“Toen Lesley zijn gitaarpedaal intrapte kreeg ik gewoon een stijve lul”

The Upstairs genoot met volle teugen van Waterpop en wil meer

Cok Jouvenaar I Foto's: Ron van Varik ,

Vier weken niet gerepeteerd, eerder terug van je vakantie om Waterpop te openen. Je rockt van het podium af. Het powertrio The Upstairs gaat als een tierelier. Niet alleen Waterpop heeft de band op zak, maar ook een optreden voor de Vips van Parkpop. Verder trad de band in één weekend tijd vijf keer op. Talent verloochend zich niet. Tijd om eens nader kennis te maken met Lesley, Benjamin en Sjoerd.

The Upstairs genoot met volle teugen van Waterpop en wil meer

Vier weken niet gerepeteerd, eerder terug van je vakantie om Waterpop te openen. Je rockt van het podium af. Het powertrio The Upstairs gaat als een tierelier. Niet alleen Waterpop heeft de band op zak, maar ook een optreden voor de Vips van Parkpop. Verder trad de band in één weekend tijd vijf keer op. Talent verloochend zich niet. Tijd om eens nader kennis te maken met Lesley, Benjamin en Sjoerd.

Trots en voldaan zit het drietal op het backstageterrein van Waterpop. Na te genieten van hun optreden. Bassist Sjoerd van den Boogert valt gelijk met de deur in huis: “We hadden vier weken niet gespeeld. Ik ben eerder teruggekomen vanuit Kroatië om Waterpop te openen. Zodat we nog 3 dagen konden repeteren.”
Zanger/gitarist Lesley Warendorff heeft een goed gevoel over het optreden, “Supervet. Er waren veel mensen. Dit is het grootste publiek waarvoor we hebben gespeeld.” Benjamin Lampe die alles achter het drumstel heeft gadegeslagen valt Lesley bij, “Het was geweldig! Toen Lesley zijn gitaarpedaal intrapte kreeg ik gewoon een stijve lul! Zo gaaf vond ik het om hier te spelen.”
Voor dit optreden heeft het trio zich goed voorbereid; Een doek achter op het podium. Een strakke setlist en een flinke dosis zelfvertrouwen. “We zijn er echt voor gaan zitten.” zegt Lesley “ We hebben veel voorbereid zoals de bruggetjes tussen de nummers, de intro’s en uitro’s hebben we bekeken. Bepaalde elementen bedacht.”

De drie mannen wonnen de finale van Waterproof. “Ik had nooit verwacht dat we zouden winnen. We hadden heftige concurrentie van bekendere bands zoals Moonpilot. Dat is toch een naam in Den Haag.” laat Benjamin weten. “Bij de voorronde ging er veel mis. Zo brak ik een snaar en stortte het drumstel in.” Ook Lesley vond dat het niet goed liep. “Maar we hebben het goed opgelost. Gewoon doorspelen. The show must go on. Tijdens de finale hadden we meer vertrouwen. Wel had ik zoiets van we zien wel.” “We zitten in de finale. We hoeven niet te winnen. Gewoon lekker spelen. Maar het heeft goed uitgepakt” aldus Benjamin. Sjoerd: “Ik zei dat we gingen winnen. Dit was als grap bedoeld. Je moet toch positief blijven.”

Dit bandje bestaat niet eens een jaar en heeft al een enorme CV. Meer dan 35 optredens. Meegespeeld met de Bazzookas in hun bus met als hoogtepunt in het Vipdorp van Parkpop. Benjamin: “Lesley en ik zaten vroeger in een ander bandje en kennen elkaar al zes jaar.” Lesley: “Ik kende Sjoerd weer van vroeger. Zo zijn we vorig jaar samen gaan spelen. Eerst heel veel jammen, daarna hebben we een paar nummers gemaakt. Het klikte heel goed.” “Naast een muzikale klik, is er ook een persoonlijke klik. Dit is belangrijk!” roept Benjamin enthousiast. “Ja we zijn wel vrienden.” relativeert Sjoerd.

Sjoerd vervolgt, “Het is in sneltreinvaart gegaan. Ons tweede optreden was in het Paard van Troje. “Om 3 uur ’s nachts.” zegt Lesley gekscherend. “Er waren best wel wat mensen.” In Juni was het raak voor The Upstairs. In één weekend vijf optredens. Benjamin legt het uit; “We speelde eerst in Delft toen in Eindhoven. De volgende dag eerst in Monster, vervolgens Kaderock en die avond op een cultuurparade in hartje Den Haag.” Een goede leerschool. Sjoerd is er maar trots op: “Je raakt op elkaar ingespeeld en je gaat hierdoor ook met het publiek spelen. Als je eens per twee maanden speelt heb je meer spanning. Hierdoor is Lesley ook een echte frontman geworden. Hij regelt bijna alle optredens. Benjamin is meer van het netwerken. Hij praat met iedereen”

Ook Parkpop staat op het lijstje. “We speelde voor Vips. Dat was erg leuk.” zegt lesley. Benjamin vervolgt, “Ook het spelen met de Bazzookas in de buzz was erg gaaf. We kregen veel positieve reacties. Iemand van 3voor12/Friesland stuurde ons een foto.”

Voor The Upstairs is het net allemaal begonnen en sterft van de ambitie en plannen: Benjamin: “We willen niet alleen het rondje om de kerk doen. We willen heel veel spelen en niet alleen in Den Haag. In oktober spelen we in Leiden op het Triplex festival en in de Haagse Popweek. Eerst gaan we een EP opnemen en hopen een klein boekertje te vinden.”  Lesley: “We willen het maximale uit deze band halen! Steeds een stapje verder. Eerst Den Haag veroveren, dan Leiden en zo verder.” “Een videoclip en grotere optredens. Meer van dit soort optredens (Waterpop) en in voorprogramma’s van grote bands.”, aldus Sjoerd.

The Upstairs live bewonderen:
Donderdag 21 oktober: Haagse PopWeek in Paardcafé
Vrijdag 17 december : Triplex Festival in LVC Leiden