Chuck Deely wint Haagse Popprijs Chuck Deely wint Haagse Popprijs

Ouevre prijs voor ‘bekendste muzikant van Den Haag’

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Chuck Deely wint Haagse Popprijs

Ouevre prijs voor ‘bekendste muzikant van Den Haag’

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Vanavond zal Jakhals Frank in De Wereld Draait Door de Haagse Popprijs voor ‘Bekendste Muzikant van Den Haag’ uitreiken aan straatmuzikant Charles Edward Deely II, beter bekend als Chuck Deely. Het gaat hierbij om een oeuvre prijs. De Haagse stadstroubadour is dit jaar ook het gezicht van de Haagse PopWeek

Ouevre prijs voor ‘bekendste muzikant van Den Haag’

Vanavond zal Jakhals Frank in De Wereld Draait Door de Haagse Popprijs voor ‘Bekendste Muzikant van Den Haag’ uitreiken aan straatmuzikant Charles Edward Deely II, beter bekend als Chuck Deely. Het gaat hierbij om een oeuvre prijs. De Haagse stadstroubadour is dit jaar ook het gezicht van de Haagse PopWeek.

Voor veel Hagenaars is Chuck Deely uitgegroeid tot een muzikaal icoon van de Haagse binnenstad. Chuck is een begrip in Den Haag. Elke doordeweekse ochtend vanaf zeven uur speelt hij op het Centraal Station. Het winkelend publiek kan hem zeven dagen per week zien en  horen in het centrum van de stad - daar speelt hij vanaf elf uur in de ochtend, meestal tot zes uur. Chuck Deely presenteert zijn publiek covers van o.a. Neil Young, Bob Dylan en The Rolling Stones en eigen materiaal. De muziek die hij zelf schrijft en componeert is het best te typeren als bluesrock, waarbij zijn stemgeluid als van eenzelfde typerend karakter is als dat van een artiest als Neil Young.

Vico Sneep van het Haags Pop Centrum en tevens organisator van de Haagse PopWeek legt uit waarom Chuck Deely deze prijs heeft gekregen. “Ik denk dat iedereen die weleens in de Grote Marktstraat heeft gelopen of gewinkeld, wel van Chuck heeft gehoord. Hij is bekend in alle lagen van de bevolking, ongeacht leeftijd, afkomst of cultuur en heeft daardoor dus een enorm groot bereik. Bovendien speelt hij zeven dagen per week, en heeft daarmee technisch gezien de meeste optredens in vergelijking met andere Haagse muzikanten.” Op de vraag of de oeuvre prijs een jaarlijkse award gaat worden, licht Sneep een tipje van de sluier op.”We zijn wel van plan om een jaarlijkse oeuvre prijs uit te reiken, maar in wat voor vorm houd ik nog even geheim. Dat bewaar ik tot volgend jaar.”

Morgenavond, donderdag 15 oktober, zal de Haagse PopWeek in het Nutshuis (Riviervismarkt 5 te Den Haag) worden afgetrapt met een concert van Chuck Deely. Aansluitend zal het Haags Popdebat plaatsvinden met als onderwerp ‘Den Haag als Culturele Hoofdstad 2018’.

Uitreiking Haagse Popprijzen 2009
Op zaterdag 24 oktober worden in het Paard van Troje de Haagse Popprijzen voor ‘Beste CD’, ‘Beste Live Act’, ‘Beste Urban Act’, Beste Akoestische Performance’ en ‘Aanstormend Talent’ uitgereikt. De genomineerden in de verschillende categorieën en de stemprocedure zijn hier te lezen. Stemmen kan nog tot woensdag 21 oktober.

Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door met de uitreiking van de Haagse Popprijs aan Chuck hier:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag