Het jaar 2010 in citaten en foto's

De leukste uitspraken en mooiste foto's op een rij

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Ook in 2010 heeft de redactie van 3VOOR12 Den Haag weer veel lokale, nationale en internationale muzikanten en mensen die op één of andere manier iets met de Haagse muziekscene te maken hebben aan de tand gevoeld. Een jaaroverzicht in de vorm van een bloemlezing uit de beste, grappigste en diepzinnigste citaten uit de 3VOOR12 Den Haag interviews van 2010, met daarbij een aantal van de mooiste foto's volgens de redactieleden.

De leukste uitspraken en mooiste foto's op een rij

Ook in 2010 heeft de redactie van 3VOOR12 Den Haag weer veel lokale, nationale en internationale muzikanten en mensen die op één of andere manier iets met de Haagse muziekscene te maken hebben aan de tand gevoeld. Een jaaroverzicht in de vorm van een bloemlezing uit de beste, grappigste en diepzinnigste citaten uit de 3VOOR12 Den Haag interviews van 2010, met daarbij een aantal van de mooiste foto's volgens de redactieleden.

"Verkeerde mensen? Wat zijn dat?" - Natty Bo (Ska Cubano) begrijpt de angst van de gemeente voor het aantrekken van verkeerde mensen door Snoop Dogg op Parkpop niet. Lees hier het volledige artikel.

"Nachtmerries! Hartaanvallen! Maar ook liefde op het eerste gezicht." - Taylor Kirk, zanger van Timber Timbre, legt uit wat bezoekers van zijn optreden op Walk the Line te wachten staat. Lees hier het volledige artikel.

"We zullen dit keer niet met dode dieren gooien of bloed spugen." - Dyse doet het rustig aan op Waterpop. Lees hier het volledige artikel.

"Ik luister naar Rammstein om mezelf op te peppen als ik een hockeywedstrijd ga fluiten" - Bart de Liefde (VVD) in de aanloop naar het popdebat. Lees hier het volledige artikel.

"Optreden hoeft van mij niet zo. Ik zou wel iets kunnen doen, maar dan zie je iemand achter zijn pc zitten die op wat knopjes drukt, een interessante show zal het niet worden." - Chris Angelovski (Crookram) blijft liever thuis. Lees hier het volledige artikel.

"Mensen zeggen niet hardop dat ze het leuk vinden wat we nu doen. Ze gaan dubbel ontkennen: 'ik moet eerlijk toegeven dat ik jullie single niet eens zo heel slecht vind'." - Bas van Wageningen ziet een groep stiekeme fans van DI-RECT ontstaan. Lees hier het volledige artikel.

"Bij interviews wordt er nog regelmatig vooraf gemeld dat er wel vragen worden gesteld over Di-rect. Dat vind ik prima. Het lijkt dan net alsof spelen in Di-rect een straf was, maar ik wilde juist voorkomen dat het een straf werd" - Tim Akkerman heeft zijn straf ontlopen. Lees hier het volledige artikel 

“Het was de droom van Jan. Het festival zal doorgaan.” - Harold Verra over Hofstad Bluesfestival. Lees hier het volledige artikel.

"Als ik richting Den Haag rijdt, dan voel je de creativiteit al" - Michel Rogier (CDA) woont buiten de stad. Lees hier het volledige artikel.

"De stad moet willen dat Den Haag Culturele hoofdstad wordt, niet alleen Louis Behre." - Voormalig projectleider van Den Haag Culturele Hoofdstad 2018 Louis Behre zoekt draagvlak. Lees hier het volledige artikel. 

"Met Anouk zou ik best eens ruzie willen maken. Niet over muziek, maar gewoon, zomaar. Ze is zo direct en eerlijk. Ze zal waarschijnlijk zeggen dat mijn kleding er niet uit ziet." - Ingrid Gyömörei (Lijsttrekker Haagse SP fractie) zoekt het debat in een hele andere hoek. Lees hier het volledige artikel.

“We willen heel graag overal optreden, maar dingen regelen zit blijkbaar niet in ons bloed. En we zijn redelijk sociaal gestoord, dus dat helpt ook niet.” - Jesse Koops (Atombox) over bekend worden buiten Den Haag. Lees hier het volledige artikel.

"We zijn eigenwijs genoeg om te denken dat wij het beter doen dan anderen." - Go Back To The Zoo blaakt van zelfvertrouwen. Lees hier het volledige artikel.

“Herman Brood was een icoon, vaak verkeerd begrepen, of helemaal niet begrepen. Veel mensen denken ‘spuiten, snuiven’, maar Herman was meer dan dat. Herman was een muzikant die dat er toevallig bij deed.” - Alexander Franken over één van zijn muzikale voorbeelden. Lees hier het volledige artikel.

“Mensen hebben allerlei ideeën over mijn naam gekregen, van scheikundige formules tot koffiezetapparaten. Maar het echte verhaal is dat ik mij totaal niet bezighield met het verzinnen van een naam. Dit was gewoon een paar keer op het toetsenbord slaan.” - Laurens Profittlich alias S2N2OCUP over het ontstaan van zijn artiestennaam. Lees hier het volledige artikel. 

"Je kunt je imago als meidenband enorm uitvergroten met korte rokjes en hoge hakken, maar zo zijn we niet. We zijn ook niet zo feministisch eigenlijk" - Janneke Nijhuijs relativeert het meidenband-zijn van ReBelle. Lees hier het volledige artikel.

"Als je jezelf underground noemt is het raar om je hand op te houden bij de overheid. Kijk naar de grungescene in Seattle, die is echt niet ontstaan in gesubsidieerde oefenruimten." - Karel Feenstra (D66) in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lees hier het volledige artikel.

“Spelen op een cocktailparty lijkt me mooi. Wij in witte pakken, iedereen bezig met cocktails en elkaar en een paar mensen die zwijmelend naar ons staan te kijken” - Nick Verhoeven (The Bullfight) ziet het helemaal voor zich. Lees hier het volledige artikel.

“We spelen oude muziek in een nieuw jasje, maar dat kun je overal al lezen hoor!” - Andrea van Emmerik (Nondegreen) geeft teveel interviews. Lees hier het volledige artikel. 

“Een poppodium in een stad als Delft, heeft gewoon 150.000 euro subsidie nodig om een fatsoenlijk wekelijks programma te presenteren dat er echt toe doet.” - Rene Steijer (Westerpop) kijkt niet op een eurootje meer of minder. Lees hier het volledige artikel.

"Van meisjes die overdag hoge hakken dragen denk ik: ben je gek?! Je beschadigt je rug en je voeten gaan er raar uitzien als je oud bent.” - Mette Lindberg (Asteroids Galaxy Tour) geeft advies aan mode bewuste fans. Lees hier het volledige artikel.

"We maken onze eigen instrumenten omdat we niet tevreden zijn met de instrumenten die je vindt in muziekwinkels" - Alex Murray-Leslie (Chicks on Speed) verklaart de 'High-heel shoe guitar'. Lees hier het volledige artikel.  

“We kregen een mail van Crossing Border dat er al uitnodigingen vanuit SXSW naar de bands waren gestuurd, maar wij hadden niets gekregen. We dachten daarom ook dat wij het niet waren geworden. Toen werd ik gebeld dat we wel degelijk waren uitgekozen.” - Suzanne (Pitch Blond) is blij verrast. Lees hier het volledige artikel.

"Over een paar maanden duiken we weer de oefenruimte in waarna we naar alle waarschijnlijkheid weer een nieuwe band beginnen onder een nieuwe naam met nieuw materiaal." - Mathias Janmaat (G.O.T.V.) ziet het na het uit elkaar gaan van zijn band positief in. Lees hier het volledige artikel. 

"Onze tourbus is slechts een kleine Vivaro en lijkt op elke andere kleine witte bestelwagen. Het heeft een doos met snacks en het wemelt van de insecten op de voorruit." - Field Music doet tijdens haar toernee het Walk the Line festival aan. Lees hier het volledige interview.

"Met de huidige stemming in het land waarin kunst als een luxe speeltje van linkse intellectuelen wordt neer gezet is het goed dat de rol van kunst in de samenleving nu centraal staat. Alles wat ‘cutting edge’ is komt voort uit een kunstuiting. Of het nou om technologisch of ideologisch vlak gaat, kunst is de aanjager ervan." - Henk Koolen (programmeur Paard van Troje) licht het thema van State-X New Forms 2010 toe. Lees hier het volledige artikel.

"Organisatoren moeten gaan beseffen dat het vol krijgen van zalen door vrijkaarten weg te geven een vicieuze cirkel is. Iedereen gaat dan gewoon wachten en koopt geen kaartje meer want ze worden toch wel uitgenodigd." - Louis Behre legt het nog één keer uit. Lees hier het volledige artikel.

"Niet met kunst kutte, Rutte!" - Protestbord van een creatieveling op protestactie tegen kunst- en cultuurbezuinigingen. Lees hier het volledige artikel.