‘Achter de Schermen’ met Arie Verstegen ‘Achter de Schermen’ met Arie Verstegen

“Ik vind het fijn om nu een vaste stek te hebben”

, Linda Bruggeman

‘Achter de Schermen’ met Arie Verstegen

“Ik vind het fijn om nu een vaste stek te hebben”

Linda Bruggeman ,

Arie Verstegen is sinds februari 2000 programmeur en sinds 2003 ook directeur bij De Boerderij in Zoetermeer en is daar bijna dagelijks te vinden. Net jarig geweest en zijn eerste lustrum voor de deur, een mooi moment om eens te vragen wie hij nu eigenlijk is.

“Ik vind het fijn om nu een vaste stek te hebben”

Arie Verstegen is sinds februari 2000 programmeur en sinds 2003 ook directeur bij De Boerderij in Zoetermeer en is daar bijna dagelijks te vinden. Net jarig geweest en zijn eerste lustrum voor de deur, een mooi moment om eens te vragen wie hij nu eigenlijk is.

Arie Verstegen is geboren op 14 januari 1959. Hij is geboren en getogen in Uden (Brabant). Hij heeft een leuke relatie en drie kinderen, waar hij met liefde over spreekt. Arie heeft al een lange muzikale carrière achter de rug. “Zestien jaar lang heb ik in Uden als programmeur in De Pul gewerkt en ik heb twee jaar lang een boekingskantoor voor buitenlandse artiesten gehad. Hierna ben ik voor een paar jaar naar Duitsland vertrokken, waar ik bij een platenmaatschappij heb gewerkt.” Tot hij gebeld werd met de vraag of hij in De Boerderij wilde komen werken. “Dit vond ik een mooie uitdaging en sindsdien ben ik directeur en programmeur in De Boerderij.”

Het mooiste aan zijn werk in De Boerderij vond Arie het heropbouwen ervan. “Ik heb er aan meegewerkt om de professionalisering te verbeteren en ik pluk daar nog steeds de vruchten van. Ik heb er dan ook absoluut geen spijt van dat ik tien jaar geleden naar Zoetermeer ben vertrokken.” Wel zou Arie niet alles hetzelfde doen als hij zijn leven opnieuw zou mogen doen. “Ik zou meer mijn eigen weg gegaan zijn dan dat ik alleen maar rekening zou houden met mijn omgeving.” Wat hij nog graag wil doen, is grotere evenementen of zaal programmeren.

Arie is ook met een aantal bands de wereld rond geweest, zoals IQ en Spocks Beard. “Ik vind het wel fijn nu een vaste stek en wat meer tijd voor andere dingen te hebben. Ik vind het dan ook heerlijk om lekker langs de zee te wandelen, te fietsen en te lezen. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en ‘No one here gets out alive’ (biografie Jim Morrison) zijn mijn favoriete boeken. Ook ga ik graag op vakantie, vooral naar Engeland. Het landschap is er erg mooi en er wonen een aantal vrienden van mij.”

Op de vraag welke artiest (dood of levend) hij nog graag zou willen boeken roept hij meteen: “Peter Hammill!” Peter Hammill is de zanger en een van de oprichters van de band Van Der Graaf Generator. “Ik heb hem al ongeveer twintig keer gezien en vind hem helemaal geweldig. De stijl van Peter Hammill is gewoon met geen enkele band te vergelijken” Arie is dan ook bezig met het proberen te boeken van deze band. “Helaas is het nog niet zover en zullen we nog even geduld moeten hebben.”

Wel staan er een aantal andere goede bands op het programma. “Een aanrader is ‘IMF’ op 4 februari. Deze band bestaat uit de oud-drummer van Pearl Jam, Dave Abbruzzese, gitarist Stevie Salas die onder andere op tournee is geweest met Mick Jagger en Rod Stewart, zanger Bernard Fowler, hij verzorgde meer dan twintig jaar backing vocals voor de Rolling Stones, maar speelde ook mee met onder andere Bootsy Collins en Sly & Robbie, en bassist Jara Harris.” Ook Tangerine Dream op 30 maart wordt een bijzonder optreden. “Het is het enige optreden in Nederland. Voorafgaand aan het optreden in Zoetermeer speelt de band in de Olympia in Parijs en erna in de beroemde Royal Albert Hall in Londen.” Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor deze concerten.

Meer informatie over de Boerderij is te vinden op de website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag