Gomer Pyle rockt oorverdovend in Nederland 3 Gomer Pyle rockt oorverdovend in Nederland 3

Wat je ver haalt is nog steeds lekker

, Ron van Varik

Gomer Pyle rockt oorverdovend in Nederland 3

Wat je ver haalt is nog steeds lekker

Ron van Varik ,

Terwijl in Den Haag het Crossing Border festival centraal stond, knalden Gomer Pyle en 3 Speed Automatic op zaterdag 21 november in Nederland 3 in Wateringen uit de speakers. Beide bands gaven een meer dan uitstekend optreden en gooiden alle remmen los.

Wat je ver haalt is nog steeds lekker

Terwijl in Den Haag het Crossing Border festival centraal stond, knalden Gomer Pyle en 3 Speed Automatic op zaterdag 21 november in Nederland 3 in Wateringen uit de speakers. Beide bands gaven een meer dan uitstekend optreden en gooiden alle remmen los.

Hoewel het Wateringse Nederland 3 steeds dichter bij het oprukkende Den Haag komt te liggen is het toch nog steeds een typische Westlandse zaal. Op 21 november traden 3 Speed Automatic (3SA) en Gomer Pyle op. Bij binnenkomst lijkt het even of de tijd stil heeft gestaan. De inrichting straalt een sfeer uit van vervlogen jaren en de dikke gordijnen die het podium verborgen houden verhullen de apparatuur. Het bankstel in de hoek, de spiegelbol en de grote hoeveelheid rode parspots maken het beeld compleet. Toch is het de ideale entourage voor de bands van vanavond.

Het Rotterdamse 3 Speed Automatic mag het spits afbijten met hun enigszins door bands uit de jaren 70 beïnvloede retro klinkende rock die staat als een huis. Gelijk bij het begin van de show laat de drie man sterke formatie zien en horen waar ze voor staan. Het eerste nummer, ‘Do it again’, heeft invloeden uit de klassiekers van Led Zeppelin en Black Sabbath maar toch een eigen 3SA geluid en zet de toon voor de rest van de set. Niets mis mee, strak gespeeld maar niet vernieuwend of verrassend. Ook de act op het podium weet de spanningsboog met het publiek maar net vast te houden. Na een set van zo’n drie kwartier worden de gordijnen voor het podium weer gesloten en is het tijd voor de tweede act van de avond Gomer Pyle.

Wat je van ver haalt moet wel lekker zijn en de uit Bergen op Zoom en Den Haag afkomstige band Gomer Pyle is niet te missen. Vanaf de eerste, ongelooflijk harde noten vallen de monden van de bezoekers van Nederland 3 open van verbazing en bewondering. Het eerste wat opvalt tijdens de doofbeukende, bijna psychedelische klanken van de band, is de goede geluidsmix en kwaliteit van het geluid. Sander Evers, de drummer van de band beukt op een ongelooflijke manier op zijn drumstel in en vormt een perfecte twee-eenheid met bassist Tony Presser. Het uitstekende gitaarwerk van gitarist Mark van Loon en de frontman Mark Brouwer op zang en gitaar maken het plaatje meer dan compleet. Hier staat een band die weet waar het mee bezig is en een perfecte instrumentbeheersing toont. De formatie Gomer Pyle bestaat alweer sinds 1999 en dat is te horen.

De nummers zijn vooral lang en continu verrassend. Samples, veel psychedelische effecten en nu en dan loodzwaar met verrassende vreemde soundscapes die het geheel weer verfrissen. Van het podium komt pure energie die alleen maar te begrijpen is tijdens een optreden. Waar de band het afgelopen seizoen al schitterde op Waterpop komt het geheel in de zaal van Nederland 3 nog beter over. Gomer Pyle verdient de grotere zalen en is er duidelijk klaar voor. De band zou het niet gek doen op het Haagse State-X New Forms festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag