Westerpop 2010 belicht: Kings Crossing

Scherp, energiek maar ook met een gezonde dosis humor.

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan Kings Crossing.

Scherp, energiek maar ook met een gezonde dosis humor.

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan Kings Crossing.

Kunnen jullie vertellen over het ontstaan van de band?
De band is ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan in Delft. We kenden elkaar allemaal al via via, van andere Delftse bands waar we in hebben gezeten zoals I-Reject, Roccos, Achievers,
Dutch Decibel, Facewreck en Saving the Radio. Dirk(gitaar) en Sander(bas) speelden samen in de Roccos, maar dat ging ter ziele. We wilden beiden ook een andere muzikale weg in slaan, meer rock en meer melodie. Al heel snel vonden we in zanger Daan en drummer Veron twee bandleden die dit avontuur ook wel zagen zitten. We zijn toen snel het oefenhoek ingedoken en de eerste vruchten van deze samenwerking wierpen zich snel af.

Wie/wat zijn jullie grootste invloeden?
We zijn allemaal erg verschillend als het aankomt op onze persoonlijke invloeden en daar nemen we allemaal een stukje van mee. Zo luistert Daan veel naar muziek uit de jaren 60 en 70,
zoals Led Zeppelin en The Doors. Dirk luistert weer veel naar reggae en folk maar kan daarentegen een goed potje
punk ook waarderen. Veron luistert over het algemeen naar metal en Sander naar bands als The Cult en Motley Crue,
maar heeft een hardcore/punk verleden. Al deze verschillende invloeden zijn, naar onze mening, in de muziek terug te
horen.

Hoe zou je de liveshow van de band omschrijven?
Scherp, energiek maar ook met een gezonde dosis humor. We willen live graag entertainen. Als we de reacties van het publiek mogen geloven slagen we hier in. We hebben, met name in de regio, al een behoorlijke fanschare weten op te bouwen. De optredens zijn druk bezocht en het dak gaat er niet zelden vanaf!

Wat willen jullie met de band bereiken?
De wereld veroveren, hahaha, net als iedere band denk ik! Wat we het liefst doen is optreden, dat willen we zo vaak doen als het mogelijk is.

Waar zijn jullie als band het meest trots op?
Het komende optreden op Westerpop is iets wat we helemaal te gek vinden, daar kijken we erg naar uit. Maar ook onze EP, die goede recensies kreeg, zijn we erg trots op. In april presenteerden we die in Delft, we hadden dit zelf helemaal geregeld, met onder andere de Hengelose band Midnight Motel. Het was stamp en stamp vol en een groot feest. Iets waar we ook erg trots op zijn is onze eigen oefenruimte, deze hebben we sindskort betrokken en we kunnen nu muziek maken zo vaak we willen.

Hoe ziet jullie schema voor de komende tijd eruit?
We gaan er keihard tegenaan, proberen zoveel mogelijk op te treden. Zo hebben we er een aantal staan in het najaar, waaronder bijvoorbeeld een show met Viderider in de Exit op 2 oktober en
een optreden tijdens de Haagse Popweek in het Paardcafé. Er zijn nog meer shows in de maak, dus hou onze agenda in de gaten!
Ook zijn we druk bezig nummers te schrijven, we willen einde van het jaar opnieuw de studio in duiken, ditmaal voor een full length.

Gaan jullie ook naar de Westerpop zaterdag? 
We gaan zeker 's middags even kijken, we spelen echter 's avonds in Rockcafe Lazarus in Leiden. Als we zelf niet hoefden te spelen waren we natuurlijk 's avonds ook op Westerpop te vinden, ieder jaar weer hartstikke leuk.

Zo ja, welke bands willen jullie gaan bekijken?
Alle bandjes een beetje checken, altijd leuk! Triggerfinger is erg gaaf maar dan zitten we zelf dus in Leiden.