Deelnemers Schollenpop voorrondes bekend Deelnemers Schollenpop voorrondes bekend

Zestien bands strijden om Bands on the Runstage

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Deelnemers Schollenpop voorrondes bekend

Zestien bands strijden om Bands on the Runstage

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De organisatie van Schollenpop heeft bekend gemaakt welke zestien bands gaan strijden om de plek als afsluiter op het Bands on the Runstage op Schollenpop 2010. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 augustus op het Zuiderstrand van Scheveningen. De nieuwe locatie voor de voorrondes is het opnieuw geopende pand van de Franse Bulldog.

Zestien bands strijden om Bands on the Runstage

De organisatie van Schollenpop heeft bekend gemaakt welke zestien bands gaan strijden om de plek als afsluiter op het Bands on the Runstage op Schollenpop 2010. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 augustus op het Zuiderstrand van Scheveningen.

Uit 55 inzendingen zijn zestien acts geselecteerd die op 13 maart, 10 april en 8 en 29 mei gaan strijden om een plek in de finale op zaterdag 12 juni tijdens Vlaggetjesdag. De uiteindelijke winnaar krijgt een plek op het Schollenpop festival. De voorronde worden gehouden in de Franse Bulldog (Dr. Lelykade 38 te Scheveningen) en de toegang is gratis. De indeling van de voorrondes is als volgt:

13 maart: Flying Flapjacks, So Electric, Impression en Project D
10 april: Hard Case, New York Diesel, Soildust en Take It Off
08 mei: Headblow, Los Jalapeños, Spawnkill en The Defenders
29 mei: About A Girl, Braintrust, Pollution en The Mrs.

Franse Bulldog
De locatie van de voorrondes van Schollenpop is opmerkelijk, aangezien de Franse Bulldog al enige tijd dicht is wegens de aanstaande sloop van het pand. Totdat het pand daadwerkelijk gesloopt gaat worden, mag de stichting Projong van het gebouw gebruik maken. Na een flinke opknapbeurt gaat de Franse Bulldog weer open met activiteiten voor Scheveningse jongeren. Jongeren of culturele instellingen die hier iets willen organiseren kunnen contact opnemen via de website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag