Festivalkriebels 2010 (4) Festivalkriebels 2010 (4)

KoningineNach, Werfpop, Rottepop en Walk The Line

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Festivalkriebels 2010 (4)

KoningineNach, Werfpop, Rottepop en Walk The Line

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor KoninginneNach, Werfpop, Rottepop en Walk The Line.

KoningineNach, Werfpop, Rottepop en Walk The Line

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor KoninginneNach, Werfpop, Rottepop en Walk The Line.

KoninginneNach
Voor de Haagse KoninginneNach op donderdag 29 april, meldden we afgelopen week al de komst van Laura Jansen en Flinke Namen en eerder werd de komst van Dick Dale, DeWolff en de New Cool Collective Big Band al bevestigd. De organisatie heeft inmiddels ook de komst van Jason & The Scorchers naar buiten gebracht. Op het podium van het Kerkplein zal deze formatie uit Nashville onder leiding van zanger/gitarist Jason Ringenberg een mix spelen van punkrock, hardrock en country. De band speelt al sinds 1981 en tourde onder andere met R.E.M. en Bob Dylan. ‘One of the most vital kick-ass southern gentry groups to ever walk the planet’ is de beschrijving die zij op de Nach mogen waar gaan maken.

Nog niet officieel bevestigd is de komst van Tim Knol naar de KoninginneNach voor een NachMobiel Plusconcert. De 20-jarige singer-songwriter gaat op het moment als een speer. Zij debuutplaat is inmiddels uit, werd bejubeld na zijn concerten op Noorderslag en Llaunch en ook bij De Wereld Draait Door maakte hij zijn opwachting. Zijn begeleidingsband bestaat uit een paar van de grotere namen achter het Excelsior-label met onder andere Anne Soldaat (Daryll Ann, Do-The-Undo) op gitaar en Jeroen Kleijn (Johan, Spinvis, Daryll Ann) op drums. Een niet te missen optreden op de Nach.

Werfpop
Het Leidse festival Werfpop heeft de eerste namen bekend gemaakt. Op zaterdag 10 juli kun je in de Leidse Hout in ieder geval een optreden van Aux Raus samen met Malle Pietje & De Bimbo’s verwachten. Beide acts staan bekend om hun energieke live shows en de formaties tezamen wordt één grote doldwaze boel. Ook Daily Bread is inmiddels bevestigd. Het jonge trio uit Friesland, winnaars van de Kleine Prijs van Friesland, hebben inmiddels hun debuut uit op het Excelsior label waar de kritieken zeer lovend over zijn. Eind 2009 stond de band ook op State-X New Forms en in januari op EuroSonic. De derde en laatste band die bekend gemaakt is Go Back To The Zoo, waarvan eerder ook al bekend werd gemaakt dat ze op Waterpop staan. Ook is de inschrijving voor de voorrondes van Werfpop inmiddels van start gegaan voor bands uit de regio Leiden. Kijk voor meer info op de website van het festival.

Rottepop
De derde editie van het festival Rottepop, dat op zaterdag 4 september wordt gehouden op het evenemententerrein aan de Rottebandreef in het Lage Bergsche Bos in Bergschenhoek, heeft de eerste naam bevestigd. Zanger Waylon zal dan op komen treden. De runner-up van Holland’s Got Talent tekende in 2009 een platendeal met het befaamde Motown label en werd daarmee de eerste Nederlandse solozanger die een contract tekende op het Amerikaanse label. Single ‘Wicked way’ werd bovendien een grote hit.

Walk The Line
Het is nog stil rondom het nieuwe Haagse showcase festival Walk The Line, op 14 en 15 mei in het Paard van Troje, Lutherse Kerk en PopHotSpot, maar toch wisten we een eerste naam op te rakelen van het internet. De Londense triphop-producer Bonobo (Simon Green) zal op zaterdag 15 mei optreden. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum ‘Animal Magic’ trekt hij de aandacht van meerdere labels en hij besluit zich bij het label Ninja Tune aan te sluiten. Voor het optreden op het Walk The Line Festival zal ook zangeres Andreya Triana meekomen. Zij is onder andere te horen op Bonobo’s nieuwe single ‘The Keeper’.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag