Cultuurpodium Boerderij krijgt status van A-podium Cultuurpodium Boerderij krijgt status van A-podium

“We kunnen nu grotere Nederlandse bands in huis halen”

, Susanne Kooijman

Cultuurpodium Boerderij krijgt status van A-podium

“We kunnen nu grotere Nederlandse bands in huis halen”

Susanne Kooijman ,

Het cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer had al lange tijd de status van B-podium. Sinds vorige week is bekend gemaakt dat het podium de status van A-podium heeft gekregen. Andere podia met dezelfde status zijn het LVC in Leiden en Doornroosje in Nijmegen. Het zal voor de bezoeker geen grote gevolgen hebben, maar er zijn wel plannen voor een bredere programmering. 3VOOR12 Den Haag sprak met Floor Sleeking over de plannen van het podium.

“We kunnen nu grotere Nederlandse bands in huis halen”

Het cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer had al lange tijd de status van B-podium. Sinds vorige week is bekend gemaakt dat  het podium de status van A-podium heeft gekregen. Andere podia met dezelfde status zijn het LVC in Leiden en Doornroosje in Nijmegen. Het zal voor de bezoeker geen grote gevolgen hebben, maar er zijn wel plannen voor een bredere programmering. 3VOOR12 Den Haag sprak met Floor Sleeking (publiciteit en programmering) van de Boerderij over de plannen van het podium.

Een podium krijgt de status A-podium als ze minimaal honderd popactiviteiten per jaar organiseren en een capaciteit van minimaal 450 en maximaal 1000 bezoekers hebben. “We hebben voldaan aan bepaalde criteria. We hebben veel Nederlandse bands in huis gehaald. Het is een beetje erkenning voor onze programmering.”

De bezoeker van de Boerderij zal echter niet heel veel merken van de vernieuwde status. “We kunnen nu grotere bands in huis halen,maar dat zal niet heel snel gaan. We kunnen bands nu een hogere gage geven, dus kunnen we bands boeken die we eerst niet konden betalen. De Dijk en Trijntje Oosterhuis bijvoorbeeld. En Candy Dulfer komt binnenkort optreden. We kunnen ook meer bands op één avond boeken, als voorprogramma of naprogramma. We zullen wat meer gaan experimenteren.”

Voor de meeste podia is de verhoogde status wel een reden voor een groot feest. De Boerderij zal echter geen feest geven. “We weten het pas sinds vorige week. We gaan het vieren op gepaste wijze. We vinden de erkenning wel erg leuk.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag