Nieuwe Club Brooomm! met unieke muzikale kruisbestuivingen Nieuwe Club Brooomm! met unieke muzikale kruisbestuivingen

Voor de laatste keer in Korzo5HOOG

, Jade Yorks

Nieuwe Club Brooomm! met unieke muzikale kruisbestuivingen

Voor de laatste keer in Korzo5HOOG

Jade Yorks ,

Na het succes van vorig jaar vindt in het weekend van 15 en 16 oktober de tweede editie van Club Brooomm! in Korzo5HOOG plaats. Dat zijn bijzondere combinaties tussen klassiek geschoolde musici, popmuziekkanten en moderne dansers en choreografen. Het podium is zo opgesteld dat de skyline van Den Haag deel uit maakt van het decor. “Voor even heb je het idee dat je je in een wereldstad begeeft.”

Voor de laatste keer in Korzo5HOOG

Na het succes van vorig jaar vindt  in het weekend van 15 en 16 oktober de tweede editie van Club Brooomm! in Korzo5HOOG plaats. Dat zijn bijzondere combinaties tussen klassiek geschoolde musici, popmuziekkanten en moderne dansers en choreografen. Het podium is zo opgesteld dat de skyline van Den Haag deel uit maakt van het decor. “Voor even heb je het idee dat je je in een wereldstad begeeft.”

Behalve het overweldigende uitzicht op de stad biedt de etage van Korzo5HOOG meer mogelijkheden die organisator Jan Willem Troost (Brooomm en ex-Can_of_be) aangrijpt voor de invulling van het festival. “Dit jaar wil ik de gehele verdieping goed benutten. In de foyer is er improvisatie van een danser en een muzikant. Ook voeren we dit jaar iets grappigs uit. Tijdens de pauze hebben we optredens in de goederenlift. Elke keer als de deuren op de vijfde etage opengaan is in de lift een kleine show van één minuut te zien.”

Brooomm! is de naam van een klassiek geschoold muziekkwartet waar Jan Willem Troost deel van uitmaakt. Net als hij hebben ook de overige leden ervaring in de popmuziek. Vorig jaar vroeg Korzo’s artistiek leider Leo Spreksel aan het gezelschap om naar eigen inzicht een programma te maken. Dit resulteerde in Club Brooomm! waarin bijzondere gasten uit de Haagse dans- en muziekscene muzikaal met elkaar samenwerken. Troost: “Het is altijd leuk als mensen met elkaar werken die elkaar niet eerder hebben ontmoet. We proberen de combinaties zo te vormen dat het niet voor de hand ligt. Dit jaar speelt Brooomm bijvoorbeeld samen met Suzanne Ypma van Pitch Blond. Speciaal voor de gelegenheid heeft zij een nummer geschreven. Ze wordt nu niet door haar eigen band, maar door ons begeleid.“ Andere deelnemers zijn ondermeer Frank Wienk (Kyteman’s Hiphop Orchestra, Slagwerk Den Haag), Maurits de Lange (ex-Coparck, DJ Geigercounting) en choreografen Joeri Dubbe (Korzo) en Rita Vilhena (Baila Louca).

Het is de allerlaatste Club Brooomm! ooit in Korzo5HOOG. Binnen afzienbare tijd sluit het Korzotheater de deuren van het industriële pand aan de Binkhorstlaan om na twee jaar weer terug te keren naar de oude, verbouwde locatie aan de Prinsestraat. Voor het zover is telt het theater de weekenden af met Korzo countdown met  makers en programma’s die het meeneemt naar de nieuwe locatie in het centrum. Club Brooomm! maakt daar deel van uit. “Het is jammer dat we hier weg moeten. Het is een mooi pand dat uitdaagt om creatief te zijn. Bovendien biedt het mogelijkheden die in een normaal theater niet mogelijk zijn. De zaal is bijvoorbeeld zo groot dat alle instrumenten en attributen opgesteld kunnen blijven staan. Er is dus een doorlopend programma zonder storende op- en afbouwtijd. In het  nieuwe gebouw is technisch weer veel meer mogelijk." Met nog drie weekenden aan de Binkhorstlaan te gaan, is dit countdown #3. Op 4 februari 2011 opent Korzo haar deuren aan de Prinsestraat met het CaDance festival.
 
Club Brooomm! vindt vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober plaats in Korzo5hoog in Den Haag. Aanvang: 19.30. Entree: 12,50 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag