Winnaars Haagse Popprijzen bekend

Volg live de uitreiking tijdens de finale van de Haagse Pop Week

Susanne Kooijman en Remco van der Ham | Foto's: Eefje Lammers ,

Het is vandaag de climax van de Haagse Pop Week met de finale in het Paard van Troje. 3VOOR12 Den Haag volgt de Popprijzen op de voet. Kiijk hier wie er naar huis gaat met een award!

Volg live de uitreiking tijdens de finale van de Haagse Pop Week

Het is vandaag de climax van de Haagse Pop Week met de finale in het Paard van Troje. 3VOOR12 Den Haag volgt de Popprijzen op de voet. Kiijk hier wie er naar huis gaat met een award!

Robert Jan Stips, van The Nits en de band van Freek de Jonge, is vandaag de presentator van de Popprijzen. Als speciaal eerbetoon aan de Haagse muziekscene zingt hij voor het binnen druppelend publiek een cover van 'Twilight Zone' van Golden Earring. Kort daarna is het tijd voor de eerste band die genomineerd is als aanstormend takent; The Upstairs. Ze zorgen voor een knallend begin met hun energieke poprock.

De rockoma deelt de award uit voor 'Beste CD',die wordt gewonnen door Moonpilot. Hun album 'Control' wint het van onder andere Di-rect en Rät en Frikk. As tweede Aanstormend talent act mag November's Dream met hun poppy jazz de jury ovetuigen van hun kunsten. Met hun muziek zorgen ze voor een rustige noot naast het gitaargeweld dat op het programma staat.

De tweede Haagse Popprijs die wordt uitgereikt is die voor 'Beste Live Act'. De prijs gaat weinig verrassend naar Di-rect. Vanwege een optreden in 013 zijn ze er niet, maar via een filmpje laten ze weten erg blij te zijn met de prijs. Later op de avond zullen ze naar het Paard van Troje komen om de prijs officieel in ontvangst te nemen. Meidenband Take It Off is de derde in het rijtje aanstormende talenten. De dames hebben veel aandacht aan uiterlijk en performance besteed, maar aan de muziek mag nog wel gesleuteld worden.

Wouter Vedder van Waterpop deelt de award uit voor 'Beste Haagse Initiatief'. De twee grote kanshebbers volgens het publiek zijn Crossing Border (Haagse bands naar SXSW) en Jam de la Crème. De organisatie van Jam de la Crème gaat uiteindelijk met de prijs naar huis. De dolenthousiaste organisatie, waaronder Janneke Nijhuijs, loopt juichend het podium op. Ook Robert Jan Stips is vol lof over het initaitief. Als bijzondere prijs wordt er door Rob Vondracek de Haagse Popveer uitgereikt. De organisatie van Hofstad Bluesfestival krijgt de mooie award mee. Uiteraard wordt de bluesman die het festival mogelijk maakte, Jan Pet, ook genoemd. Het festival zal ter ere van Jan voort worden gezet.

Als laatste van de vier kanshebbers voor de Aanstormend Talent award laat Pleen hun melodische poprock horen. De zanger geeft met zijn lage stem de sound van de band een dramatisch tintje te geven.In het Paardcafé wordt ondertussen bekend gemaakt wie de Haagse Popprijs voor 'Beste Akoestische Performance' mee naar huis mag nemen. De Nederpopformatie JIP verslaat Klopje Popje en The Ties, en mag met de award naar huis.

Robert Jan Stips speelt nog een lied voor het publiek als hij onverwachts wordt onderbroken door Vico Sneep van het Haags Pop Centrum. Stips ontvangt de Lifetime Achievement Award en is er letterlijk stil van. "Ik sta echt met m'n mond vol tanden", aldus de blije zanger. Daarna speelt hij nog het leuke lied 'Achter de duinen'. 

De winnaar van de Aanstormend talent award van vorig jaar mag dit jaar ook spelen. Starcatcher geeft weer een goede show weg. De band heeft een volwassener richting gekozen en laat horen instrumentaal gegroeid te zijn.

Na Starcatcher wordt na de vier optredens van de talenten, de Aanstormend talent award uitgereikt. De jury was het meest gecharmeerd van het optreden van Pleen. Zij mogen dus de award mee naar huis nemen. Een optreden van een half uur van de band als enthousiaste winnaar volgt.

Om 01.00 uur in de nacht is Di-rect in Den Haag. Ze nemen hun award voor Beste live act in ontvangst.