Verslag Langweiligkeit 10; de zaterdag Verslag Langweiligkeit 10; de zaterdag

Met 2000 bezoekers nog drukker dan de vrijdag

, Anna Keijzer | Foto’s: Peter de Hoog

Verslag Langweiligkeit 10; de zaterdag

Met 2000 bezoekers nog drukker dan de vrijdag

Anna Keijzer | Foto’s: Peter de Hoog ,

De tweede en daarmee afsluitende dag van Langweiligkeit 10 vond afgelopen zaterdag plaats. Hoewel de meeste vrijwilligers maar weinig slaap hadden genoten, was hun inzet maximaal om van BINK36 één groot knalfeest te maken. Op een enkel incident na werd het dat ook. Bovendien lag het bezoekersaantal nog hoger dan op de vrijdag; het reikte zelfs tot 2000 man, 300 meer dan de dag ervoor.

Met 2000 bezoekers nog drukker dan de vrijdag

De tweede en daarmee afsluitende dag van Langweiligkeit 10 vond afgelopen zaterdag plaats. Hoewel de meeste vrijwilligers maar weinig slaap hadden genoten, was hun inzet maximaal om van BINK36 één groot knalfeest te maken. Op een enkel incident na werd het dat ook. Bovendien lag het bezoekersaantal nog hoger dan op de vrijdag; het reikte zelfs tot 2000 man, 300 meer dan de dag ervoor.

Vroege bezoekers kunnen om negen uur in Je Moeders Tent genieten van een optreden van Femke en band. Hoewel het terrein van de BINK36 zelf een verlaten indruk geeft, is het in Je Moeders Tent vrij druk. Opvallend is dat organisator Matty Ros meespeelt en zo zijn steentje bijdraagt aan de volle, toegankelijke sound van Femke. In de Chill-INN zijn inmiddels Jack & Jill begonnen, een man/vrouw duo dat op musicalachtige wijze liedjes ten gehore brengt. Een schril contrast met de erop volgende act Stephanie Finegan, die zoals altijd vlijmscherp uit de bocht komt.

De jongste band van het festival, Moore, staat geprogrammeerd in de PIP. De jongens hebben zich stijlvol aangekleed en mede door de sfeervolle podiumverlichting komt hun show goed uit de verf. Jammer alleen dat er zo weinig publiek is. De stroom mensen naar de PIP komt pas echt goed op gang als Redtheplaneet!!! speelt. Hun geïmproviseerde, soundscape-achtige optreden houdt de luisteraar geboeid en zelfs wanneer een nummer in de soep loopt, wordt er enthousiast geklapt.

Rond middernacht is het terrein aardig volgestroomd en is het buiten bijna net zo druk als in de drie partytenten. De bars draaien op volle toeren en er wordt druk gesocialized. In tegenstelling tot vorige edities heeft Langweiligkeit 10 ook veel bezoekers van buiten de regio getrokken. Een soort van doorbraak dus eigenlijk. En doordat het festival tot in de vroege uurtjes door kan gaan, zijn er verhoudingsgewijs ook meer dj’s geprogrammeerd. In Je Moeders Tent draaien achtereenvolgens DJ Wreedvaag, Numtek en S2n2ocup, die undergroundminnend Den Haag trakteren op een portie wreed lawaai.

Ondertussen zijn veel nieuwsgierigen een kijkje gaan nemen in de Kunsttunnel, die in tegenstelling tot vrijdag nu wel open is. Echter blijf je bij het naar binnengaan al snel steken omdat het gewoonweg te druk is. Een weg naar voren banen is vrijwel niet mogelijk wegens gebrek aan licht. Weer bovengronds aangekomen nemen we een kijkje in Je Vaders Tent, waar Motor acte de présence geeft. Dit internationale duo, dat op het laatste moment geboekt is, zet de tent op zijn kop met dansmuziek die je doen terugwanen in de jaren ‘80.

In de PIP is het rond half vier de beurt aan de Italiaanse band IO Monada Stanca. Hoewel de heren maar met zijn drieën zijn, zetten ze een dusdanig volume neer dat je oren er van klapperen. Plotseling stopt de band met spelen en blijkt er iemand uit het publiek half bewusteloos op de grond te liggen. De nodige hulp wordt geboden, maar de security staat het niet toe om het optreden te hervatten en maakt de zaal leeg. Dan is er nog maar één act over, Sicktronick in de Pokkeherrie Tent, waar dan ook iedereen bij wil zijn. Met een mix van diverse harde stijlen waar het publiek volledig op los gaat, vormt hij een waardige afsluiter.

De jubileumeditie van Langweiligkeit zit erop en was zonder twijfel de meest succesvolle tot nu toe. We zijn benieuwd hoe organisator Matty Ros erop terugkijkt. Vond je het geslaagd? “Ja, moeilijk geslaagd, boven verwachting.” Is alles volgens de planning verlopen? “Bijna alles. Alleen de banners op het Bluesfestival donderdag waren er niet. Voor de rest liep het perfect.” Wat waren je persoonlijke hoogtepunten? “Heel veel. Dat we een eigen kluis en kassa hadden. En bewegwijzeringborden. Zaterdagmiddag waaiden de tenten bijna weg met een heftige windvlaag, maar gelukkig ging de wind liggen. De zakelijke kant ging ook heel strak. O ja, alle vleeseters hebben vegetarisch gegeten, haha!” En qua optredens? “Shabushabu uit Japan en Maho Thai Disco vond ik cool. Ook New Kids On The Blokfluit vond ik helemaal te gek.” Heb je al plannen voor volgend jaar? “Daar zijn we nog niet mee bezig. Het enige is dat we al wel een subsidieaanvraag voor volgend jaar november hebben gedaan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag