Haagse bands voor SXSW 2011 gezocht Haagse bands voor SXSW 2011 gezocht

Inschrijvingen zijn begonnen

, 3VOOR12 Den Haag

Haagse bands voor SXSW 2011 gezocht

Inschrijvingen zijn begonnen

3VOOR12 Den Haag ,

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal Den Haag als Nederlandse popstad nummer één, vertegenwoordigd worden op het toonaangevende muzieknetwerkevent SXSW in Austin, Amerika. SXSW (South by Southwest) is het brandpunt van de mondiale muziekindustrie. Tijdens SXSW vindt er een eendaagse versie van Crossing Border plaats waar drie Haagse bands zullen optreden.

Inschrijvingen zijn begonnen

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal Den Haag als Nederlandse popstad nummer één, vertegenwoordigd worden op het toonaangevende muzieknetwerkevent SXSW in Austin, Amerika. SXSW (South by Southwest) is het brandpunt van de mondiale muziekindustrie, waar jaarlijks vertegenwoordigers van de Nederlandse en internationale muziekindustrie elkaar ontmoeten en waar meer dan 1800 bands afkomstig uit de hele wereld optreden om zichzelf te promoten. Tijdens SXSW vindt er een eendaagse versie van Crossing Border plaats waar drie Haagse bands zullen optreden.

Dit jaar zullen niet zes maar drie Haagse bands een kans krijgen om Den Haag in Austin te vertegenwoordigen. Haagse artiesten kunnen tot woensdag 29 september 2010 promotiemateriaal (muziek/bio/foto) opsturen naar Michel Behre van Crossing Border via michel@crossingborder.nl. Er worden geen coverbands toegestaan.

Uit de ingeschreven bands zullen programmeurs van Crossing Border en de PopHotSpot er zeven kiezen. Promotiemateriaal van deze bands zal naar het showcaseteam van SXSW gestuurd worden en deze zullen vervolgens drie bands uitnodigen om op het festival te komen spelen. De zeven gekozen bands zullen donderdag 30 september vanaf 20.00 bekend worden gemaakt in de SuperMarkt, Grote Markt.

De drie bands die door SXSW zijn uitgekozen zullen in november bekend gemaakt worden. Zij zullen spelen op de SXSW kick-off tijdens het Crossing Border festival op woensdag 17 november. Na het SXSW festival volgt er nog een optreden op het Haagse Walk the Line festival in mei 2011.

Zondag 17 Oktober is de première van de SXSW 2010 documentaire tijdens de Haagse Pop Week, meer info volgt op de website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag