Verslag Plein Binnen 2010 Verslag Plein Binnen 2010

Feest gaat door in de kroegen op de Grote Markt

, Tino van Leeuwen en Remco van der Ham | Foto’s: Ramond Jaggessar en Michella Kuijkhoven

Verslag Plein Binnen 2010

Feest gaat door in de kroegen op de Grote Markt

Tino van Leeuwen en Remco van der Ham | Foto’s: Ramond Jaggessar en Michella Kuijkhoven ,

Sinds een aantal jaar wordt het buitenprogramma van Plein Open opgevolgd door de afterparty in de kroegen rondom de Grote Markt. Dit gebeurde onder de toepasselijke naam Plein Binnen. Hier waren onder andere optredens van Project D, Tom Laan en JIP.

Feest gaat door in de kroegen op de Grote Markt

Sinds een aantal jaar wordt het buitenprogramma van Plein Open opgevolgd door de afterparty in de kroegen rondom de Grote Markt. Dit gebeurde onder de toepasselijke naam Plein Binnen. Hier waren onder andere optredens van Project D, Tom Laan en JIP.

De Zuid-Hollandse rockband Project D heeft de afgelopen maanden vooral hoge ogen gegooid op de verschillende regionale bandwedstrijden. Zo werden onder andere de finales van Schollenpop, de Kleine Prijs van Ridderkerk, de Grote Prijs van Albrandswaard en de Kleine Prijs van Yumbo op hun naam geschreven. Muzikaal middelpunt van de band is zanger/gitarist Danny van Hek, die zowel met zijn stem als gitaarspel indruk maakt. Zijn medebandleden, overigens wel prima muzikanten, blijven daarbij toch enigszins achter. De muziek van Project D doet vooral denken aan Incubus, maar dan net wat toegankelijker. Catchy rocknummers met veel dynamiek, met als een van de hoogtepunten het goed naar een climax opbouwende ‘Leave it up to me’.

De 24-jarige - half Nederlands/half Engelse - zanger Robin Brock geeft even voor middernacht acte de présence in de Zwarte Ruiter. De spanning wordt opgebouwd door de band die hij achter zich heeft en een redelijk lang intro speelt voordat de beste man daadwerkelijk achter de microfoon en toetsen plaatsneemt. Dat er een heel ander publiek aanwezig is dan bij de bands op Plein Open vandaag, is verklaarbaar door de totaal andere muziek (funky jazz) die Robin Brock en zijn band ten gehore brengen. Om het even kort door de bocht te formuleren: dit is muziek voor mensen met witte overhemden die op hun manier los willen gaan. Niet voor iedereen weggelegd dus…

Hoewel het eigenlijk om een cd-presentatie gaat, is de cd er toch niet. We hebben het over JIP, die vanavond in de September speelt. Maar cd of niet, JIP heeft een behoorlijke aanhang en dus zijn er tal van fans op hun optreden afgekomen. Het gaat zoals altijd weer lekker los en ook de woordspelingen in de teksten ontbreken niet. Net als bij de single-presentatie afgelopen februari in de SuperMarkt - toen er ook feitelijk geen single was! - doen Dinaira Scheffers en Damion van de band F weer mee. Puntje van kritiek gaat uit naar Dinaira, die niet helemaal zuiver zingt. Later trekt het wel bij, maar toch. Als JIP het laatste nummer heeft gespeeld, komen de vier heren uiteraard terug voor een toegift. Voor een overenthousiaste menigte brengen ze de track ‘Weekend’ ten gehore, een nummer dat ze vanavond al eerder gespeeld hadden. Het album valt overigens binnenkort gratis te downloaden op hun site.

Ook voor de dance liefhebbers is er genoeg te beleven op Plein Binnen. In de Zèta zijn het de heren van het dj-collectief Tabass-Co die voor een zomers sfeertje zorgen. Voor de nietsvermoedende bezoeker lijkt het of er niets gebeurt in de Zèta, want de dj’s staan namelijk vanachter de bar te draaien en ook de live muzikanten zijn vanavond niet te bekennen. In de SuperMarkt is ook een doorlopend dance programma samengesteld. Vanaf 23.00 uur neemt DJ Technician plaats achter de knoppen. Het publiek stroomt langzaam naar binnen en danst op de beats van deze Hagenaar. Een vrij kort optreden, in vergelijking met de andere acts in de SuperMarkt, is er van het duo Topless. Paja Arsenovic en Cris Kuhlen nemen het publiek mee terug naar de jaren ’80. Een beetje fout is het af en toe wel, maar wel heel erg leuk. Met het optreden van Tom Laan komt er dan toch echt een einde aan Plein Open en Plein Binnen. Het is nog altijd gezellig druk in de SuperMarkt en er wordt flink gedanst op de dubstep van Tom Laan. Als er om 3.00 uur een einde aan zijn set komt, wordt er nog geroepen om meer. Een laatste toegift volgt, maar dan zit het er toch echt op.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag