Tourverslag NiCad America Tour 2009 (1) Tourverslag NiCad America Tour 2009 (1)

Start van tour in New York

, NiCad

Tourverslag NiCad America Tour 2009 (1)

Start van tour in New York

NiCad ,

Na maanden voorbereiden, podia zoeken en speeldata op een rijtje te hebben gezet, was het afgelopen week dan eindelijk zover. ‘The Hill - NiCad America Tour 2009’ is van start gegaan in New York, USA. De hoogtepunten in New York zijn optredens in Webster Hall en Public Assembly.

Start van tour in New York

Na maanden voorbereiden, podia zoeken en speeldata op een rijtje te hebben gezet, was het afgelopen week dan eindelijk zover. ‘The Hill - NiCad America Tour 2009’ is van start gegaan in New York, USA. De hoogtepunten in New York zijn optredens in Webster Hall en Public Assembly.

Op maandag 24 augustus arriveren Kyle Dukes (leadzanger), Satoshi Shiraishi (gitaar, vocalen) en Evelien Zwart (tourmanager) in New York. Op 27 augustus komen ook Roberto Garreton (basgitaar en gitaar), Josef Rebbe (keyboard), Gilad Woltsovitch (Drums) en Ernst van der Loo (geluidsman) aan. De band is compleet en zijn nog dezelfde avond uitgenodigd om in Harlem, de New Amsterdam Musical Association, naar een repetitie te komen kijken van M. Nahadr ook wel bekend als ‘M’.

Deze jazz/R ’n B zangeres is voor vele Hagenezen geen onbekend fenomeen. Op 12 september zal M. Nahadr optreden in Theater aan het Spui tijdens Pure Jazz The Movement Kick Off in Den Haag! In een kleine ruimte, die doet denken aan een kelder, wordt NiCad door de lokale musici verwelkomt. En hoe… NiCad bereidt zich hier samen met M. Nahadr en de lokale band Sound Frontier voor op ‘M Fest’.

Dit eerste optreden vindt plaats op zaterdag in Public Assembly, gelegen in Brooklyn, een levendige wijk vol kunst, muziek en cultuur. De avond begint met een fikse dosis stress. De Motu (een cruciaal elektronisch onderdeel van het instrumentarium) brandde door waardoor de elektronische effecten niet te gebruiken waren. Improviseren dus! Uiteindelijk werd het wel een succesvolle avond, good vibes en een goed gestemd New Yorks publiek. Het publiek reageert hier vooral bijzonder enthousiast op het opzwepende ‘For fiction’.

Na Public Assembly staan er drie drukke dagen op het programma. Op zondagmiddag gaat NiCad naar het radiostation WFMU, waar de complete setlist opgenomen wordt. Maandagavond staat hier ook een live interview gepland. Zowel de studio opname, als het interview van WFMU, zijn hier te beluisteren.

’s Avonds het optreden in Webster Hall, waar iedereen lang naar uitgekeken heeft. Het is een podium van een geheel ander kaliber dan Public Assembly. In een hippe wijk, waar alle culturen door elkaar heen lopen. NiCad geeft alles tijdens het optreden in Webster Hall. Kyle gaat helemaal los en hangt op een goed moment onderste boven aan het plafond!!! Iedereen houd zijn adem in. Het publiek raakt in de ban van de Haagse band NiCad.

Na Public Assembly en Webster Hall volgen er nog twee gigs in The Annex (deze wordt op de valreep een avond verschoven naar dinsdag) en Lit Lounge, beide in Manhattan. Donderdag 4 september vertrekt NiCad per tourbus naar Philadelphia, waar ze samen met twee andere bands optreden in The North Star Bar. Na Philadelpia gaat de reis door naar Washington DC en Williamsburg.

In Williamsburg staat het College of William and Mary drie dagen in het teken van NiCad. Hier geeft de band een lezing over elektronische instrumenten, gevolgd door een live electronic workshop. De studenten van het SWEM media College kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de NiCad videocompetitie, waar de tweede dag voor ingeroosterd is. Zie hier. Op woensdag geeft Nicad hier ter afscheid nog een echt NiCad concert.

Volgende week woensdag het vervolg… groeten uit New York City!! 

NiCad en crew.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag