Wie organiseert de KoninginneNach 2011? Wie organiseert de KoninginneNach 2011?

“Of de Nach in de huidige vorm plaats zal vinden, is nog niet duidelijk”

, Remco van der Ham

Wie organiseert de KoninginneNach 2011?

“Of de Nach in de huidige vorm plaats zal vinden, is nog niet duidelijk”

Remco van der Ham ,

Eind oktober werd bekend dat de Haagse KoninginneNach in 2011 mogelijk flink op de schop gaat. De Gemeente Den Haag is niet blij met de budgetoverschrijding van 30 procent in 2010 en wil dat de Nach ‘goedkoper en strakker georganiseerd wordt’. Behalve met Doen Evenementen, de huidige organisator, heeft de gemeente gesprekken gevoerd met AT Productions, PROOOST en de Stichting Marketing Haagse Binnenstad.

Via woordvoerster Esther Andoetoe laat de Gemeente Den Haag weten dat de gesprekken met de verschillende organisaties goed zijn verlopen. “We hebben van alle gegadigden een uitgebreid plan gekregen met hun ideeën voor de KoninginneNach. Medio december wordt bekend gemaakt wie de KoninginneNach 2011 zal gaan organiseren.” Of de KoninginneNach in de huidige vorm plaats zal vinden, is nog niet duidelijk. “Als er een goed plan is, behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Maar het is niet ondenkbaar dat de KoninginneNach op een andere manier zal plaatsvinden.”

Behalve de huidige organisator van de Nach, Doen Evenementen, zijn ook AT Productions en PROOOST gegadigden om de Nach te organiseren. Tevens zijn er gesprekken geweest met de Stichting Marketing Haagse Binnenstad. Andoetoe: “Zij hebben geen eigen plan ingediend, maar zijn er door de gemeente wel bij betrokken om aan te geven hoe zij de Nach zien. Wat vinden zij belangrijk, wat moet er volgens hen anders en wat zijn hun suggesties. Dat nemen we mee in de afweging welke organisatie de Nach zal gaan organiseren.”

Of de KoninginneNach Bandverkiezing en het Haagse podium op de Grote Markt blijven bestaan, is ook onzeker. Andoetoe: “In sommige van de voorstellen staat de Bandverkiezing opgenomen, maar in andere niet. Afhankelijk van welke organisatie de Nach gaat organiseren, zal ook de Bandverkiezing plaatsvinden.” De Gemeente Den Haag ziet de KoninginneNach Bandverkiezing in ieder geval niet als noodzakelijk onderdeel van de KoninginneNach. “We gaan niet op voorhand zeggen of de Bandverkiezing wel of niet onderdeel moet zijn van de KoninginneNach.”

Herbert Boerendonk van Doen Evenementen wil nog niet veel kwijt over de plannen. “We gaan terug naar de basis, maar verder wil ik er nog niet te veel over vertellen. Het is nu even radiostilte, maar hopelijk duurt die niet al te lang.” Ook AT Productions, het Haagse entertainmentbedrijf dat onder andere verantwoordelijk is voor Beatstad, heeft geen commentaar op de plannen rondom de KoninginneNach. Wel gaan er geruchten dat AT Productions de KoninginneNach niet in de Haagse binnenstad maar op een groot podium op het Malieveld wil laten plaatsvinden.

PROOOST is het evenementen-/marketingbureau van Arthur Pronk en Rick van Oosterhout, beiden jarenlang onderdeel van de organisatie van de Haagse KoninginneNach. Ook zij hebben een plan voor de Nach ingediend bij de Gemeente Den Haag. Arthur Pronk: “Een krachtig binnenstadsevenement met een positieve en nationale uitstraling moet mogelijk zijn. Wij willen in dit proces regisseur zijn en staan klaar om een nieuwe opzet open minded en voortvarend tegemoet te treden. Ook door de handen ineen te slaan met de krachtige spelers die Den Haag rijk is. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar de mensen en organisaties voor wie muziek de drijfveer is. Wij hebben er zin in en weten wat ons te doen staat. We wachten het af.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag