De Telegraaf: “Snoop Dogg niet welkom vanwege dreiging hooligans” De Telegraaf: “Snoop Dogg niet welkom vanwege dreiging hooligans”

Krant baseert zich op reacties internetfora

, Eelco Couvreur

De Telegraaf: “Snoop Dogg niet welkom vanwege dreiging hooligans”

Krant baseert zich op reacties internetfora

Eelco Couvreur ,

Snoop Dogg is niet welkom op Parkpop, volgens De Telegraaf vanwege de dreiging van ADO Den Haag en Feyenoord hooligans. De krant baseert zich op reacties onder artikelen, welke geplaatst zijn op de sites FOK.nl en Funx.nl.

Krant baseert zich op reacties internetfora

“Op internetforums valt te lezen dat supporters van ADO Den Haag en Feyenoord van plan waren om tijdens Parkpop stennis te schoppen. Dit omdat de rapper in september 2008 in de Heineken Music Hall een Ajax-shirt heeft aangetrokken,” aldus journaliste Inge Lengton in een artikel in De Telegraaf van vandaag. “Dat stond op fora van zowel FunX als FOK.nl,” laat Lengton in een telefonische reactie weten.

Op de bewuste sites echter, wordt geenszins gerept over rellen. Op Fok.nl gaat slechts een reactie over “het stadion van FC Den Haag.” Op FunX is een reactie te zien die gaat over het feit dat Snoop Dogg ooit in een Ajax-shirt werd gefotografeerd. Nergens valt te lezen dat supportersgroepen afspraken met elkaar hebben gemaakt. Op de website Adofans.nl is een artikel met de kop ‘Snoop Dogg niet op Parkpop vanwege rellen’, inmiddels verwijderd.

Ondertussen gaat het speculeren verder. Een andere mogelijke reden voor het verbod, is volgens VVD gemeenteraadslid Frits Huffnagel de te grote publiekstroom die werd verwacht. "De burgemeester is bij wet verantwoordelijk voor veiligheid. Als in de driehoek wordt geconstateerd dat veiligheid niet kan worden gegarandeerd, dan wordt besloten om in te grijpen. Dat lijkt me ook nu de reden."

De vele speculaties lijken een direct gevolg van de summiere informatie die de gemeente Den Haag gister naar buiten bracht. Gerben van den Berg, woordvoerder van de driehoek van de gemeente Den Haag wil de berichten uit De Telegraaf niet bevestigen. “Ik heb De Telegraaf ook gelezen, maar dit is pure speculatie. Ik verwijs u naar de verklaring de wij gister hebben gegeven, daar heb ik niks aan toe te voegen.”

Zojuist is bekend geworden dat Snoop Dogg twee vervangende shows zal geven. Op zondag 27 juni staat hij in de Oosterpoort in Groningen en op dinsdag 29 juni in de Tilburgse popzaal 013.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag