“Antilounge is geen underground meer, hét is een beweging” “Antilounge is geen underground meer, hét is een beweging”

Martijn Verlinden presenteert zijn zevende compilatie

, Cok Jouvenaar

“Antilounge is geen underground meer, hét is een beweging”

Martijn Verlinden presenteert zijn zevende compilatie

Cok Jouvenaar ,

Op vrijdagavond 26 februari wordt in de kleine zaal van het Paard van Troje de cd en dvd van Antilounge 7 ten doop gehouden. Traditiegetrouw zal een groot aantal acts hun kunsten vertonen en de laatste bezoeker zal pas laat het pand verlaten. Dit concept is bekend, toch is er voor de man achter Antilounge, Martijn Verlinden, een hele nieuwe wereld opengegaan.

Martijn Verlinden presenteert zijn zevende compilatie

Op vrijdagavond 26 februari wordt in de kleine zaal van het Paard van Troje de cd en dvd van Antilounge 7 ten doop gehouden. Traditiegetrouw zal een groot aantal acts hun kunsten vertonen en de laatste bezoeker zal pas laat het pand verlaten. Dit concept is bekend, toch is er voor de man achter Antilounge, Martijn Verlinden, een hele nieuwe wereld opengegaan.

“Er gaat veel gebeuren! In het midden van de zaal komt weer een eiland met de acts, aan de ene kant zullen de vj’s hun video’s vertonen en aan de andere kant komen de acts. De kleine zaal wordt vol gebouwd en lekker knus. Het publiek moet het balkon op.” Martijn Verlinden heeft er weer veel zin in en heeft een beeld wat er gaat gebeuren. “We gaan zieltjes winnen! In de grote zaal speelt Kane. De tussendeur gaat open dus nieuwsgierigen komen kijken, hoop ik.” De bezoekers zullen kennis nemen van acts als Generate, Puinhoofd, Geazah, Dr. mabuse, alkaloid, Crystal Archive, Nour, DB Eat, Maquina, Charly & Gallus, WG @ EET, Fleaco en Forlon. Het Kane publiek maakt waarschijnlijk voor het eerst kennis hiermee.

Voor het eerst in de geschiedenis van Antilounge wordt de compilatie niet gepresenteerd in de Bazart, maar in het Paard van Troje. Aan de ene kant een moeilijke beslissing. Tenslotte is Martijn ook programmeur van de Bazart. “In het verleden is hier eerder een Antilounge-avond georganiseerd en de samenwerking was erg goed.  Ik vroeg Henk Koolen (programmeur dance) of ik daar geen presentatie kon houden. Henk begon over vrij entree en toen was ik verkocht! De drempel is laag. Antilounge is de Bazart ontgroeid en ik moet aan Antilounge denken. Antilounge is daar te lang blijven hangen.” In vergelijking met vorige jaren betaal je geen 5 euro voor de entree en de cd. “Eigenlijk betaalde je voor de cd. Nu is de cd met dvd op deze avond voor 7,50 euro te koop. Daarna betaal je 10 euro.” Wie koopt er in deze tijd nog een cd? “Sommige mensen willen graag iets fysieks, vandaar een cd/dvd.”

Er was even spraken van een vinylversie van Antilounge 7, “Dat is veel werk en heel duur. Om nu een hit te scoren moet je met een videoclip voor de dag komen. Een paar jaar geleden draaide alles om MySpace. Nu is het YouTube wat de klok slaat. Anders hoor je er niet meer bij. Vandaar de dvd.” Het idee om met beeld te werken had Martijn al lang. “Ik liep al twee á drie jaar rond met het idee. Van mp3’s en zo weet ik aardig wat, maar van beeld heb ik de ballen verstand. Daarom heeft Krista van der Wilk dit gedeelte op haar genomen.” Een nieuwe fase voor Antilounge. Op de cd en avond staan naast bekenden ook nieuwe acts. “Het grappige is, op het moment dat de cd wordt geperst, krijg je weer vijf mails van gasten met onwijs vette tracks.” Op deze manier blijft het levendig voor Martijn. “Ik wilde eerst na deel 5 stoppen, omdat ik het wel oké vond. Maar ik heb nu de smaak te pakken en ga door tot ik neerval.”

Met Den Haag als uitvalbasis maakt Martijn zich hard om deze artiesten in het land aan de man te brengen. “Mensen moeten helemaal gek van mij worden. Hierdoor kunnen ze niet meer om Antilounge heen. Antilounge moet prominenter worden. Door heel de stad. Er worden al avonden georganiseerd in Pip in de BINK36 en in Gent. Dit jaar presenteer ik de cd in het Paard en wie weet volgend jaar ergens anders, bijvoorbeeld in de SuperMarkt.” Antilounge is het tegengeluid geworden van de bandjescultuur die er heerst in Den Haag. “Op Ebay wordt een Antilounge cd verkocht voor 11 euro. Het adres hiervan is afkomstig uit Frankrijk. Het leeft en dát is toch te gek!”

Na zeven jaar heeft Antilounge zijn bestaan recht verworven. “Antilounge is geen underground meer, hét is een beweging. Antilounge is volwassen geworden en professioneler. Kijk naar de nieuwe website, artiesten kunnen nu hun eigen profiel uploaden en zo kijken hoe de avond er uit gaat zien. Ik hoop, als er een Antilounge act wordt geprogrammeerd, dit onder de naam Antilounge valt. Bijvoorbeeld Antilounge presents WG @ EET.” Voor volgend jaar heeft Martijn alweer nieuwe plannen. “In 2010 wordt het een ander concept, maar hoe dat eruit ziet, zeg ik nog niet...”

Presentatie Antilounge 7 met diverse acts
Van 23.00 tot 04.00 uur in het Paard van Troje
Gratis entree

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag