3FM Awards geslaagd feest voor Haagse artiesten 3FM Awards geslaagd feest voor Haagse artiesten

Anouk en Kane de grote winnaars

, Susanne Kooijman | Foto's: Eefje Lammers

3FM Awards geslaagd feest voor Haagse artiesten

Anouk en Kane de grote winnaars

Susanne Kooijman | Foto's: Eefje Lammers ,

Den Haag was goed vertegenwoordigd dit jaar bij de 3FM Awards. Niet alleen Kane, Anouk en DI-RECT waren genomineerd. Ook Stereo en Rigby maakten kans op een award. 3VOOR12 Den Haag was erbij om de Haagse acts te volgen, van de zwarte loper tot de uitreiking.

Anouk en Kane de grote winnaars

Den Haag was goed vertegenwoordigd dit jaar bij de 3FM Awards. Niet alleen Kane, Anouk en DI-RECT waren genomineerd. Ook Stereo en Rigby maakten kans op een award. 3VOOR12 Den Haag was erbij om de Haagse acts te volgen, van de zwarte loper tot de uitreiking.

In de Amsterdamse Gashouderfabriek is het weer tijd voor de 3FM Awards. Het thema van het jaar is Real Heroes. Aan de muur hangen posters van de genomineerden, getekend in de vorm van striphelden. Het zorgt voor een leuke aankleding van het gebouw. Buiten vormt de zwarte loper voor een entree voor alle bekende gasten. Ilse DeLange, DI-RECT, Stereo, Nick en Simon, Marco Borsato, Rigby en Kane. Het is een kleine opsomming van de artiesten die de loper aandoen. Allemaal poseren ze netjes voor de aanwezige fotografen.

Eenmaal binnen is er al flink wat publiek aanwezig. De show is helemaal uitverkocht, maar gelukkig is de drukte niet vervelend. Het zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Moke opent de show met een gastoptreden van Jacqueline (ex-Krezip) en Dio.  Ook Guus Meeuwis, The Opposites, Trijntje Oosterhuis, Caro Emerald, Laura Jansen en Alain Clark geven een optreden. Miss Montreal zingt een kerstlied waarbij iedereen in het publiek een kerstmuts op moet doen. Er verschijnt zelfs een kerstboom op het podium. Een vreemde gewaarwording aan het begin van de lente.

Maar onze aandacht gaat natuurlijk naar de Haagse acts die aanwezig zijn. Kane is de grootste kanshebber van de avond. Ze geven ook een optreden, het lied ‘No surrender’ wordt gespeeld en door de aanwezige fans goed meegezongen. Tijdens de tussenstanden voor de award Beste Band staat Kane steeds op voorsprong. Een goed teken dus! Ook DI-RECT mag optreden vanavond. De band komt geconcentreerd over en laat een goede uitvoering van ‘Times are changing’ horen. Ook hier wordt door het aanwezige publiek luid meegezongen. De twee Haagse bands zijn wat dat betreft de favorieten van de avond.

Zangeres Anouk is ook genomineerd, maar helaas is zij niet aanwezig. Ze is net bevallen van haar vierde kind en dus komt haar man Dox voor haar in de plaats. Hij mag twee keer het podium opkomen, want Anouk neemt de awards voor Beste Album en Beste Zangeres mee naar huis. Kane mag uiteindelijk ook twee keer het nominee-deck verlaten en een award meenemen: Beste Single voor ‘No surrender’ en Beste Band!  Ook de (deels) Haagse acts Stereo en Rigby waren genomineerd. Stereo voor Beste Band en Rigby voor Beste Nieuwkomer. Helaas vielen beide bands niet in de prijzen. Christon (Rigby): “Wij komen om bier te drinken.” Aldus de zanger, die lachend bekent dat ze de concurrentie te sterk vinden.

Met vier awards en twee sterke optredens heeft de Haagse muziekscene zich goed laten horen op de 3FM Awards. Op de afterparty vermaakt Kraak & Smaak het nog aanwezige publiek. De rest gaat tevreden op huis aan, de kou weer in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag