Westerpop 2010 belicht: Project MDA

"We houden van agressie in muziek."

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan Project MDA.

"We houden van agressie in muziek."

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan Project MDA.

Kunnen jullie vertellen over het ontstaan van de band?
Het begon allemaal met de Big Bang. En ergens in de evolutie sloeg het lot toe. Daar kruisten onze wegen. Eerst nog in heftige punk/hardcore (late 80’s/early 90’s). Na een paar jaar scheidden onze wegen zich en ieder deed zijn ding, al dan niet muzikaal. Later, in 2008, kwamen we bij elkaar nadat Sik zichzelf muzikaal geëlektrocuteerd had. Hij schrijft nu alle muziek. DJ drumt de tracks live in, en marX schrijft de teksten en zanglijnen. Westerpop wordt het derde optreden van de band.

Wie/wat zijn jullie grootste invloeden?
Iedereen heeft zijn eigen bagage. Metal, punk, hardcore (nyhc wel te verstaan), elektro: het heeft allemaal zijn impact op hoe je muziek ondergaat en benadert. Rock ’n roll is universeel, hoe je het ook brengt. Een liedje is goed als de groove je pakt en de song zich in je kop nestelt. Of je dat bewerkstelligt met een harp, een synth, een bas of een kettingzaag doet er niet toe. Dus, om op de vraag terug te komen, eigenlijk hebben alle goede liedjesschrijvers die we kennen grote invloed op ons.

Hoe zou je de liveshow van de band omschrijven?
Sub. Wij houden van laag en we houden van hard. We houden van agressie in muziek en brengen onze elektro dus met een heel rauw randje. Het gaat er heel energiek aan toe op het podium.

Wat willen jullie met de band bereiken?
Leven op andere planeten. Dus het volume moet flink omhoog.

Waar zijn jullie als band het meest trots op?
Dat we met onze uiteenlopende muzikale achtergronden een samenhangend repertoire voor deze band hebben weten te creëren. En daarbij zijn de eerste shows, met alle technische uitdagingen van deze outfit, wonderwel prima verlopen. Nu willen we graag een breed publiek bereiken en onze sound, onze Mind Damaging Audio, verbreiden.

Hoe ziet jullie schema voor de komende tijd eruit?
Optreden! We werken er keihard aan om optredens te boeken. Voorts zijn we bezig om de opnamen van een tien-track eerste cd af te ronden. Daarvoor zoeken we een geschikte maatschappij om het ding te promoten en te distribueren.

Gaan jullie ook naar de Westerpop zaterdag?
We hebben opnamesessies gepland op zaterdag, dus dat is onzeker. Maar wellicht dat we nog even komen checken.