Festivalkriebels 2010 (5) Festivalkriebels 2010 (5)

Waterpop, Kaderock, Schippop, Vlietpop en KoninginneNach

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Festivalkriebels 2010 (5)

Waterpop, Kaderock, Schippop, Vlietpop en KoninginneNach

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor KoninginneNach, Waterpop, Schippop, Vlietpop en Kaderock.

Waterpop, Kaderock, Schippop, Vlietpop en KoninginneNach

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor KoninginneNach, Waterpop, Schippop, Vlietpop en Kaderock.

KoninginneNach
De eerste namen voor het Haags Podium tijdens de KoninginneNach zijn bekend. Na het optreden van de winnaar van de KoninginneNach Bandverkiezing, is het aan het trio Pitch Blond om de rest van het programma in te luiden. Eind vorig jaar bracht de band het debuutalbum ‘Wise & Ugly’ uit, vol met puntige poprock. De muziek is catchy, maar met een ongewone twist. Een andere band die eind 2009 hun debuutalbum presenteerde, is de formatie Excitors. ‘Sexcitorsexcit’ werd gepresenteerd tijdens de finale van de Haagse PopWeek, en de recensies zijn zeer lovend. Met hun energieke poprock gaat de band ongetwijfeld voor een feestje zorgen op de Grote Markt. De Haagse KoninginneNach is ook nog op zoek naar talentvolle bands uit Den Haag voor de KoninginneNach Bandverkiezing. Opgeven kan tot donderdag 4 maart via de website van de KoninginneNach.

Waterpop
Dat de band Go Back To The Zoo, bekend van de hit ‘Electric’, dit jaar op Waterpop speelt, was inmiddels al bekend, maar daar kunnen we nu ook de formatie Dÿse aan toevoegen. Deze band is nog niet door het festival bevestigd. Dÿse bestaat uit twee Duitsers die met drums en gitaar een bak herrie van jewelste maken. Groovend, hoekig, strak en verpakt met een catchy tune. De formatie stond eerder op ZXZW (nu Incubate) en EuroSonic 2009.

Kaderock
Eerder meldde 3VOOR12 Den Haag al de komst van Klopje Popje en Cool Genius naar het festival Kaderock, op zaterdag 5 juni in en rond Musicon. De organisatie heeft daar nu nog een aantal namen aan toegevoegd. Traditiegetrouw wordt het festival geopend door Cesar Zuiderwijk & The Clarks. Daarnaast zullen ook de bands Moonpilot, Drunktank, Bombay Show Pig en The Sadists optreden. The Sadists is een formatie rondom ex-Doll House Drama zanger/gitarist Kasper Schellinghout. De band combineert theater met live muziek.

Schippop
Eveneens op zaterdag 5 juni, vindt in Schipluiden het festival Schippop plaats. De eerste acts zijn inmiddels bevestigd. Hoofdact dit jaar is de Rotterdamse band Face Tomorrow. Eerder dit jaar verliet gitarist Marc Nolte de band, maar inmiddels is daar met Ralf Mastwijk een waardige vervanger gevonden. De rockband stond eerder op festivals als Lowlands en Pukkelpop. Het laatste album van de band dateert uit 2008, genaamd ‘In The Dark’. De band Ming’s Pretty Heroes, waarvan het optreden op Schippop vorig jaar niet door ging, is de tweede bevestiging. De subtiele liedjes van Ming worden versterkt met de nodige elektronisch samples en de cd ‘OK Mr. Mix’ verrast je bij elke luisterbeurt weer. Tot slot is ook de komst van de Haagse band Horse bevestigd. Wat je bij de band kunt verwachten? Goed in het gehoor liggend songs onder de noemer stevige rock.

Vlietpop
De organisatie van het Leidschendamse festival Vlietpop heeft de eerste namen bekend gemaakt. Op zaterdag 19 juni zal, net als op Werfpop, de formatie Aux Raus optreden. Dit keer alleen wel zonder Malle Pietje & De Bimbo’s. Dat maakt het er echter niet minder leuk om, want Aux Raus staat met hun gabberpunk garant voor een feestje. De tweede naam die door het festival bekend is gemaakt, is de Haagse rockformatie Headlife. Eind vorig jaar wisten zij de kleine zaal van het Paard van Troje uit te verkopen, en eind dit jaar gaan ze dat met de grote zaal proberen. Tot slot zal ook de winnaar van de High School Music Competition optreden op Vlietpop. Ondertussen zijn ook de voorrondes van de Vlietpopslag in volle gang. De eerste voorronde werd afgelopen zaterdag gewonnen door Mr. Enforcer. De finale wordt gehouden op zaterdag 8 mei in de Dormibella in Leidschendam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag