Blind Bird actie TodaysArt 'geen knipoog naar Lowlands' Blind Bird actie TodaysArt 'geen knipoog naar Lowlands'

"Voor bezoekers die blindelings vertrouwen op het programma"

, Ingmar Griffioen

Blind Bird actie TodaysArt 'geen knipoog naar Lowlands'

"Voor bezoekers die blindelings vertrouwen op het programma"

Ingmar Griffioen ,

TodaysArt komt met Blind Bird tickets: goedkopere kaartjes terwijl er nog geen enkele artiest bekend is. Zinsnedes als "Voor bezoekers die blindelings vertrouwen op een avontuurlijk en verrassend programma" zijn helemaal geen knipoog naar Lowlands, beweert directeur Olof van Winden.

"Voor bezoekers die blindelings vertrouwen op het programma"

TodaysArt komt met Blind Bird tickets: goedkopere kaartjes, terwijl er nog geen enkele artiest bekend is voor het Haagse festival op 24 en 25 september. Zinsnedes als "Voor bezoekers die blindelings vertrouwen op een avontuurlijk en verrassend programma" en "Als deze speciale tickets zijn uitverkocht, maakt de organisatie de eerste drie namen bekend", zijn helemaal geen knipoog naar Lowlands, beweert directeur Olof van Winden.

"We proberen elk jaar ons kaartje zo goedkoop en dus laagdrempelig mogelijk te houden. Dit is bedoeld voor mensen die ons kaartje nog steeds te duur vinden. Voor publiek dat het festival kent en dat zoiets heeft van: ik vertrouw het wel." Als de Blind Bird tickets op zijn, gaat de reguliere Early Bird actie in. De tickets vliegen weg volgens Van Winden: "Het gaat harder dan ooit, bijna driekwart is al verkocht en ik denk dat we vrijdag al klaar zijn."

De directeur bestrijdt dat zijn festival met dergelijke uitspraken de draak wil steken met Lowlands, dat elk jaar eerder uitverkoopt en pas vandaag de eerste grote mep namen bekendmaakte. "Lowlands is een heel ander ding, daar koop je echt een kaartje voor het format en heerst schaarste voor de tickets. Lowlands heeft de luxe dat het heel vroeg uitverkoopt, wij kunnen niet eens uitverkopen omdat we zoveel festivallocaties hebben."

Het gaat TodaysArt volgens Van Winden echt om tegemoetkoming aan een kleine loyale groep. "We zijn dit jaar aan de zesde editie toe en je ziet wel dat we meer draagvlak hebben opgebouwd. Als je dan toch naar de Lowlands-referentie kijkt: ook al is er nog niks bekend, je weet dat Lowlands altijd een goede sfeer en een interessant programma heeft. En dat gevoel begint bij TodaysArt ook langzaam door te dringen."

TodaysArt vindt op 24 en 25 september plaats op zo'n 19 festivallocaties in Den Haag. "Waaronder de Dr. Anton Philipszaal, waar we grotere dingen gaan programmeren. Daarvoor komen we dit jaar met een Plusprogramma, waarvoor een apart kaartje gekocht moet worden. Hoe bedoel je dat dat je weer aan North Sea Jazz doet denken?"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag