Studenten mogen buitenspelen in het Paard van Troje Studenten mogen buitenspelen in het Paard van Troje

Veel kwaliteit en vrolijke studenten bij Happy Student

, Vincent van der Voort | Foto’s: Jade Yorks en Inge van Holstein

Studenten mogen buitenspelen in het Paard van Troje

Veel kwaliteit en vrolijke studenten bij Happy Student

Vincent van der Voort | Foto’s: Jade Yorks en Inge van Holstein ,

Op donderdag 23 september stonden maar liefst zes bands op het programma tijdens een van de Happy Student avonden in het Paard van Troje. Vooral in de kleine zaal werd de lat erg hoog gelegd en was het volop genieten met Tilt The Head, Nature in a Box en Pop Up Animal Kids.

Veel kwaliteit en vrolijke studenten bij Happy Student

Op donderdag 23 september stonden maar liefst zes bands op het programma tijdens een van de Happy Student avonden in het Paard van Troje. Vooral in de kleine zaal werd de lat erg hoog gelegd en was het volop genieten met Tilt The Head, Nature in a Box en Pop Up Animal Kids.

De studenten van Den Haag zijn klaar met studeren en mogen vanavond buiten spelen in het Paard van Troje. Vanavond is het Naschoolse Opvang met als thema Happy Student. Happy student doet zijn naam zeker eer aan want overal zie je lachende studenten en muziekliefhebbers. The Relish opent de avond in de grote zaal. De deuren zijn pas net open en dat is te merken in de zaal. Er staan een handje vol mensen en daardoor oogt de grote zaal al gauw erg leeg. Toch zet The Relish een strakke show neer. Je kan zien dat ze veel hebben afgekeken van de grote jongens. De liedjes lijken veel op de alledaagse bandjes die de hitlijsten bestormen. Poppy songs met een funky randje passeren de revue. Over het algemeen een goede band met goed uitgedachte liedjes.

Na The Relish gaat ook de kleine zaal open. Het is inmiddels al lekker druk in het Paard als Tilt The Head in de kleine zaal klaar is om te beginnen. Deze jongen gasten spelen luchtige, maar overtuigende liedjes. Tilt the head weet een goede afwisselende set neer te zetten. Op de muziek valt goed te dansen en dat wordt dan ook volop gedaan. Tijd om weer eens een kijkje te nemen in de grote zaal waar inmiddels Nono & The Sunscream Band van start is gegaan. In tegenstelling tot de andere bands van de avond is dit de enige coverband. Deze zevenmansformatie met blazers weet het publiek echter niet te charmeren met hun klassiekers. Hier en daar staan wel wat mensen te dansen maar de band overtuigd niet. Deze band zou prima passen op een bruiloft, maar mist de power om de studenten achter zich te krijgen.

Vanavond is het duidelijk dat je in de kleine zaal moet zijn voor de goede bands. Halverwege Nono & The Sunscream Band begint Nature in a Box in de kleine zaal. Er staan meer mensen in de kleine dan in de grote zaal en dat is niet voor niets, want Nature in a Box is een viertal van formaat. De zanger heeft een hele lage stem en weet dit goed te benutten. Het doet denken aan een oude doorgerookte countryzanger. De band heeft een donker geluid, maar dat maakt voor de mensen in de zaal niks uit. Het publiek wordt goed bij de les gehouden en luistert aandachtig naar de levenslessen van deze rockband.

Het inmiddels al twee uur in de nacht als Pop Up Animal Kids in de kleine zaal de avond afsluit. De in rood, groen, geel en blauw geklede rockband speelt met veel power, en ramt er gelijk op los. Met nummers als ‘Woof’ en ‘Holy moments’ weten ze de zaal plat te spelen. The groovende riffs van deze band dwingen het publiek los te gaan. De zanger zingt met veel passie en agressie en bespeelt zijn gitaar alsof die bij zijn lichaam hoort. Met veel effecten en orgelgeweld creëert Pop Up Animal Kids een unieke sound. Dit is een band waar we ongetwijfeld nog wat van gaan horen.

Op donderdag 30 september is de laatste Happy Student avond met onder andere The Partysquad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag