Noblesse indrukwekkend tijdens EP-presentatie

‘We Are Not A Demo’ gepresenteerd in SuperMarkt

Remco van der Ham | Foto’s: Peisam Tsang ,

Noblesse is terug. En hoe! Donderdag 8 oktober presenteerde de band de EP ‘We Are Not A Demo’ tijdens de Haags Pop Podium Avond in de SuperMarkt, waar het Haagse trio het publiek met een indrukwekkend optreden liet weten weer helemaal terug te zijn. Voorafgaand werd het publiek ook nog getrakteerd op een optreden van Atombox.

‘We Are Not A Demo’ gepresenteerd in SuperMarkt

Noblesse is terug. En hoe! Donderdag 8 oktober presenteerde de band de EP ‘We Are Not A Demo’ tijdens de Haags Pop Podium Avond in de SuperMarkt, waar het Haagse trio het publiek met een indrukwekkend optreden liet weten weer helemaal terug te zijn. Voorafgaand werd het publiek ook nog getrakteerd op een optreden van Atombox.

Dat Atombox tot één van de betere Haagse bands behoort, is inmiddels wel bekend. Jarenlang werd de band betitelt als het nieuwe Haagse talent, maar toch bleef een echte (landelijke) doorbraak altijd uit. Eind vorig jaar verscheen ‘Moral Support Machine’, de meest recente cd van de band, maar ook daarmee lijkt het vooralsnog niet te gaan lukken. Hoe het komt? Eigenlijk geen idee. Aan de muzikaliteit van de band ligt het in ieder geval niet. Ook vanavond zet Atombox weer een strakke set neer en veel van de nieuwe songs zijn gewoon heel erg goed. Je gaat je bijna afvragen of ze er zelf nog wel echt voor gaan, of dat ze zich tevreden stellen met de stevige plek die ze in de Haagse scene hebben bemachtigd. Mocht dat niet het geval zijn, dan bij deze een oproep aan de programmeurs van Nederland: boeken die band!

Na Atombox is het tijd voor Noblesse. Het podium is volledig gehuld in sfeervol rood licht en op het scherm naast het podium wordt de hoes van de EP ‘We Are Not A Demo’ geprojecteerd die tegelijkertijd wordt uitgedeeld aan het publiek. De drie heren van de Haagse indierockband Noblesse staan klaar. De SuperMarkt is inmiddels behoorlijk vol en het publiek wacht gespannen af. ‘Genesis’, openingsnummer van zowel het optreden als de EP, wordt ingezet. Meteen is het duidelijk; Noblesse is weer helemaal terug! Met Gideon Fresco en Shahar Horev als ritmesectie waar geen speld tussen valt te krijgen en met Amos Ben-Tal als uitstekend zanger/gitarist/performer maakte Noblesse altijd al een goede indruk, maar vanavond overstijgt de band zichzelf.

Vanavond weinig materiaal van debuutalbum ‘Sound The Alarm’, maar vooral nieuwe songs van het aankomende album ‘We Are Not Humanity’. Aan het begin van de set valt vooral het nummer ‘Different flow’ op. Met de pakkende gitaarlick, pompende bas en stuwende drums een van de meest groovende songs van de avond. Het optreden krijgt een extra dimensie als halverwege de set de danseressen Milena Twiehaus en Isabelle Chaffaud zich laten zien. Beiden waren ook al te zien tijdens de dansvoorstelling ‘We Are Not Humanity’ waarbij Amos zelf de choreografie schreef op muziek van Noblesse. Tijdens de rest van het optreden komen beide danseressen nog regelmatig terug.

Bij een EP-presentatie hoort ook een dankwoord, en die is vanavond vooral gericht tot Henk Koorn die de band al sinds het begin heeft gesteund. Als eerbetoon speelt Noblesse ook een cover van zijn band Hallo Venray. Het daarop volgende ‘Your thirst’ vormt één van de hoogtepunten van de avond. Het prachtige ingetogen nummer maakt indruk, niet in de laatste plaats door de daarbij horende dans van Milena. Het lijkt bijna niet beter te kunnen, maar tijdens ‘Life support’, het laatste nummer van de set, gooit Noblesse er nog een flinke schep bovenop. Het indrukwekkende instrumentale einde met danseressen Milena en Isabella die door het publiek heen dansen, laat het publiek in vervoering achter. Indrukwekkend!

Lees binnenkort het interview dat 3VOOR12 Den Haag had met Noblesse.