Den Haag wil grote housefeesten verbieden Den Haag wil grote housefeesten verbieden

ME beëindigt uit de hand gelopen GekkeHouse

, Tomas Delsing

Den Haag wil grote housefeesten verbieden

ME beëindigt uit de hand gelopen GekkeHouse

Tomas Delsing ,

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat "heel goed kijken" of hij in de toekomst nog grote housefeesten in de stad wil toestaan. Aanleiding hiervoor is het uit de hand gelopen housefeest GekkeHouse. Daar moest de Mobiele Eenheid opdraven om de orde te herstellen na een vechtpartij. Zestien feestgangers werden gearresteerd, vier personen raakten gewond.

ME beëindigt uit de hand gelopen GekkeHouse

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat "heel goed kijken" of hij in de toekomst nog grote housefeesten in de stad wil toestaan. Aanleiding hiervoor is het uit de hand gelopen GekkeHouse, een indoor housefeest dat afgelopen zaterdag in de Hofstad werd gehouden. Daar moest de Mobiele Eenheid opdraven om de orde te herstellen na een vechtpartij. Zestien feestgangers werden gearresteerd, vier personen raakten gewond.

Van Aartsen is "woedend op lieden die zich op deze manier gedragen", vertelde de burgemeester eerder vandaag aan het Algemeen Dagblad en Omroep West. "Die verpesten het feest en brengen de politie en beveiligers in gevaar." Eerdere evenementen van dezelfde organisator leverden geen problemen op. Reden voor de gemeente om een vergunning af te geven. Nadat de raddraaiers waren afgevoerd besloot de ME het feest gecontroleerd te beëindigen.

De inzet is niet een algeheel verbod op dancefeesten, benadrukt Gerben van den Berg, woordvoerder van Van Aartsen: "Dance is een ontzettend breed begrip, net zoals popmuziek dat is. We gaan heel goed kijken wat er afgelopen weekend mis is gegaan, en waar dat aan heeft gelegen. Dat kan de locatie zijn, maar ook het type publiek of bezoekersaantallen. Vervolgens zal gekeken worden of we voor bepaalde feesten misschien beter geen vergunning meer af kunnen geven."

Een vergelijkbaar beleid werd eerder al ingevoerd in Rotterdam. Daar mogen sinds begin dit jaar alleen nog grote dancefeesten worden georganiseerd op een afgesloten festivalterrein. Aanleiding voor deze maatregel waren de strandrellen in Hoek van Holland in augustus 2009. Deze betekende onder andere het einde van de Dance Parade in de stad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag