Crossing Border zo goed als uitverkocht Crossing Border zo goed als uitverkocht

Promocampagne komt te laat

, Fiona Fortuin

Crossing Border zo goed als uitverkocht

Promocampagne komt te laat

Fiona Fortuin ,

Vijf weken voor de start is het Haagse festival Crossing Border zo goed als uitverkocht. Alleen voor de vrijdag zijn er nog een paar honderd kaarten beschikbaar. De marketing campagne komt te laat. "De posters moeten allemaal nog komen."

Promocampagne komt te laat

De promocampagne voor Crossing Border komt te laat. Zonder advertenties, posters of flyers - die op de Uitmarkt daar gelaten - is het Haagse festival vrijwel uitverkocht. Er zijn alleen nog een paar honderd kaarten voor de vrijdag beschikbaar.

"In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we in de beginfase naar het festival toe alleen een tweewekelijkse nieuwsbrief uitgestuurd", vertelt directeur Louis Behre. "De posters en de speciale bijlage in de VPRO Gids moeten nog komen. Dat het festival vijf weken van te voren uitverkoopt, is een unicum."

Het festival verkoopt meestal wel uit, maar nog niet eerder gebeurde dat zo snel. "Elk jaar probeer je het toch weer beter te doen. Zelf vind ik het programma dit jaar heel sterk." Zo staan dit jaar naast veel schrijvers ook bands als Sleepy Sun, Akron/Family en Yo La Tengo op het podium. Voor The Decemberists, God Help the Girl en de supergroep Monsters of Folk (met M. Ward en leden van My Morning Jacket en Bright Eyes) is Crossing Border het enige optreden in Nederland. "De band heeft zelf de selectie gemaakt waar ze willen spelen", zegt Behre over Monsters Of Folk. "Crossing Border zat daar gelukkig bij."

Dit jaar wordt voor het eerst Crossing Border ook in Antwerpen gehouden, op de zondag aansluitend op de editie in Den Haag. En ook voor Antwerpen zijn er bijna geen kaarten meer te koop. Crossing Border vindt er plaats in de schouwburg, met vijf podia. "Daar hebben we werkelijk helemaal niets aan marketing gedaan. Dat maakt het wel heel speciaal."

Het festival Crossing Border met muziek en literatuur is van 19-21 november in Den Haag.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag