Westerpop 2010 belicht: Kids Never Lie

"We willen graag alles zelf in de hand houden."

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan Kids Never Lie.

"We willen graag alles zelf in de hand houden."

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan Kids Never Lie.

Kunnen jullie vertellen over het ontstaan van de band?
We zaten met elkaar in de klas op de middelbare school in Goes, vanaf de 2e tot en met de eindexamenklas. De eerste ideeën om een band te vormen begonnen toen we in de 3e/4e klas zaten. We begonnen toen nog echt als schoolbandje, met veel covers. Begin 2008 veranderde de bezetting en ook de muziekstijl. De band ging steeds meer de electropop kant op. In 2009 hebben we meegedaan met het bandcoachingsproject Popsport, waar we de finale van hebben gehaald, en via popsport kregen we de mogelijkheden om een debuut EP uit te brengen. 1618 is eigenlijk de optelsom van alle ervaringen tot nu toe van Kids Never Lie.

Wie/wat zijn jullie grootste invloeden?
We hebben veel verschillende invloeden. Veel mensen vinden elementen van de electro pioniers Kraftwerk in onze muziek terug. Verder zijn moderne bands als LCD soundsystem (Kids Never Lie komt ook uit een nummer van hem), Foals en bijvoorbeeld Klaxons inspiratiebronnen.

Hoe zou je de liveshow van de band omschrijven?
De liveshow is te omschrijven als erg energiek en we proberen het publiek bij de muziek te betrekken. Verder proberen we de nummers, als een soort DJ-set, in elkaar te laten overlopen, zodat er constant een dansbaar element blijft en een spanningsopbouw.

Wat willen jullie met de band bereiken?
De doelen voor aankomend jaar zijn om nieuwe nummers op te nemen voor een volgende EP, veel op te treden met name buiten Zeeland en hiermee landelijke bekendheid te vergaren. Verder zien we vooral wat er op ons pad komt, we willen wel graag alles zelf in de hand houden.

Waar zijn jullie als band het meest trots op?
Er zijn wel een paar hoogtepunten van Kids Never Lie. Waar we erg trots op zijn is het winnen van de bandwedstrijd Hooikoorts in Zeeland, dat gaf ons in de provincie veel bekendheid. Verder was het optreden op Solar Weekend met ruim 20,000 man ook heel vet. Dit optreden hebben we gewonnen door zoveel mogelijk fans te verzamelen, dus om te zien dat zoveel mensen je willen steunen en helpen zo’n festival spot te winnen, is natuurlijk erg leuk om te zien.

Hoe ziet jullie schema voor de komende tijd eruit?
Naast Westerpop doen we ook mee met de Amsterdamse Popprijs, en verder staat er nog een optreden in Cremers+ in Den Haag gepland in december. Verder proberen met behulp van onze EP veel nieuwe optredens te regelen, want live kan je mensen toch het meest laten genieten van je muziek.

Gaan jullie ook naar de Westerpop zaterdag?
De line-up is wel heel erg goed om niet te laten schieten. Bands als Moke en Triggerfinger zijn erg leuk om een keer live te zien, dus waarschijnlijk zijn we daar wel bij. Ook bands die op het 2e podium staan kunnen wel een leuke verrassing zijn, zoals World Service of Shiny Beats.