The Deaf presenteert vierde bandlid The Deaf presenteert vierde bandlid

‘Magere Mau’ op toetsen

, Marije Pluym | Foto's: Eefje Lammers

The Deaf presenteert vierde bandlid

‘Magere Mau’ op toetsen

Marije Pluym | Foto's: Eefje Lammers ,

Tijdens een weekend waarin het in Den Haag gonst van de grote festivals (onder andere The Hague Jazz en The Hague Pride) viert het Haags Filmhuis haar eigen feestje. Hier vond namelijk 'The struggles of a superhero, an introvert and a rising star' plaats met zaterdag 12 juni The New Grey Whistle Test. Tijdens dit festival presenteerde The Deaf een vierde bandlid.

‘Magere Mau’ op toetsen

Tijdens een weekend waarin het in Den Haag gonst van de grote festivals (onder andere The Hague Jazz en The Hague Pride) viert het Haags Filmhuis haar eigen feestje. Hier vond namelijk 'The struggles of a superhero, an introvert and a rising star' plaats met zaterdag 12 juni The New Grey Whistle Test. Dit festival draait om de verhouding tussen performance en registratie waarbij de registratie niet het eindpunt is, maar juist het begin. Onderdeel van dit mediaoverstijgende project is een optreden van The Deaf. En niet zomaar een optreden. Het is de eerste keer dat Spike, Kit en Janneke op het podium worden vergezeld door toetsenist Maurizio Pinna, a.k.a. 'Magere Mau'.

Pas een week geleden doken The Deaf en Mau, toetsenist bij de Haags/Rotterdamse band Organisms, de repetitieruimte in, maar dat is zeker niet terug te horen. Volledig op elkaar ingespeeld rocken de vier de propvolle Zaal5 van het Haags Filmhuis plat. De bekendere The Deaf-nummers zoals 'I'm alive' en 'He's my man' komen voorbij, maar ook ‘Got to go deep’, een nummer dat de band de afgelopen week samen met Mau in elkaar draaide, doet het verhitte publiek helemaal los gaan. De opzwepende videobeelden die tegelijkertijd van het concert worden gemaakt en vertoond dragen hier zeker aan bij.

Het optreden in het Filmhuis is absoluut een geslaagd debuut van The Deaf als kwartet. Het publiek is het er over eens: Als trio is The Deaf een groep waanzinnig goede muzikanten, maar als kwartet wordt de boel bij elkaar getrokken en is het een complete band. Mau als vast vierde Deaflid, wij stemmen voor!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag