Martijn Verlinden over Bazart, Antilounge en Charly & Gallus

“Ik hoef niet meer wakker te liggen of mensen naar Bazart komen”

Susanne Kooijman ,

Het was een roerig jaar voor Martijn Verlinden. Maar liefst negen jaar was hij programmeur bij Bazart, maar besloot deze maand zijn vertrek aan te kondigen. Naast zijn taken als programmeur is Martijn bekend van zijn muzikale projecten Antilounge, Bimbo Electrico en Charly & Gallus. 3VOOR12 Den Haag sprak met hem over de reden van zijn vertrek bij Bazart en wat zijn plannen zijn voor volgend jaar.

“Ik hoef niet meer wakker te liggen of mensen naar Bazart komen”

Het was een roerig jaar voor Martijn Verlinden. Maar liefst negen jaar was hij programmeur bij Bazart, maar besloot deze maand zijn vertrek aan te kondigen. Naast zijn taken als programmeur (Naast Bazart ook voor State-X New Forms en het Haags Pop Centrum) is Martijn bekend van zijn muzikale projecten Antilounge, Bimbo Electrico en Charly & Gallus. 3VOOR12 Den Haag sprak met hem over de reden van zijn vertrek bij Bazart en wat zijn plannen zijn voor volgend jaar.

Het was een moeilijk besluit voor Martijn om weg te gaan bij Bazart. Meerdere redenen waren echter genoeg om toch tot dit besluit te komen. “Ik heb erg mijn best gedaan om mensen naar Bazart te krijgen. Dat was voor mij ook de uitdaging, om acts te programmeren die niet in het centrum spelen. Maar na negen jaar gaat die drive er wel vanaf. Ik kon echt wakker liggen van het idee dat er geen mensen naar Bazart komen, nu hoeft dat niet meer.” Toch kijkt Martijn zeer tevreden terug op zijn tijd bij Bazart. “We hebben echt een supergoed team, dat ga ik ook onwijs missen. En ik ben heel trots op het programma dat ik heb neergezet. Ik heb laatst voor mezelf een lijst gemaakt met grote namen die ik had geprogrammeerd en dat was toch echt heel goed. Maar bij Bazart liep ik gewoon vast.”

Vanaf januari gaat Martijn programmeren bij 330Live (voorheen Cremers+). “Hier kan ik veel breder programmeren, zoals theater, comedy, cabaret en singer-songwriter. En we gaan veel Haagse bands neerzetten. Er ligt hier voor mij nu een grotere uitdaging. Ik ga niet alleen programmeren, maar samen met Gerard (Smit, eigenaar Cremers+). We gaan ook ‘branding’-avonden houden. Bijvoorbeeld een bandavond die wordt gesponsord door Jägermeister, waarbij de gasten een drankje krijgen.”

Ook met zijn muzikale projecten heeft Martijn het flink druk. “Het gaat echt heel erg goed. Ik ga volgend jaar met Charly & Gallus op Sziget spelen en met Bimbo Electrico staan we binnenkort in Tivoli. En op 25 februari komt Antilounge 8 uit, dit keer als download en dubbel vinyl. De videoclips van alle Haagse artiesten komen direct op YouTube te staan.” Vorige maand reisde Antilounge met diverse Haagse dance-acts naar Gent en Parijs. “Het is heel belangrijk om zo’n netwerk op te bouwen. Buiten Nederland leeft de dancescene heel erg. Vooral Den Haag  heeft een goede reputatie als dancestad in het buitenland. Daar moeten wij in mee gaan. Nederland is helaas te klein. We hebben veel labels en producers hier, maar nauwelijks publiek.” Antilounge zal dan ook zeker een vervolg krijgen in het buitenland. “Ik ben nu bezig met Berlijn, om in maart of april Antilounge daar naar te kunnen brengen. Ik ga hier in ieder geval mee door.”

Volgend jaar wordt dus een zeer druk bezet jaar voor Martijn, toch gaat hij het nog iets drukker krijgen. “Ik ben bezig een nieuwe band op te richten. Het wordt een totale cross-over van jazz met elektronica. Het wordt inderdaad erg druk, ook al zeg ik altijd dat ik het rustiger aan moet doen.”

Spelen in de 330Live? Dan kan je Martijn mailen op kip@330live.nl