Westerpop 2010 belicht: 2nd Place Driver

"We maken de muziek puur voor onze eigen lol "

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan 2nd Place Driver.

"We maken de muziek puur voor onze eigen lol "

Naast het Westerpop programma op de zaterdag, heeft de vrijdagavond van datzelfde festival ook een hele goede programmering. Wij legden die bands een vragenlijst voor, vandaag is het de beurt aan 2nd Place Driver.

Kunnen jullie vertellen over het ontstaan van de band?
Ik speelde ooit in de band Wealthy Beggar en had zelf een hoop songs liggen die ik daarin niet kwijt kon. Ik vond toen in de persoon van onze oude zanger Rias de perfecte partner om dit project uit te werken. Al snel werden we een echte band, traden we veel op en kwam er de eerste cd.

Wie/wat zijn jullie grootste invloeden?
Die zijn heel divers en niet perse altijd in onze muziek duidelijk terug te horen, maar als ik wat namen moet noemen; Soulwax, Gwen Stefani, Goose, Depeche Mode, Bowie, Queens of the Stone Age

Hoe zou je de liveshow van de band omschrijven?
Energiek en dynamisch

Wat willen jullie met de band bereiken?
We hebben al best wat bereikt natuurlijk. Het is in Nederland erg moeilijk om de underground te ontstijgen zonder radio of tv hit hebben we gemerkt en het kost enorm veel tijd en moeite om je toch professioneel te profileren. Daarom doen we het nu iets anders; we maken de muziek puur voor onze eigen lol en treden daarmee regelmatig op en willen ook regelmatig opnames uitbrengen. Als de radiostations het niet oppikken, maken we ons daar niet meer druk om, maar doen ze dat wel; super. Dat geeft veel meer rust en bevalt nu erg goed en geeft ons bij de optredens een nieuwe drive.

Waar zijn jullie als band het meest trots op?
Natuurlijk mijlpalen als optredens op/ in o.a. Lowlands, Parkpop, Paradiso en Melkweg, airplay op MTV, TMF, 3FM, KINK FM en het winnen van een Essent Award. Maar natuurlijk ook op het feit dat we al een hele poos samen zijn als band, al 3 albums en 3 EP’s hebben gemaakt, al meer dan 250 keer hebben opgetreden (zelfs in Afghanistan ). Toch best wat!

Hoe ziet jullie schema voor de komende tijd eruit?
We spelen de week na Westerpop nog in Panama in Amsterdam (4 september) en er komen nog wat optredens aan in het najaar, we moeten daarvoor nog data prikken. Daarnaast zijn we alweer druk nieuwe songs aan het schrijven die we ook nog dit jaar willen gaan opnemen.

Gaan jullie ook naar de Westerpop zaterdag?
Zeker! Ik woon op slechts 100 meter van het festivalterrein en ben al jaren vaste gast daar. Altijd gezellig en bij de programmering zitten altijd wel een paar bands die ik erg interessant vind. 

Zo ja, welke bands willen jullie gaan bekijken?
Dit jaar kijk ik met name uit naar Triggerfinger. Maar ik zal alles wel zien en word meestal wel ergens door verrast, dit jaar wellicht door de afsluiter.