Burgemeester Den Haag: "Dreiging rivaliserende groepen, dus geen Snoop" Burgemeester Den Haag: "Dreiging rivaliserende groepen, dus geen Snoop"

Signalen voor vijandelijkheden reden om Parkpop-show af te gelasten

, Redactie 3VOOR12

Burgemeester Den Haag: "Dreiging rivaliserende groepen, dus geen Snoop"

Signalen voor vijandelijkheden reden om Parkpop-show af te gelasten

Redactie 3VOOR12 ,

Volgens de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen waren de signalen dat rivaliserende groepen elkaar zouden treffen rond de show van Snoop Dogg op Parkpop, aanleiding voor de driehoek om tot een verbod over te gaan.

Signalen voor vijandelijkheden reden om Parkpop-show af te gelasten

Volgens de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen waren de signalen dat rivaliserende groepen elkaar zouden treffen rond de show van Snoop Dogg op Parkpop, aanleiding voor de driehoek (burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie) om tot een verbod over te gaan. Dat heeft de burgervader op de website van de gemeente laten weten.

"Het klopt dat de organisatie met de gemeente heeft overlegd over de vervanging van Snoop Dogg." De burgemeester benadrukt verantwoordelijk te zijn voor de openbare orde en veiligheid en daarom ingegrepen te hebben. "Wij kregen signalen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden van Snoop Dogg zouden treffen. Bij Parkpop lopen 250.000 mensen rond. De veiligheid van deze mensen is het allerbelangrijkste."

Dat Snoop Dogg wel elders optreedt, snapt Van Aartsen wel. "Parkpop is een open, gratis toegankelijk festival, zonder toegangscontrole. Dan heb je dus een andere veiligheidssituatie dan bij de podia waar Snoop Dogg elders in Nederland gaat optreden de komende tijd."

Donderdag werd nog gesuggereerd dat de vrees voor een te grote publiekstoestroom reden was om tot een verbod over te gaan. Vandaag maakte de organisatie van Parkpop bekend dat dancehall-ster Beenie Man Snoop Dogg zal vervangen op zondag 27 juni in het Zuiderpark.

Van Aartsen reageert ook op de komst van de wegens homofobe teksten omstreden Beenie Man. “Daarbij is het niet aan de burgemeester om de groepen of de teksten van de artiesten die optreden te beoordelen. De gemeente gaat dus niet over de inhoud van de act zelf, dat is de artistieke vrijheid van de organisator van Parkpop. Dat gold zowel voor Snoop Dogg als nu bij Beenie Man."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag