trick of the Light Productions (bekend van de Leidse horrorfilm 'Meating Penny') werd opgestart met verschillende draaidagen en er werden ruim 200 vrijwillige diensten ingeroosterd om alle events met ruim 80 acts te faciliteren.

Zaterdagnacht lukte slapen al niet meer. De meet & greet met de Heideroosjes was het startsein van een week waarin nachtrust sowieso niet meer aan de orde zou komen. Na de officiële opening (en opsluiting van de dj's) op de Beestenmarkt, werd het nog echter en beten The Hot Stewards het spits af in LVC met een hysterische show. Aangeboden werd een tongsessie met een van de bandleden met een startbedrag van 100 euro. Die aanbieding werd met rode oren -maar zonder bod uit het publiek overigens- ontvangen.

Gisteravond werd het LVC overspoeld door hiphopcrews die de tent – gelukkig niet volledig – afbraken. De vloer trilde en het zweet liep van de muren. “Wie niet springt, is een Gerrit”, meldde Sticks compleet overbodig. Wat volgde was een grote chaos voor het podium en ineens was daar Barry Badpak die een guerilla show deed en honderden kelen "Kamelenteen" mee liet blaten. 3FM was de hele avond present en The Partysquad ragde de nacht en het volgende programma in. Inmiddels zijn de vloeren geveegd en de biertanks weer dik gevuld voor een nieuwe avond. Wij zijn zeer vereerd vanavond een van de laatste optredens van Aux Raus te mogen aankondigen en klaar om te raggen en headbangen met Gewapend Beton, Vanderbuyst, Che, The Don't Touch My Croque-Monsieurs en Automatic Sam. Alles voor mama!

 

(Foto's The Hot Stewards door Eefje Lammers)

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag