Drunktank brengt 5 maart debuutalbum uit Drunktank brengt 5 maart debuutalbum uit

“Een echte cd en niet zo’n copyshop EP”

, Marije Pluym | Foto’s: Eefje Lammers

Drunktank brengt 5 maart debuutalbum uit

“Een echte cd en niet zo’n copyshop EP”

Marije Pluym | Foto’s: Eefje Lammers ,

De Haagse punkrockers Drunktank presenteren op 5 maart aanstaande hun debuutalbum ‘The Infamous Four’. 3VOOR12 Den Haag sprak met bandleden Peanut, B-man, Pimmers en Tente over hun cd, hun verleden en hun toekomstplannen.

“Een echte cd en niet zo’n copyshop EP”

De Haagse punkrockers Drunktank presenteren op 5 maart aanstaande hun debuutalbum ‘The Infamous Four’. 3VOOR12 Den Haag sprak met bandleden Peanut, B-man, Pimmers en Tente over hun cd, hun verleden en hun toekomstplannen.

Drunktank bestaat nu bijna zeven jaar, maar heeft in die tijd de nodige wisselingen in bezetting gehad. Waar dit precies door komt weten de bandleden niet. Wat ze wel lijken te weten is dat de band er in haar huidige bezetting voorlopig nog wel even tegenaan kan. Daar waar er in het verleden een zanger werd ingelijfd, neemt nu gitarist Pimmers het grootste deel van de zangpartijen voor zijn rekening. “Dat was in het begin wel even wennen en het is één van de redenen waarom de voorbereidingen en opnames van ‘The infamous Four’ maarliefst een jaar in beslag hebben genomen.”

“Een echte cd en niet zo’n copyshop EP”, zo omschrijft de band hun nieuwste kindje. “Qua stijl sluit de cd naadloos aan bij het vorige werk van de band. Knallende recht-toe-recht-aan tracks waarbij de liefhebber ook wat ouder Drunktank materiaal zal herkennen.” Dit zijn volgens de band namelijk vaak de beste nummers. “Verschil met de EP’s die we in het verleden hebben uitgebracht, is vooral de professionaliteit waarmee deze cd in elkaar is gedraaid. Hij is gemixed en gemastered door Jochem Jacobs (Textures) en de opnames hebben plaatsgevonden in een tot studio omgebouwde kantoorruimte.”

Drunktank is een band die je in Den Haag niet vaak voorbij ziet komen. Volgens de band is dit een bewuste keuze. “Als je niet elke week in Den Haag speelt, worden mensen je ook niet zo snel zat. We werken hard en gaan niet met de mode mee.” Volgens de band blijven ze daardoor interessant. “Het is dus niet zozeer dat Den Haag punkrock negeert.” De band lijkt ervoor te kiezen om zich niet teveel in het soms wat benauwende Haagse muziekwereldje op te houden.

De punkrockers zijn van mening dat je niet doorbreekt door alleen maar veel op te treden. Zo organiseert de band al sinds 2003 het Musicon Punkfest, een soort uitwisseling van punkbands en hebben ze al drie keer het punkrock voetbaltoernooi moeten organiseren. “Hierdoor hebben we een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk opgebouwd. Dat biedt mogelijkheden om ook buiten Den Haag aan de bak te kunnen.” Zo staat er een aantal optredens in Schotland en een tour door Denemarken gepland en wordt de cd ook in België, Denemarken en Japan uitgebracht.

Maar eerst is Nederland aan de beurt. De releaseparty aanstaande vrijdag belooft een waar feestje te worden. Niet alleen Drunktank maakt vanaf 22.00 uur haar opwachting in de SuperMarkt, ook Tributörs en Manus&Harrie komen meedoen. Voor elk wat wils dus. En voor degenen die op 5 maart niet naar SuperMarkt kunnen komen, doet de band het feestje tijdens het Musicon Punkfest 12, op zaterdag 3 april, nog eens dunnetjes over.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag