Chicks on Speed: come and see! Chicks on Speed: come and see!

“Mode is een deel van ons leven”

, Bambi Otter

Chicks on Speed: come and see!

“Mode is een deel van ons leven”

Bambi Otter ,

Fashionbabes, maar dan op een hele andere manier. Zo zijn de electroclash artiestes van Chicks on Speed nog wel het beste te typeren. Vrijdag 23 april komen de chicks naar Leiden. Maar voor het zo ver is, heeft 3VOOR12 Den Haag nog wat vragen. Chick on Speed Alex is niet te beroerd ons wat meer te vertellen. En bovendien geven we ook nog eens vrijkaarten weg!

“Mode is een deel van ons leven”

Fashionbabes, maar dan op een hele andere manier. Zo zijn de electroclash artiestes van Chicks on Speed nog wel het beste te typeren. Vrijdag 23 april komen de chicks naar Leiden. Maar voor het zo ver is, heeft 3VOOR12 Den Haag nog wat vragen. Chick on Speed Alex is niet te beroerd ons wat meer te vertellen.

Chicks on Speed ontstaat in 1997 op de kunstacademie van München. Daar ontmoeten de Amerikaanse Melissa Logan, de Australische Alex Murray-Leslie en de Duitse Kiki Moorse (die inmiddels geen Chick on Speed meer is) elkaar. Ze werken samen aan kunsttentoonstellingen en houden zich in eerste instantie met name bezig met schilderen en het ontwerpen van kleding. Later komen daar het organiseren van illegale feestjes en het maken van muziek bij. “München was behoorlijk saai. We wilden een project creëren waarbij we creatief konden zijn en onze omgeving konden veranderen. Met ons project vervagen we de lijnen tussen mode, kunst, muziek en nieuwe media. De muziek is, samen met de video’s en kleding, een deel van onze kunst geworden.”

‘Project’ lijkt hier inderdaad het juiste woord. Chicks on Speed is niet zozeer een band, maar meer één grote kunstperformance. “We zien wat we doen als één groot ‘gesamtkunstwerk’. Je kunt het ene element niet losmaken van het andere, anders valt het uit elkaar.” Het maken van een statement lijkt belangrijker dan de muziek. Hun gekke, zelfgemaakte kleding speelt hierbij een grote rol. “Mode is een deel van ons leven. Dat lijkt oppervlakkig, maar mode heeft een groot effect op de samenleving zoals wij die nodig hebben. We willen dat onze kleding leuk is en niet te serieus, dus eigenlijk zoals wij mode zien.” Buiten de kleding die ze voor zichzelf maken, hebben de chicks een kledinglijn te koop. “We maken onze kleding voor mensen die de wereld willen veranderen met hun houding en look.”

Naast dit alles ontwerpen de chicks ook nog hun eigen instrumenten. “Dit doen we, omdat we niet tevreden waren met de instrumenten die je vindt in muziekwinkels. Onze instrumenten maken hele unieke geluiden, denk aan een ‘hoge hakken schoen gitaar’. Ik denk dat deze instrumenten het best reflecteren hoe wij experimenteren. We zijn constant dingen aan het uitproberen, we zijn ons eigen experiment.” Het experimenteren met zelfgemaakte instrumenten en de hele kledingshow eromheen maken dat de live optredens van Chicks on Speed vooral te zien zijn als interactieve dj sets. “De laatste tijd krijgen we erg grappige reacties van het publiek, we hebben veel naakte mensen op het podium gehad!” Voor een beetje naakt zijn de chicks niet bang. Zo worden leggings zonder kruis en blote borsten beklad met verf niet geschuwd! Maar ook dit heeft een boodschap. “Naaktheid ontbloot waarheid.”, aldus Alex.

Of het publiek morgen in LVC ook naakt het podium op gaat is de vraag, de chicks hebben er in elk geval zin in. “We hebben in Nederland inmiddels een hele coole aanhang opgebouwd. We kunnen niet wachten om morgenavond te spelen, om nieuwe gezichten te zien en te zien hoe mensen reageren op de show. Geen enkele show is namelijk hetzelfde!” Wat kunnen we verwachten? “Come and see!”
 
Gratis naar Chicks on Speed?
3VOOR12 Den Haag geeft 2x2 vrijkaarten weg voor Chicks on Speed op vrijdag 23 april in het LVC. Wat je daarvoor moet doen? Stuur een e-mail naar info@3voor12denhaag.nl. De eerste twee reacties krijgen de vrijkaarten.

Chicks on Speed speelt samen met Näd Mika en Bimbo Electrico in het LVC. De avond begint om 21.00 uur en de entree is 16 euro.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag