Festivalkriebels 2010 (13)

Waterpop, Westerpop, Schollenpop, Schippop en Imagine

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor Waterpop, Westerpop, Schollenpop, Schippop en Imagine.

Waterpop, Westerpop, Schollenpop, Schippop en Imagine

In de rubriek ‘Festivalkriebels’ behandelen we de nieuw bevestigde en uitgelekte namen van de regionale festivals. Zo blijf je goed op de hoogte welke acts je dit festivalseizoen kunt bewonderen op de vele festivals in de Haagse regio. Dit keer melden we nieuwe namen voor Waterpop, Westerpop, Schollenpop, Schippop en Imagine.

Waterpop
Het Wateringse festival Waterpop heeft weer drie nieuwe namen naar buiten gebracht. De komst van Peter Pan Speedrock, eerder al in deze rubriek aangekondigd, is nu ook bevestigd door de organisatie. Ook is de komst van Blaudzun naar buiten gebracht. In februari is het tweede album ‘Seadrift Soundmachine’ van de Nederlandse singer-songwriter Johannes Sigmond verschenen. In zijn muziek staan dromerige, donkere melodieën en zijn karakteristieke stem centraal. In mei is Blaudzun tevens te zien op het Walk The Line festival. De derde naam die naar buiten is gebracht voor Waterpop, is Saint Jude, een nieuwe rocksensatie uit Londen. Strakke southern rock ’n roll in de traditie van grote Engelse bands als de Stones en The Faces. Lynne Jackaman, de zangeres van Saint Jude, beschikt over een krachtig, rauw stemgeluid vol soul en blues waarmee ze kan uithalen, maar ook heel ingetogen iedereen diep raakt. Naast haar indrukwekkende stem wordt ze ook omschreven als ‘mooiste frontvrouw uit London’. Waterpop vindt plaats op zaterdag 14 augustus in het Hofpark te Wateringen.

Westerpop
Er blijven maar namen uitlekken voor Westerpop in Delft. Eerder maakten wij al de komst van Moss, The Asteroids Galaxy Tour, La Caravane Passe en The Vortex bekend. Nu komt daar ook de komst van de Vlaamse rockband Triggerfinger bij. Op de Facebook van de band staat het optreden op Westerpop aangekondigd. Het powertrio stond eerder dit jaar ook al op Paaspop, en speelde vorig jaar het Zuiderpark plat tijdens Parkpop.

Schollenpop
Na het winnen van de KoninginneNach Bandverkiezing en de Make More Music competitie, kan de deels Haagse band The Fudge ook een optreden op het Schollenpop festival toevoegen aan hun cv. De band is daarmee de eerste act op het locals podium van het Scheveningse festival. Op zaterdag 7 augustus zijn verder in ieder geval optredens van Sepultura, Caro Emerald, Bettie Serveert, Destine en Customs. De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Schippop
Met de bekendmaking van de komst van de band Trip naar het festival Schippop is de programmering compleet. Trip is een negenkoppige funkband, waarbij het muzikale geluid wordt gevormd door een mix van jazz, soul, funk, hiphop en elektronica. Tijdens Schippop, dat op zaterdag 5 juni plaatsvindt in Schipluiden, zijn verder optredens van Face Tomorrow, Mala Vita, The Van Jets, Chef’ Special, Horse en Ming’s Pretty Heroes. Het festival begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Imagine
De tweede editie van het Imagine festival heeft vandaag de programmering bekend gemaakt. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er optredens van Naked, Starcatcher, Grace, Julie Scott, Soul Sister Dance Revolution, Carl Appelbaum, The Socks, Zevince en Femke. Ook zijn er gedichten en verhalen van Frank van Westbroek, Gebroeders de Gier, Harry Zevenbergen, Boozy, Debby van der Berg, Tilko & Wilco en Karel Kanitz. De presentatie is in handen van Stefan Evenblij, Rene Bom, Jille van der Veen, Agnes Kamstra en Tim Hofman. Imagine wordt op zaterdag 29 mei gehouden op de Grote Markt in Den Haag.