Kubus & Joya Mooi maken soundtrack bij Amerikaans boek Kubus & Joya Mooi maken soundtrack bij Amerikaans boek

Presentatie Welkom In De Hel op Crossing Border

, Ingmar Griffioen

Kubus & Joya Mooi maken soundtrack bij Amerikaans boek

Presentatie Welkom In De Hel op Crossing Border

Ingmar Griffioen ,

De 26-jarige Tristan Egolf werd in 1998 in één klap beroemd met de roman Lord of the Barnyard. Zeven jaar later pleegde hij zelfmoord. Uitgeverij Lebowski wist een Nederlandse heruitgave van het spraakmakende debuut te realiseren, inclusief een soundtrack. Die wordt verzorgd door producer Kubus en zangeres Joya Mooi en gepresenteerd op Crossing Border.

Presentatie Welkom In De Hel op Crossing Border

De 26-jarige Tristan Egolf werd in 1998 in één klap beroemd met de roman Lord of the Barnyard. Zeven jaar later pleegde de Amerikaan zelfmoord. Roel van Diepen van uitgeverij Lebowski wist een Nederlandse heruitgave van het boek te realiseren, inclusief een soundtrack. Die wordt verzorgd door producer Kubus en de jonge zangeres Joya Mooi en gepresenteerd op Crossing Border.

Van Diepen wilde vijf jaar na het overlijden van Egolf graag aandacht besteden aan zijn spraakmakende romandebuut. Hij benaderde het Crossing Border festival met het voorstel en kreeg carte blanche. "Dit heeft dan ook alles in zich wat Crossing Border is: literatuur, muziek en beeldmateriaal, want we hebben ook een reportage geschoten met Kubus en Joya." Op de vrijdag van Crossing Border (19 november) is veertig minuten ingeruimd voor een tribute aan Tristan Egolf. "Het probleem is dat je met een dode schrijver zit, dus hebben we één of twee andere sprekers en vertonen we de reportage."

Die dag verschijnt ook de ep Welkom In De Hel van Kubus & Joya Mooi. Dat wordt ook de titel van de heruitgave van de roman van Egolf, die aanvankelijk als Heer onder het Gepeupel uitkwam. Van Diepen: "Dat vonden we wat oubollig, Welkom In De Hel past er goed bij." Lebowski was met het Amsterdamse MC Theater in gesprek over iets extra's om de heruitgave vorm te geven. Zo kwamen ze uit bij de Zwolse producer Kubus en de Amsterdamse zangeres Joya Mooi, die in februari haar debuut bij het MC Theater uitbracht.

Het resultaat, een zes nummers tellende ep met zang van Joya Mooi op twee tracks, stemt Van Diepen tevreden. "Het is afgemixt door Kubus, vorige week gemasterd door de jongens van Killing Skills en ik ben aangenaam verrast. Een soundtrack bij een boek is natuurlijk een vreemd project en we hadden ze niet verteld wat we ervan verwachtten." Qua muziek moeten we aan de oude Kubus denken. "Van voor Buitenwesten, het gaat meer richting techno. Hij heeft een hele bak analoge synths opengetrokken en dat geeft een ontzettend gruizig, dik en lomp geluid."

De roman Welkom In De Hel van Tristan Egolf en de bijbehorende soundtrack van Kubus & Joya Mooi worden vrijdag 19 november gepresenteerd op Crossing Border in Den Haag. Maandag ligt de uitgave in de winkels. De ep wordt waarschijnlijk niet los verkrijgbaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag