Programma The Hague Jazz 2010 bekend gemaakt Programma The Hague Jazz 2010 bekend gemaakt

Vijfjarig bestaan gevierd met meer dan 80 acts op 12 podia

, Frank Veldkamp | Foto’s: Peter de Hoog

Programma The Hague Jazz 2010 bekend gemaakt

Vijfjarig bestaan gevierd met meer dan 80 acts op 12 podia

Frank Veldkamp | Foto’s: Peter de Hoog ,

Woensdag 7 april 2010 maakte de organisatie van The Hague Jazz het programma bekend van de lustrum editie van het festival in het World Forum in Den Haag. Het festival vind dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni, met voorafgaand op woensdag 9 juni een ‘warming up’ concert met onder andere Candy Dulfer, Meshell Ndegeocello en Toots Thielemans en op 10 juni een gala concert met Waylon, Michael Bolton en het Metropole orkest.

Vijfjarig bestaan gevierd met meer dan 80 acts op 12 podia

Woensdag 7 april 2010 maakte de organisatie van The Hague Jazz het programma bekend van de lustrum editie van het festival in het World Forum in Den Haag. Het festival vind dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni, met voorafgaand op woensdag 9 juni een ‘warming up’ concert  met onder andere Candy Dulfer, Meshell Ndegeocello en Toots Thielemans en op 10 juni een gala concert met Waylon, Michael Bolton en het Metropole orkest.

Vijf jaar geleden vond op de resten van het uit Den Haag vertrokken North Sea Jazz festival de eerste editie van The Hague Jazz plaats. Het festival heeft zich met de voorgaande edities een eigen plek verworven in het jazz- en festivallandschap en voor de 2010 editie is de samenwerking gezocht met de organisatie van Pure Jazz. Tijdens de presentatie van het programma toont festival directeur Ruud Wijkniet een terugblik op de hoogtepunten van de voorgaande edities, alvorens een sneak preview op het programma te presenteren in de vorm van korte akoestische optredens van Celine Cairo en Silje Nergaard.

Op het programma van The Hague Jazz 2010 staan van Nederlandse bodem onder andere Kern Koppen, Robin Brock, The Relish, Sanna van Vliet, Wende, Giovanca, Lavalu, Trijntje Oosterhuis, Gare du Nord, Wouter Hamel, Kraak & Smaak en het Koorenhuis ensemble. Daarnaast maken onder andere de volgende internationale artiesten hun opwachting: Sherry Dyanne, Jazzanova, Kool & the Gang, Wayne Shorter Quartet, New Cool Collective, Gino Vanneli, Courtney Pine, Rigmor Gustafsson, Nils Landgren en Roy Ayers. Als klap op de vuurpijl keert Roger Hodgson, een van de headliners van The Hague Jazz 2009, terug naar Den Haag. Ditmaal met een band met een aantal oud-collega’s van Hodgson uit zijn Supertramp-tijd in de gelederen.

Rode draad in de programmering van The Hague Jazz 2010 vormt een eerbetoon aan Miles Davis. Naast een allstar jazz jam met jazzlegendes als Tom Browne, Ronnie Laws en Bobby Lyle wordt ook een tentoonstelling ingericht met originele promotie foto’s en platenhoezen van Davis en andere verborgen gebleven schatten uit de jazz archieven. Daarnaast brengt het festival een 6-cd set uit met archief materiaal van Davis.

Zie voor het complete programma de website van The Hague Jazz.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag