Festivalkriebels 2010 (16) Festivalkriebels 2010 (16)

Parkpop, Waterpop, Schollenpop en TodaysArt

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Festivalkriebels 2010 (16)

Parkpop, Waterpop, Schollenpop en TodaysArt

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor Parkpop, Waterpop, Schollenpop en TodaysArt.

Parkpop, Waterpop, Schollenpop en TodaysArt

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor Parkpop, Waterpop, Schollenpop en TodaysArt.

Parkpop
Op de Grote Markt werd vrijdag 11 juni de finale van ‘The Road To Parkpop’ gehouden. Zes urban acts streden om drie plekken op de Haagse XStage tijdens Parkpop. De winnaars van de finale, en dus verzekerd van een optreden op Parkpop, zijn Lawrence & Shishani (Rotterdam), Far I (Zwijndrecht) en ZiRe (Den Haag). De overige finalisten waren Kapthijn (winnaar High School Music Competition) en Ricksen uit Almere en Fepro Music uit Arnhem. De winnaars van The Road To Parkpop spelen tussen 13.00 en 14.00 uur op de XStage. Parkpop wordt gehouden op zondag 27 juni in het Zuiderpark.

Waterpop
Het festival Waterpop heeft opnieuw een aantal namen naar buiten gebracht. Zo zijn er in het Hofpark optredens van de Brits/Amerikaans/Australische alternatieve rockband The Boxer Rebellion, de Australische pop/rockformatie Cassette Kids en Buster Shuffle, rock ’n roll/ska uit Londen. Op de 33e editie van Waterpop staan verder ook Go Back To The Zoo, Peter Pan Speedrock, Dÿse, Blue Grass Boogiemen, Blaudzun en Saint Jude. Waterpop vindt plaats op zaterdag 14 augustus in het Hofpark te Wateringen.

Schollenpop
Behalve de finale voor Parkpop, stond dit weekend ook de finale van de Schollenpop-voorrondes op het programma. Deze werd zaterdag 12 juni gewonnen door Project D, die daarmee de bands Fexet, BrainTrust, Take It Off en Spawnkill achter zich liet. De winnaar van de voorrondes sluit de ‘House of Rockstage’ af, waar verder optredens zullen zijn van The Fudge, Excitors, Starcatcher, HyberNation en Moonpilot. Schollenpop vindt plaats op zaterdag 7 augustus op het Zuiderstand in Scheveningen.

TodaysArt
Zoals eerder deze week al aangegeven, maakte TodaysArt deze week weer een aantal nieuwe namen bekend. Zo zullen er op het festival optredens zijn van het Duits/Chileense Señor Coconut And His Orchestra (electro/latin), Nortec Collective presents Bostich + Fussible uit Mexico (psychedelisch/electro), het Nederlandse Nacho Patrol (afro space), bestaande uit Danny Wolfers aka Legowelt, Jimi Hellinga aka Elektrovolt en Marc Alberto, Atom™ (Uwe Schmidt van Señor Coconut) en Mika Vainio (Finland). Ook zijn er verschillende label nights, zoals de Delsin Records Label Night (met Newworldaquarium (NL), Morphosis (LB/IT) en Peel Seamus (NL)) en de Haagse Motorwolf + Bunker Label Night (met Unit Moebius (NL), Orange Sunshine (NL), Lucid (NL) en Santa Cruz (NL). TodayArt vindt op vrijdag 24 en zaterdag 25 september plaats in de Haagse binnenstad. Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag