Vonda Shepard bouwt een feestje Vonda Shepard bouwt een feestje

Een zorgeloze meidenavond in Paard van Troje

, Babette Ginus | Foto’s: Peter de Hoog

Vonda Shepard bouwt een feestje

Een zorgeloze meidenavond in Paard van Troje

Babette Ginus | Foto’s: Peter de Hoog ,

Afgelopen zondag 21 februari speelde Vonda Shepard in Paard van Troje in Den Haag. De meeste mensen kennen haar en haar stem uit de serie Ally McBeal, waarin ze seizoenen lang vanachter haar vleugel de stamclub-bezoekjes van Ally en haar collega’s opluisterde met aanstekelijke songs. Deze ‘na-kantoortijd-borrels’ ontaarden steevast in een klein feestje en in het echt was Vonda gelukkig net zo gezellig.

Een zorgeloze meidenavond in Paard van Troje

Afgelopen zondag 21 februari speelde Vonda Shepard in Paard van Troje in Den Haag. De meeste mensen kennen haar en haar stem uit de serie Ally McBeal, waarin ze seizoenen lang vanachter haar vleugel de stamclub-bezoekjes van Ally en haar collega’s opluisterde met aanstekelijke songs. Deze ‘na-kantoortijd-borrels’ ontaarden steevast in een klein feestje, waarbij uiteindelijk iedereen zijn dagelijkse sores op de dansvloer van zich af laat glijden en sommigen zelfs onder begeleiding van Vonda een microfoon grijpen om zelf een lied aan te heffen. En in het echt was Vonda gelukkig net zo gezellig.

Het optreden van Vonda plus band vindt plaats in de kleine zaal, die bij aanvang van het concert voor ongeveer driekwart gevuld is. Hier en daar kun je een man ontwaren, maar het zijn vooral vrouwen die op dit concert zijn afgekomen. Vanaf het moment dat ze op het podium verschijnt, heeft Vonda Shepard direct de volle aandacht. Ze is een energieke veertiger met een grote bos blonde krullen en een stralende glimlach. Het grootste gedeelte van het concert brengt ze op door op een vertrouwde plek: achter de toetsen. Vanaf daar regisseert ze de band op een perfecte maar zeer relaxte manier.

Het concert begint met enkele nummers van Vonda’s nieuwe, nog niet bij iedereen bekende album ‘From The Sun’. En passant voldoet ze ook nog aan een tussentijds verzoek voor ‘Finally home’, niet op de playlist maar eigenlijk wel onmisbaar. De songs van deze avond weerspiegelen de stijl die we van Vonda gewend zijn, pop/rock met een flinke vleug soul, gegoten in echte liedjes met een begin en een eind.  Met ‘Sweet inspiration’ mixt ze hier ook moeiteloos gospel doorheen.

En net als op tv wordt ook deze avond met Vonda een klein feestje. Ze neemt haar publiek mee op een liedjesavontuur en laat ons rocken en swingen, maar ook bijna een traantje wegpinken bij bijvoorbeeld ‘Baby don’t you break my heart slow’. Halverwege het concert komt er ook nog een vriendin langs (onze eigen Stevie Ann!) om een paar nummers mee te spelen/zingen. Vonda besluit haar set met een reeks herkenbare Ally-songs zoals ‘I only wanna be with you’, ‘Someday we'll be together’ en de uitsmijter ‘Searching my soul’. Zelfs voor zangeres Shepard is het moeilijk stilzitten nu en ze komt achter de toetsen vandaan. Na een groot applaus en veel "dank je wel" volgt nog een uitgebreide toegift en dan is ze toch echt klaar.

De echte fans kunnen Vonda later bij de garderobe treffen, waar ze handtekeningen uitdeelt. Op de één of andere manier is het moeilijk om haar los te zien van Ally McBeal, maar zij zal zelf de laatste zijn die daar een probleem mee heeft. Voorlopig liggen de foto’s van haar mét cast nog steeds op de tafel met merchandise.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag