Luistersessie met Pierre Wind Luistersessie met Pierre Wind

“Dit is echt een onderzetter”

, Remco van der Ham | Foto’s: Peter de Hoog

Luistersessie met Pierre Wind

“Dit is echt een onderzetter”

Remco van der Ham | Foto’s: Peter de Hoog ,

Pierre Wind staat natuurlijk vooral bekend als de overactieve kok uit verschillende kookprogramma’s op tv. Wat misschien veel minder mensen weten, is dat Pierre ook een enorme muziekliefhebber is. In de studio in zijn huis in Scheveningen staan duizenden cd’s in de meest uiteenlopende genres. Een luistersessie kon dan ook niet uitblijven.

“Dit is echt een onderzetter”

Pierre Wind staat natuurlijk vooral bekend als de overactieve kok uit verschillende kookprogramma’s op tv. Wat misschien veel minder mensen weten, is dat Pierre ook een enorme muziekliefhebber is. In de studio in zijn huis in Scheveningen staan duizenden cd’s in de meest uiteenlopende genres. Een luistersessie kon dan ook niet uitblijven.

Per week komen er zo’n negen nieuwe cd’s binnen in huize Wind. En bij de aankoop daarvan let hij vooral op de cd-hoes. “Als ik de hoes mooi vind koop ik het. Ik let daar heel erg op. Thuis ga ik dan luisteren of het ook wat is. Muziek is net koken, het gaat niet alleen om het gerecht maar ook de bediening, het restaurant, om alles. Als muziekliefhebber hecht ik enorme waarde aan het totale concept.” Favoriete bands van Pierre zijn bijvoorbeeld The Veils, Antony & The Johnsons, Pink Floyd, Echo & The Bunnymen, Simple Minds en U2. “Maar mijn meest favoriete band is op dit moment toch wel The Killers. Geweldige band. Samen met Editors is dat de band voor de komende jaren. De nieuwe U2 en Simple Minds. En verder probeer ik altijd nieuwe muziek te vinden.”

We beginnen met het eerste nummer, ‘Stuck’ van Femke. Pierre blijkt niet echt onder de indruk. “Dit beschouw ik als een onderzetter. Heel leuk en op zich niets mis mee, maar het raakt me niet. Als Remmelt, Muus & Femke maken ze echt hele leuk muziek, maar als ik dit zo hoor is het duizend in een dozijn.” Toch zijn er nog wat bemoedigende woorden. “Ik hoop niet dat ze nu heel triest wordt, want het is wel echt een kanjer. Ze is echt heel goed, maar ik denk niet dat ze solo moet gaan.”

Bij de intro van ‘Million miles’ van The Getaway wordt Pierre al een stuk enthousiaster. “Kijk dit is leuk. Even harder.” Al luchtgitaar spelend vervolgt Pierre: “Dit vind ik spannend.” Toch is het enthousiasme niet van lange duur. “Het gaat nu te lang door, er gebeurd niets meer. Ik ben alweer weg, boodschappen doen. Leuk geprobeerd maar te amateuristisch. Ik vind het geluid slecht en er mag meer avontuur in zitten. Het is veel van hetzelfde. Jammer, maar ik denk dat ze met wat betere opnamekwaliteit best wel wat kan worden.”

De hoes van de cd ‘De verlossing’ van Jimmy G, waar we het nummer ‘Nog steeds klein’ van laten horen, maakt indruk. “Ik vind het wel een mega mooie hoes dit. Ik zou het gelijk kopen. Heel mooi gedaan. Met zo’n hoes wil je ook gelijk thuis gaan luisteren of het wat is. Heel sterk dit.” En hoe zit het dan met de muziek? “Dit heeft zeker commerciële potentie, als het een beetje wordt opgepakt. Ik vind het niet fout, maar ik zal het niet elke dag op gaan zetten. Het zit een beetje in hetzelfde straatje als Dio. Dit zou best wel wat kunnen worden.”

De ‘gouwe ouwe’ komt deze keer van de band Kane, hun eerste single ‘Where do I go now’. Pierre is duidelijk fan van Kane en steekt dit niet onder stoelen of banken. “De allerbeste band die we hier hebben. Kane wordt echt ondergewaardeerd en ik snap niet dat ze het niet wereldwijd hebben gemaakt. Ze pikken wel veel van andere artiesten, maar maken daar wel iets van henzelf van. Ze hebben echt een eigen sound. Hier wordt ik blij van. Ik ben gelijk een stuk vrolijker.”

Het laatste nummer van deze luistersessie is ‘As long as I’m sinning’ van de cd ‘Tiptoes’ van So What. “Leuke hoes!” En ook de muziek valt in de smaak. “Het is geen muziek waar ik door vervoerd wordt, maar wel gewoon een lekkere plaat. Dit is wel een cd die ik een keer lekker rustig zou willen beluisteren. Dit is absoluut geen onderzetter.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag