Blues aan Zee Festival 2010 heeft programma compleet Blues aan Zee Festival 2010 heeft programma compleet

“Blues is een state of mind”

, Renate Heins

Blues aan Zee Festival 2010 heeft programma compleet

“Blues is een state of mind”

Renate Heins ,

Op zaterdag 6 november 2010 vindt de negende editie van Blues aan Zee Festival plaats in welgeteld vier zalen van horecabedrijf De Noviteit te Monster. De programmering van dit jaarlijkse terugkerende bluesfestival is inmiddels compleet met welgeteld tien acts. Hoewel het festival plaats heeft in het hart van het Westland, doet dit bluesfestival niet onder voor een festival in de grote steden en kan de bezoeker zich verheugen op een keur aan zowel nationale als internationale acts.

“Blues is een state of mind”

Op zaterdag 6 november 2010 vindt de negende editie van Blues aan Zee Festival plaats in welgeteld vier zalen van horecabedrijf De Noviteit te Monster, het voormalige Sint Jozefklooster van de Zusters Franciscanessen uit Roosendaal. De programmering van dit jaarlijkse terugkerende bluesfestival is inmiddels compleet met welgeteld tien acts. Hoewel het festival plaats heeft in het hart van het Westland, doet dit bluesfestival niet onder voor een festival in de grote steden en kan de bezoeker zich verheugen op een keur aan zowel nationale als internationale acts.

Het festival wordt ieder jaar georganiseerd door het bestuur van Stichting Blues aan Zee - in 2001 in het leven geroepen ten bate van het organiseren van bluesevenementen - bestaande uit Ger Bus, Frits Krieg, Anton van Meerkerk en Joke Meinderts. Dezelfde stichting spant zich elke maand ervoor in een bluesavond in Monster te organiseren; in de vorm van een jamsessie, dan wel een optreden van een band tegen betaling van een minimale entreeprijs.

In het verleden wist het festival al namen als Bas Paardekooper and the Blew Crue, Thijs van Leer en Danny Bryant and the Redeyeband te strikken; dit jaar is het de beurt aan ondermeer de oudgedienden van Neerlands’ eigen Les Chats Cadiens (met accordeonist Henk de Kat (oprichter destijds van La Blusa), zanger/bluesharpspeler en percussionist Hans de Vries (voorheen Louisiana Radio), gitarist Willem van Dullemen (vroeger frontman van de Groovetones) en drummer Jeroen Elfferich), de Vlaamse formatie Howlin’ Bill (met vocalist Wim de Vos, gitarist “Little Jimmy” Hontolé, en Magic Frank en Walkin Winne in de ritmesectie) en tot slot niemand minder dan de ooit tot beste bluesharpspeler van Europa uitgeroepen Fransman Nico Wayne Toussaint en band.

Opvallende verschijning in deze programmering is Little Kim & the Alley Apple 3 uit België, waarin vrouwelijk stemgeluid afwisseling biedt in de overwegend door mannen gedomineerde muziekstroming. Voor een avond swingen op de klanken van rauwe, donkere zangpartijen, meeslepende gitaarriffs, de kenmerkende bluesharp en al wat dies meer, ben je deze avond aan het goede adres.

Blues aan Zee Festival vindt plaats op zaterdag 6 november in ‘De Noviteit’ in Monster. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop vanaf 16 oktober 2010 voor 22,50 euro (ex. 0,50 euro kosten voorverkoopadres). Meer info over Blues aan Zee Festival en de verkooppunten vind je op de website.

Tijdschema Blues aan Zee Festival
Zaal ‘The Chapel’
20.00 uur The Tonomats
21.45 uur The Blues Crowns
Zaal ‘Mississippi Queen’
20.15 uur Little Boogie Boy
22.00 uur Les Chats Cadiens
Zaal ‘Mainstage’
21.00 uur Jay Tamkin band (GB)
22.45 uur Wild T & the Hot butts
00.30 uur Nico Wayne Toussaint (Fr)
Zaal ‘Mississippi Queen’
20.30 uur Bas Kleine & his Harmaniacs
22.15 uur Howlin’ Bill (B)
24.00 uur Little Kim & the Alley Apple 3 (B)

“Blues is een state of mind. Wie er naar op zoek is, vindt het nooit. Je loopt het tegen het lijf en dan heb je het.” (Jan Pet (I.M.) in het blad “Doen” in 1995)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag