Appie Kim en Deze verkiezen singles boven cd's Appie Kim en Deze verkiezen singles boven cd's

Haagse zangeres runt met Henk Koorn in eigen studio

, Ingmar Griffioen

Appie Kim en Deze verkiezen singles boven cd's

Haagse zangeres runt met Henk Koorn in eigen studio

Ingmar Griffioen ,

Drukte in de Haagse Sahara Sound Studio, waar eigenaars Henk Koorn en Natasha van Waardenburg ook bezig zijn met hun eigen bands: Appie Kim, Deze en Hallo Venray. Of dat tot nieuwe cd's leidt is zeer de vraag, want Koorn en Van Waardenburg zien meer heil in singles en digitale verkoop. "Een plaat opnemen is toch een beetje onzinnig."

Haagse zangeres runt met Henk Koorn in eigen studio

Drukte in de Haagse Sahara Sound Studio, waar eigenaars Henk Koorn en Natasha van Waardenburg de komende tijd ook bezig zijn met hun eigen bands: Appie Kim, Deze en Hallo Venray. Of dat tot nieuwe cd's leidt is zeer de vraag, want Koorn en Van Waardenburg zien meer heil in singles en digitale verkoop. Van Waardenburg: "Ik ben er nog niet uit of het een plaat of een vinyl single wordt. Een plaat opnemen is toch een beetje onzinnig."

"We zijn een beetje aan het opnemen. Er gaat wel weer wat nieuws aankomen", belooft Natasha van Waardenburg als we naar Appie Kim vragen. "Er komt waarschijnlijk ook een bassist bij, Teun heet ie, zijn achternaam weet ik niet." De reden om uit te breiden naar een trio is simpel: "Voor de gezelligheid! Drummer Nick zei: Teun is een hartstikke leuke, enthousiaste jongen en wil graag meedoen."

"We willen in ieder geval in maart gaan opnemen. We nemen live op, dus het hoeft geen jaren te duren." Als het meezit komt het resultaat in september uit. "Misschien wordt het wel geen plaat maar een vinyl single en de rest op iTunes. Singles, omdat mensen die Appie Kim leuk vinden, volgens mij ook wel van een beetje mooi artwork houden."

Onduidelijk is nog of Appie Kim's debuutalbum (=AOK) een opvolger krijgt bij Willie Anderson Recordings. "We hebben ondertussen zelf ook singles uitgebracht en het is een beetje lullig om te zeggen, maar die verkopen veel beter bij optredens en online. Een oplage van duizend cd's niet, maar vijfhonderd singles dat gaat gewoon op. Ook omdat het er beter uitziet. Kunst komt beter uit op dat formaat, op een cd-hoesje is het toch priegelen."

Ook de Nederlandstalige rockband Deze, waarin Van Waardenburg met Henk Koorn en Appie Kim-drummer Nick van den Eertwegh samenspeelt, hoopt in maart te gaan opnemen. "Daar is wel zeker van dat we een single gaan doen en de rest downloadbaar. De vorige plaat hebben we zelf gedaan en dat pakte goed uit. We hebben veel optredens gedaan en mensen worden er wel vrolijk van, dus we gaan gewoon verder."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag