3VOOR12 Den Haag tipt de Haagse PopWeek 2010 3VOOR12 Den Haag tipt de Haagse PopWeek 2010

Welke acts mag je niet missen?

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

3VOOR12 Den Haag tipt de Haagse PopWeek 2010

Welke acts mag je niet missen?

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De Haagse PopWeek gaat weer van start. Tien dagen lang zijn er weer tientallen acts te zien en te beluisteren op de meest uiteenlopende locaties in Den Haag. Om je enigszins wegwijs te laten worden in het enorme aanbod, licht 3VOOR12 Den Haag een tiental acts uit die je echt moet gaan zien. Dan kan de Haagse PopWeek 2010 bijna niet meer mis gaan.

Welke acts mag je niet missen?

De Haagse PopWeek gaat weer van start. Tien dagen lang zijn er weer tientallen acts te zien en te beluisteren op de meest uiteenlopende locaties in Den Haag. Om je enigszins wegwijs te laten worden in het enorme aanbod, licht 3VOOR12 Den Haag een tiental acts uit die je echt moet gaan zien. Dan kan de Haagse PopWeek 2010 bijna niet meer mis gaan.

Singer-songwriter Alexander McKenzie met haar band The Underpaid houdt niet van zoetsappige liefdesliedjes, ze zingt liever over de teleurstellingen in het leven. Melancholische en humoristische teksten over de mensheid is haar kenmerk. Haar optredens zijn echter geen opeenhoping van dramatische teksten en liedjes, integendeel! Met haar prachtige stem weet de zangeres je mee te nemen naar haar wereld. Want ondanks haar cynische teksten, zegt ze zelf liever te genieten van de mooie momenten in het leven in plaats van er over te schrijven. Een echte levensgenieter dus. Laat Alexander je betoveren met haar optreden en geniet van haar cynisme. Want dat is ook genieten!
Te zien: zondag 17 oktober @ Coffee Company om 17.00 uur

Het noisepop trio Bombay Show Pig uit Amsterdam en Den Haag weet altijd een unieke liveshow neer te zetten. Niet alleen hun verschijning, inclusief maskers, zorgt daar voor. Met z’n drieën weet de band een muur van geluid neer te zetten. Met hun mix van rauwe gitaren en drums en soulvolle zang worden ze wel vergeleken met de Yeah Yeah Yeah’s. Na de release van hun eerste EP stond de band onder andere in het voorprogramma van The Black Box Revelation. Hun nieuwe EP ‘Baby It’s A Face’, die is geproduceerd door Tjeerd Bomhof van Voicst, zal tijdens de Haagse PopWeek worden gepresenteerd. Na deze show zal de band door Nederland toeren om hun EP aan de rest van het land te laten horen.
Te zien: donderdag 21 oktober @ SuperMarkt om 23.15 uur

Het Haagse akoestische trio Capisce? schopte het met hun krachtige nummers al tot de finales van de Grote Prijs van Zuid-Holland en de BeachBattle. Ooit gestart als duo met Matto Kranenburg (Kane, Handsome 3Some) en Kim van Roijen, is de formatie inmiddels aangevuld met Richie Bleijenberg (F) op percussie. De persoonlijke nummers van Capsice? worden met veel gevoel, humor en souplesse gebracht, en vertelt over real-life ervaringen rond despressie, drugs en emoties.
Te zien: dinsdag 19 oktober @ Lokaal Vredebreuk om 21.00 uur

De jonge band Hunting The Robot uit Eindhoven stond eerder dit jaar al op Club 3VOOR12 Den Haag en in het Paard van Troje tijdens de finale van de High School Music Competition, en tijdens de Haagse PopWeek zijn ze wederom in Den Haag te vinden als onderdeel van het 25 jaar Popunie programma. De band maakt een frisse mix van indierock en electro waarbij vooral associaties met Bloc Party kunnen worden gemaakt. Het is vooral opvallend hoe volwassen de band al klinkt, terwijl de bandleden tussen de 14 en 17 jaar oud zijn. Begin 2011 moet hun eerste EP uitkomen.
Te zien: vrijdag 15 oktober @ SuperMarkt om 22.30 uur

Het gaat misschien wel het hoogtepunt van de Haagse PopWeek 2010 worden, het eenmalige reünieconcert van Incense. Selwyn Slop (zang/gitaar), Bart Baekelandt (bas) en Remco Cornelissen (drums) komen na zes jaar weer bij elkaar. De in 1998 opgerichte band maakt experimentele rock met veel psychedelische invloeden en won in 2000 de Grote Prijs van Nederland. Ook bracht de band twee albums uit, ‘Approx. 45 min.’ (2002) en ‘On Top Of Wings We Walk’ (2003), en speelde Incense in 2003 op SXSW in Texas. Nog steeds niet overtuigd? Bekijk deze opnames tijdens Club 3VOOR12 uit 2001 dan nog maar even.
Te zien: maandag 18 oktober @ SuperMarkt om 23.00 uur

Met een mix aan stijlen, van keiharde rock tot het softere singer-songwriter en pop, heeft de band Nature in a Box genoeg in huis om een sterke show neer te zetten. En dat is dan ook precies wat ze doen. Ze halen hun invloeden uit hedendaagse bands als Foo Fighters, Them Crooked Vultures en Muse, maar ook bands als Led Zeppelin en Pink Floyd zijn terug te horen in hun sound. Sinds hun debuutoptreden in 2009 hebben ze al een behoorlijke live reputatie op weten te bouwen. Tijdens de Haagse Popweek zullen ze dit gewoon weer doorzetten.
Te zien: woensdag 20 oktober @ Paardcafé om 21.15 uur

Tijdens de finale van de Haagse PopWeek in het Paard van Troje zal Noblesse een deel van hun show ‘We Are Not Humanity’ opvoeren in de grote zaal. Niet op het podium, maar gewoon in de zaal. Het Haagse trio voert hiermee een bijzonder crossover project uit, waarbij muziek en dans één geheel vormen. De band stond hiermee onder andere in de Melkweg, Paradiso en P3. Een indrukwekkende voorstelling die je absoluut een keer gezien moet hebben.
Te zien: zaterdag 23 oktober @ Paard van Troje om 20.45 en 23.00 uur

Het duo Rät N FrikK is niet zomaar een hiphop act. Ze willen de grenzen van het genre verleggen door in hun sound veel elektronische sounds toe te voegen. Het creëert een unieke sound en live weten ze dan ook niet alleen de hiphop liefhebbers aan te spreken. Rock, dance, drum ’n bass, ze weten het allemaal in hun show te stoppen en de mensen aan het dansen krijgen. Vaak halen ze ook nog extra muzikanten op het podium, om de show nog meer afwisseling te geven. De raps van Rät zijn Nederlandstalig en lekker scherp, met een goede flow. En Frikk zorgt voor de beats. Laat je verrassen door dit duo tijdens de Haagse Popweek!
Te zien: vrijdag 22 oktober @ Pip om 00.30 uur

Op de woensdagavond van de Haagse PopWeek vindt in de Cremers+ de Dirty AggA Juke Party plaats. Het is de eerste officiële juke party in Den Haag, georganiseerd door de Dirty AggA Crew. Juke muziek is ontstaan in Chicago door een mix van stijlen als house, ghetto, house en hiphop. Hoofdact van deze avond is de uit Chicago afkomstige DJ Spinn, een pionier in de juke muziek en een van de initiators van Ghetto Teknitianz, Chicago’s vooraanstaande collectief van juke producers. Behalve DJ Spinn staan ook Chrissy Muderbot (Chicago) en DJ’s Geazah en Charly White op het programma.
Te zien: woensdag 20 oktober @ Cremers+ om 21.30 uur

De dansbare live remixact Supra Naturals bestaat uit de twee vrienden Kit Carrera en Youri de Bruijn. Hun invloeden reiken van Coldplay en Nirvana tot The Temptations. Tijdens hun liveshow mixen de twee de bekende hits van nu en de gouden oude hits tot een heerlijk dansbare sound. Om hun show aan kracht bij te zetten speelt Kit, ook bekend als drummer van The Deaf, ook drums tijdens de show van Supra Naturals. Terwijl Youri, ook van de Nederlandstalige band JIP, basgitaar speelt. Een perfecte show om je tijdens de afterparty op uit te leven.
Te zien: zaterdag 23 oktober @ Paard van Troje om 01.30 uur

Bekijk hier het volledige schema van de Haagse PopWeek 2010

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag