The Deaf voor tweede keer naar SXSW The Deaf voor tweede keer naar SXSW

Ook Pitch Blond en Pop Up Animal Kids naar Amerika

, Remco van der Ham

The Deaf voor tweede keer naar SXSW

Ook Pitch Blond en Pop Up Animal Kids naar Amerika

Remco van der Ham ,

De drie bands die in maart 2011 naar SXSW in Austin (Texas) gaan zijn bekend. The Deaf zal dit jaar voor de tweede keer naar Amerika gaan, dit keer samen met Pitch Blond en Pop Up Animal Kids. Daarnaast zullen de drie bands ook op Crossing Border en het Walk The Line festival optreden. 3VOOR12 Den Haag sprak met de drie geselecteerde bands.

Ook Pitch Blond en Pop Up Animal Kids naar Amerika

De drie bands die in maart 2011 naar SXSW in Austin (Texas) gaan zijn bekend. The Deaf zal dit jaar voor de tweede keer naar Amerika gaan, dit keer samen met Pitch Blond en Pop Up Animal Kids. Daarnaast zullen de drie bands ook op Crossing Border en het Walk The Line festival optreden. 3VOOR12 Den Haag sprak met de drie geselecteerde bands.

De drie verkozen bands zullen popstad Den Haag vertegenwoordigen op het SXSW (South by Southwest) festival 2011, in Austin, onder de naam ‘Music City The Hague powered by Crossing Border’. Het traject naar Austin begint voor de drie bands met de SXSW-kick off tijdens het Crossing Border festival. Dit optreden vindt plaats op woensdag 17 november in het Theater aan het Spui.  Na het SXSW-festival in maart spelen de drie bands ook nog op het Haagse Walk The Line festival (13 en 14 mei 2011). Eén van de bands zal bovendien uitgekozen worden om in augustus 2011 op het Beatstad festival spelen. De drie Haagse bands zullen meerdere keren op SXSW  spelen. Op de drukbezochte muziekbeurs van het SXSW-festival zal popstad Den Haag worden gepromoot middels een stand.

De Haagse beatband The Deaf mag dit jaar voor de tweede keer naar het Amerikaanse showcase festival. Drummer Kit Carrera: “Ja, supervet! We hadden er natuurlijk wel op gehoopt, maar niet echt verwacht. De organisatie van SXSW heeft ons optreden wel gezien vorig jaar, en daarvan waren ze wel onder de indruk.” De band heeft dankzij hun deelname vorig jaar al wat ervaring opgedaan. “We weten nu hoe het er aan toe gaat, dus we gaan er nu even goed voor zitten om te kijken hoe we er dit keer zoveel mogelijk uit kunnen gaan halen.” De bandleden van The Deaf zijn elk ook druk met andere projecten, zoals zanger/gitarist Spike bijvoorbeeld met DI-RECT. “We zullen daarom ook goed naar de mogelijkheden binnen onze schema’s moeten kijken. We zouden er graag nog een paar shows in Amerika aan vastplakken, maar we moeten even kijken wat er mogelijk is. Maar waar een wil is, is een weg.” The Deaf mag mede door de komst van het album voor de tweede keer mee naar SXSW. “Het is een vereiste vanuit Crossing Border, dat een band zich voor de tweede keer mag inschrijven mits de band iets nieuws te bieden heeft. Voor ons is dat het album.” Wanneer het album precies uitkomt, is nog niet duidelijk. “We willen het begin volgend jaar uitbrengen, maar een datum is er nog niet. Alle partijen zijn inmiddels ingespeeld, maar er moet nog gemixt en gemasterd worden, en de cd moet nog gedrukt worden.” Hoe de plaat wordt uitgebracht is ook nog onduidelijk. “We zijn met verschillende partijen aan het praten, maar over de vorm zijn we nog niet uit. We zijn nu alle opties aan het afwegen.“

De heren van Pop Up Animal Kids kregen woensdag het goede nieuws te horen. Zanger/gitarist Tijmen van Wageningen: “Laurens (bassist, red.) werd gebeld door de organisatie van Crossing Border. We hadden het zeker niet verwacht.” Op SXSW spelen in totaal zo’n 1800 bands, waardoor opvallen erg lastig is. “We gaan alles in het werk stellen om er meer uit te halen dan alleen wat er al voor ons wordt geregeld. De komende tijd gaan we ons goed verdiepen in het festival en proberen wat plannetjes te smeden. We gaan ook zeker proberen om ook vanuit Nederland al wat dingen te regelen, zoals het uitnodigen van zalen en boekers.” Op dit moment tourt Pop Up Animal Kids door Nederland als voorprogramma van DI-RECT en wordt er hard aan nieuwe nummers gewerkt. “Waarschijnlijk gaan we voordat we naar Amerika gaan, nog wel nieuw materiaal uitbrengen, maar op wat voor manier weten we nog niet. Of dat een album wordt of een nieuwe EP bijvoorbeeld.” Ook zullen er de komende maanden een aantal video’s van de band verschijnen. “Er komt in ieder geval een promofilm met live beelden, maar we willen ook een videoclip maken bij een van de nummers van de EP.”

Pitch Blond had eigenlijk al niet meer verwacht dat ze tot de drie bands zouden behoren. “We kregen een mail van Crossing Border dat er al uitnodigingen vanuit SXSW naar de bands waren gestuurd, maar wij hadden niets gekregen. We dachten daarom ook dat wij het niet waren geworden. Toen werd ik gebeld dat we wel degelijk waren uitgekozen.” Zangeres/gitarist Suzanne Ypma vertelt zeer enthousiast: “Ik vind het echt helemaal geweldig, maar ik snap er nog helemaal niets van. De andere bands zijn ook zo goed!” Vanavond gaat de band het uitgebreid vieren. “Er gaat vanavond een fles champagne open! We gaan repeteren in de studio van Henk Koorn en daarna flink hard zuipen om het te vieren!” Concrete plannen om op SXSW op te vallen heeft Ypma nog niet. “Ik heb wel wat dingen in mijn hoofd, maar we moeten het daar eerst met z’n drieën nog even goed over hebben. Eerst vieren, dan plannen maken.” Er zal in ieder geval contact worden opgenomen met de mensen van Monsters Of Folk, die vorig jaar bij het optreden van Pitch Blond op Crossing Border aanwezig waren. “We gaan ze wel om advies vragen, en wie we het beste uit kunnen nodigen voor ons optreden op SXSW.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag