Gillende meiden bij Valerius in het Paard van Troje

Haagse band Moonpilot verzorgt voorprogramma

Susanne Kooijman | Foto’s: Eefje Lammers ,

Voor één avondje hoefden alle jonge meiden tussen de elf en vijftien jaar even niet vroeg naar bed, ze stonden allemaal bij Valerius. Vrijdag 23 april stond de Amsterdamse band in een net niet uitverkochte kleine zaal van het Paard. De Haagse band Moonpilot mocht de avond openen voor een kleinschalig publiek waar toch een aantal fans tussen stonden.

Haagse band Moonpilot verzorgt voorprogramma

Voor één avondje hoefden alle jonge meiden tussen de elf en vijftien jaar even niet vroeg naar bed, ze stonden allemaal bij Valerius. Vrijdag 23 april stond de Amsterdamse band in een net niet uitverkochte kleine zaal van het Paard. De Haagse band Moonpilot mocht de avond openen voor een kleinschalig publiek waar toch een aantal fans tussen stonden.

Als het nog rustig is in de kleine zaal van het Paard mogen de vier mannen van Moonpilot al het podium betreden. Voordat ze nog maar iets hebben gespeeld hebben ze een clubje mensen al in hun broekzak. Familie misschien of een stel echte fans. Ze laten zich gedurende de show van de Haagse band goed horen. Zanger Sean moet wat loskomen. Hij kijkt aan het begin van de show wat angstig uit zijn ogen. De rest van de band lijkt daar minder last van te hebben. De show is echter niet minder goed. De liedjes zijn catchy en worden goed uitgevoerd. Poprock van niveau, met lekkere gitaarriffs en goede drums. Het enige nadeel is dat de zang soms slecht te verstaan is. Misschien kijkt zanger Sean daarom zo sip. Pas als het laatste lied wordt aangekondigd en die ten gehore wordt gebracht komt de band pas echt los. Na een kleine 25 minuten houdt de band het voor gezien en verlaten ze het podium met een “veel plezier bij Valerius” naar het publiek. Een solide, maar korte show.

Rond half tien is het al een stuk drukker in de zaal. Het pubergehalte is alleen maar toegenomen. Enkele verdwaalde ouders zijn ook aanwezig om op hun kroost te letten. Vooraan het podium staan de iets oudere meiden van een jaar of 16/17. In hun meest sexy outfit hopen ze een blik te vangen van één van de jongens van Valerius. De band is vooral bekend van de hitsingle ‘She doesn’t know’. Het gegil is niet van de lucht als de jongens het podium oplopen. De jongens starten meteen met ‘Luck’ om daarna in rap tempo de setlist af te werken. Tussen de liedjes door is er wat droog gebabbel. Het gaat niet veel verder dan “Heeft iedereen het nog naar zijn zin?”. Maar het jonge publiek vindt het allemaal even prachtig.

Er wordt luid meegezongen met de cover van Snow Patrol die de band laat horen. ‘Just say yes’ wordt in een soul/rnb jasje gestoken. Het nummer ‘Escape’ van Enrique Iglesias wordt ook in het zelfde lied verwerkt. Halverwege de set is het tijd voor een fotomoment. Gitarist Kai maakt van het publiek een foto met de mededeling dat hij na de show op Twitter zal zijn te zien. De grootse hit van de band, ‘She doesn’t know’, komt uiteraard ook voorbij. Liedjes ‘Show is done’ en ‘New York’ vormen de afsluiters van de avond. Na een luid gejoel van het publiek is de band al snel weer terug op het podium. “We hebben maar één album en we hebben geen materiaal meer om te spelen!” Ze spelen dus nog een keer ‘Show is done’ op verzoek van het publiek. Het lied is een van de sterkere die ze in hun repertoire hebben, dus een goede keuze om de show mee te eindigen.

De gehele show straalt de band plezier uit en dat is altijd leuk om te zien. Met hun mix van stijlen als soul, pop en rnb hebben ze genoeg in huis om een afwisselende en spannende show neer te zetten. Helaas is daar vanavond niet veel van te merken. Het is erg jammer dat de band, ondanks hun talent, live niet beter uit de verf komt. Hun instrumenten beheersen ze goed, maar toch mist er iets. Na afloop poseert de band met alle fans en wordt er gretig gesigneerd. Met een glimlach op hun gezicht en een Valerius poster in de hand gaan zij wèl tevreden naar huis.