Jonge filmmakers belichten Haagse popscene

Nieuw filmfestival PopDox op 17 en 18 oktober

Susanne Kooijman ,

Het kan niet veel mensen zijn ontgaan. De vele posters die in de binnenstad hangen, kondigen met trots de Haagse PopWeek aan. Een nieuw element tijdens de PopWeek is het PopDox filmfestival. Het festival biedt een podium aan jonge filmmakers, met hun films en documentaires over de Haagse muziekwereld. Lees hier het uitgebreide programma.

Nieuw filmfestival PopDox op 17 en 18 oktober

Het kan niet veel mensen zijn ontgaan. De vele posters die in de binnenstad hangen, kondigen met trots de Haagse PopWeek aan. Een nieuw element tijdens de PopWeek is het PopDox filmfestival. Het festival biedt een podium aan jonge filmmakers, met hun films en documentaires over de Haagse muziekwereld. Lees hier het uitgebreide programma.

Fonds Pop Over Zee
Het Fonds Pop Over Zee is opgericht om Haagse muzikanten een kans te geven in het buitenland. Er zijn ondertussen al tientallen bands over de grens gereisd en een aantal van hen heeft die reis gefilmd. Zie kun je in deze documentaire de beelden zien van onder andere HSSLHF in Duitsland, Starcatcher in Frankrijk en Bagga Bownz in Indonesië.

We are not Humanity
Deze documentaire belicht de band Noblesse die een aparte samenwerking is aangegaan met choreograaf (en zanger van Noblesse) Amos Ben-Tal om tot de voorstelling ‘We are not Humanity’ te komen. Beelden uit de repetities, interviews en de voorstelling zelf zullen te zien zijn.

Daar bij die Haagse Toren
Iedereen kent wel een lied over Den Haag. ‘ O O Den Haag’ van Harry Jekkers is daarvan een voorbeeld. Gerard van den IJssel en Jeffrey Huf gaan op TV West een programma uitzenden over de bekendste liedjes met Den Haag als onderwerp en gaan ze op zoek naar het perfecte Haagse lied. Deze voorstelling geeft een preview van het programma dat vanaf 2 november begint met uitzenden.

Ja, dat is Den Haag
De documentaire die Den Haag als beatstad laat zien. Een hechte groep Haagse muzikanten wordt gevolgd in hun muzikale ontwikkeling en hun mening over Den Haag als muziekstad wordt besproken. Waarom staat Den Haag nog steeds bekend als muziekstad nummer 1? Deze documentaire beantwoordt deze vraag.

Going Places
Singer-songwriter Cecile Morel laat zien hoe haar weg naar succes eruit ziet. In deze openhartige documentaire vertelt Cecile over de hoogte- en dieptepunten in haar muzikale carrière.

Life is Splendid
Splendid heeft een nieuw album uit en vierde dit tijdens een spetterende liveshow met meerdere gastmuzikanten, waaronder de rockchicks van ReBelle. Deze liveshow is te zien in ‘Life is Splendid’. Je ziet hoe de band muzikaal is gegroeid en met hun zomerse sound de zon weer even laten schijnen.

Q65
De legendarische Haagse band Q65 is opgericht in 1965 en scoorde meerdere hits. In de jaren 90 kwam de band weer even bij elkaar, maar door het overlijden van zanger Willem Bieler viel het doek voor de band definitief. Tijdens de voorstelling krijgen de bezoekers alvast een voorproefje van de documentaire over de Kjoe. Enkele leden van de band zullen ook aanwezig zijn tijdens de voorstelling.

Charly Lownoise: Zonder Wrijving Geen Glans
Ramon Roelofs, beter bekend als Charly Lownoise, maakte in de jaren 90 furore met zijn maatje Mental Theo. Wat gebeurt er als de artiest het overneemt van de persoon? De documentaire laat Charly zien als DJ en Ramon als stille man die zijn rust heeft gevonden in het Zen-boedhisme.

Tijdschema PopDox
Zaterdag 17 oktober

14.00 uur Fonds Pop Over Zee
15.00 uur We are not Humanity
16.00 uur Daar bij die Haagse Toren (preview)
20.00 uur Ja, Dat Is Den Haag (besloten première)
21.00 uur Ja, Dat Is Den Haag
22.00 uur Ja, Dat Is Den Haag

Zondag 18 oktober
14.00 uur Ja, Dat Is Den Haag
15.00 uur Going Places
16.00 uur Life is Splendid
20.00 uur Q65
21.30 uur Daar bij die Haagse Toren (preview)
22.00 uur Charly Lownoise: Zonder Wrijving Geen Glans

Reserveren voor de verschillende voorstellingen wordt aangeraden. Dat kan via de website van PopDox.

 

Trailer 'Ja, Dat Is Den Haag':