Langweiligkeit 11 belicht: Guy Tavares (Orange Sunshine) Langweiligkeit 11 belicht: Guy Tavares (Orange Sunshine)

Santa Cruz neemt stokje van Orange Sunshine over

, Jade Yorks

Langweiligkeit 11 belicht: Guy Tavares (Orange Sunshine)

Santa Cruz neemt stokje van Orange Sunshine over

Jade Yorks ,

Fans van Orange Sunshine hebben nog maar een beperkt aantal mogelijkheden om de band live te bewonderen. Na Langweiligkeit 11 speelt het drietal de laatste geplande optredens om er vervolgens voor een aantal jaar mee te stoppen. Drummer Guy Tavares geeft tijdgebrek op als reden. “Ik heb drie kinderen en behoorlijk wat nieuwe ideeën. Dan moet je keuzes maken. Ik heb maar tijd voor één band en dat is nu Santa Cruz.”

Santa Cruz neemt stokje van Orange Sunshine over

Fans van Orange Sunshine hebben nog maar een beperkt aantal mogelijkheden om de band live te bewonderen. Na Langweiligkeit 11 speelt het drietal de laatste geplande optredens om  er vervolgens voor een aantal jaar mee te stoppen. Drummer Guy Tavares geeft tijdgebrek op als reden. “Ik heb drie kinderen en behoorlijk wat nieuwe ideeën. Dan moet je keuzes maken. Ik heb maar tijd voor één band en dat is nu Santa Cruz.”

Guy Taveres speelt met maarliefst drie verschillende acts op Langweiligkeit 11. De eigenaar van platenlabels Motorwolf en Bunker Records speelt met Orange Sunshine, Panzerkreuz (dj-set) en Santa Cruz. Van zijn label Motorwolf speelt ook de Italiaanse tweemansband Catacumbas op het festival. De vooringenomen popliefhebber met een voorliefde voor melodie en ‘nieuwe muziek’ komt met deze acts niet aan zijn trekken, stelt Guy. “Je hoeft er geen getrainde oren voor te hebben, maar je moet er wel voor open staan.  Met Santa cruz spelen we geen set die uit verschillende liedjes bestaat. Het is een lang filharmonisch stuk. Het klinkt ondermeer als een kruising tussen ZZ Top en Glenn Branca, maar dan nog lager en nog harder. Het is muziek met een lage ondertoon die aanvoelt  als een sonische tsunami. In de boventoon is wat melodie te horen. Als we een uur lang spelen, voelt dat als een uur lang mediteren. Als we met elkaar in de oefenruimte zitten, komen we er stoned uit. Het gaat om de mantra. Het geeft mensen focus en rust. Uiteindelijk is er geen verschil tussen speler en toeschouwer. We delen allemaal het zelfde gevoel.”

Catacumbas is een band die Guy per toeval heeft ontdekt. Een kennis liet hem nummers van MySpace horen. Hij was er gelijk weg van. “Het zijn jonge jongens die net van de middelbare school afkomen, maar ze spelen muziek waar ik twintig jaar geleden al fan van was; trash en noise, naar het extreme toe. Het is krankzinnig, beestachtig en zwakzinnig met humor. Veel mensen ontkennen het maar in wezen heeft iedereen die krankzinnige kant in zich. Dat is het verhaal dat ik ook met mijn muziek probeer te vertellen. Ik maak geen functionele bouwwerken. Muziek moet je voelen.”

Door het vaderschap kan Guy niet louter voor muziek leven. Voor zichzelf heeft hij dan ook besloten dat hij niet heel het jaar door aan optredens doet. “We werken een half jaar lang aan nieuwe materiaal om het half jaar daarop op tour te gaan. We doen misschien een maandje Europa, een maand Amerika en een maand Australië, maar aan losse optredens doe ik niet meer. Misschien incidenteel in Dystopia, maar voor de rest niet.” Guy sluit overigens niet uit dat Orange Sunshine over een aantal jaar weer op de bühne staat.

Santa Cruz speelt op vrijdag 12 november om 22.30 uur in de Schots
Catacumbas speelt op vrijdag 12 november om 02.15 uur in de Scheef
Orange Sunshine speelt op zaterdag 13 november om 22.30 uur in de Schots
Panzerkreuz speelt op zaterdag 13 november om 20.00  uur in het Gesticht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag