Haagse elektronische acts naar Olympische Spelen en New York Haagse elektronische acts naar Olympische Spelen en New York

Olof van Winden met TodaysArt naar het buitenland

, Susanne Kooijman

Haagse elektronische acts naar Olympische Spelen en New York

Olof van Winden met TodaysArt naar het buitenland

Susanne Kooijman ,

Olof van Winden, oprichter van TodaysArt, gaat met verscheidene Haagse acts de grenzen over om de Haagse elektronische scene in het buitenland te promoten. Onder de noemer ICAS reist Olof met Charly & Gallus, 2562 en Legowelt naar onder andere New York en de Olympische Spelen in Vancouver. 3VOOR12 Den Haag sprak met Olof.

Olof van Winden met TodaysArt naar het buitenland

Olof van Winden, oprichter van het bekende, bijna beruchte festival TodaysArt, gaat (met steun van Fonds Pop Over Zee) met verscheidene Haagse acts de grenzen over om de Haagse elektronische scene in het buitenland te promoten. Onder de noemer ICAS (International Cities of Advanced Sounds) reist Olof met Charly & Gallus, 2562 en Legowelt naar onder andere New York en de Olympische Spelen in het Canadese Vancouver. 3VOOR12 Den Haag sprak met Olof over de Haagse elektronische scene en wat de Haagse acts in het buitenland precies gaan doen.

“Den Haag heeft echt een elektronische scene om trots op te zijn!”, aldus een trotse Olof. “Het is een super bekende scene die we goed weg kunnen zetten op festivals in bijvoorbeeld Berlijn, Noorwegen en Boekarest. Ik zit in een paneldiscussie in New York. Je merkt dan dat het in Noord-Amerika heel anders is. Daar staat electro nog heel erg voor underground. Hiphop is daar het populairst. Maar de electro-acts die er zijn, zijn wel heel erg actief. Daar doet dubstep het weer heel goed. En is dubstep echt een mix van drum ’n bass, techno en jazz.”

Een internationaal netwerk van festivals over de hele wereld heeft zich samengevoegd onder de noemer ICAS (International Cities of Advanced Sounds). De eerste activiteiten onder die noemer vinden plaats in Boekarest, Berlijn, New York en Vancouver. “We zijn gevraagd voor de Olympiade in Vancouver door een festival daar. De Olympiade is een festival die van het moment dat de Olympische vlam aangaat tot het eind van de Spelen plaatsvindt. Ik verzorg het programma van een avond. Ik neem Charly & Gallus en 2562 mee. Voor Charly & Gallus is het de eerste keer dat ze zo ver reizen. Ze zijn zelfs nog nooit zo ver op vakantie geweest, dus dat is heel bijzonder. In New York spelen Legowelt, New World Aquarium en 2562 in clubs en galeries. Kunstenaar Xavier van Wersch zal exposeren. 2562 is heel populair, dus die trekt wel volle zalen.”

De toekomst voor dit soort samenwerkingen zit volgens Olof wel goed. “De Olympische Spelen is nu natuurlijk eenmalig, maar we zijn wel vaker gevraagd voor dit soort officiële dingen. Dus dit soort optredens, deze muziek in combinatie met beeldende kunst gaat steeds vaker gebeuren. Het is een interessant iets. Het is uiteraard ook goed voor de naamsbekendheid, voor zowel TodaysArt en de artiesten. Internationalisering is gewoon heel belangrijk.”

Olof van Winden zal speciaal voor 3VOOR12 Den Haag verslag doen van de optredens in New York en Vancouver.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag