Verslag Parkpop 2009: Jupiler Stage Verslag Parkpop 2009: Jupiler Stage

Triggerfinger pakt Zuiderpark in

, Marije Pluym, Cok Jouvenaar en Annelies van Es | Foto’s: Ron van Varik, Linda Bruggeman, Michella Kuijkhoven, Ramond Jaggessar

Verslag Parkpop 2009: Jupiler Stage

Triggerfinger pakt Zuiderpark in

Marije Pluym, Cok Jouvenaar en Annelies van Es | Foto’s: Ron van Varik, Linda Bruggeman, Michella Kuijkhoven, Ramond Jaggessar ,

Ook op de Jupiler Stage was tijdens Parkpop genoeg te beleven, maar het absolute hoogtepunt was toch wel de Vlaamse band Triggerfinger. Het trio pakte het publiek volledig in met hun ruige rock ’n roll set. Ook Miss Montreal wist het publiek goed mee te krijgen. Verder waren er ook nog optredens van The Pretenders, Milow, The Skatalites en Dana Fuchs.

Triggerfinger pakt Zuiderpark in

Ook op de Jupiler Stage was tijdens Parkpop genoeg te beleven, maar het absolute hoogtepunt was toch wel de Vlaamse band Triggerfinger. Het trio pakte het publiek volledig in met hun ruige rock ’n roll set. Ook Miss Montreal wist het publiek goed mee te krijgen. Verder waren er ook nog optredens van The Pretenders, Milow, The Skatalites en Dana Fuchs.

Het veld voor de Green Stage loopt in no time vol als de eerste klanken van Miss Montreal klinken. Frontvrouw Sanne Hans windt met haar hese stem en spetterende persoonlijkheid alle aanwezigen om haar vinger. Catchy popmuziek wordt afgewisseld met heuse blues en naast de hit ‘Just a flirt’ komt ook de Fairground Attraction-klassieker ‘Perfect’ voorbij. Het moet gezegd worden dat Miss Montreal’s versie van het laatste nummer, mede door Sanne’s Shakira-achtige heupbewegingen, misschien nog wel leuker is dan het origineel. Het optreden kampt met wat geluidsprobleempjes en een gebroken snaar, maar dat mag de pret niet drukken. Miss Montreal spat van het podium af en zorgt met haar optreden voor een hele zonnige start van de 29ste editie van Parkpop. (MP)

Het Vlaamse trio Triggerfinger is allang geen onbekende meer in onze residentie. De band is een regelmatige gast in het Paard van Troje en stond onlangs nog op de KoninginneNach. Alleen vanmiddag is het optreden nog bombastischer dan op de Nach. Na het openingsnummer gaat de band ook in volle vaart vooruit. Frontman Ruben Block refereert in zijn praatje nog aan het optreden op de Nach en bedankt de fans en de pers, waarna de drie monsieurs gewoon verder gaan met hun supervette oerstonerrock. Niet alleen de drummer en bassist rocken er op los. Frontman Block kroelt als een krolse kat op het podium. Als hij zich van geluidstoren naar box beweegt lijkt het net of hij sex heeft met de versterkers op het podium. De grijzende frontman heeft lak aan de menigte en laat zichzelf meeslepen op de beukende klanken. Parkpop beleeft weer een ultiem moment van rock ’n roll in zijn puurste vorm. (CJ)

Op het moment dat de zon goed doorkomt in het Zuiderpark staat er op het Jupiler Stage een echte ska en reggae legende, The Skatalites. Deze band is goed voor een kleine halve eeuw muziekgeschiedenis. De formatie kent slechts nog twee originele leden, en bij het aanschouwen van dit Jamaicaanse collectief weet je ook precies wie dit zijn, namelijk de saxofonist en de drummer. Het jonge bloed doet er niet aan onder en geeft Parkpop een muzikaal feestje cadeau. Herkenbaarheid staat vanmiddag hoog in het vaandel en veel materiaal van de gouden tijd van Studio One komt voorbij. De standards ‘Occupation’ en ‘The guns of Navaronne’ glijden er dan ook in als zoete koek. Net als de sleur in de set lijkt te geraken komt The Skatalites met een zangeres op de proppen en laten na het nummer ‘Can’t you see’, Bob Marley’s ‘Nice time’ horen. Dat oud nog steeds goud is bewijst deze band vandaag toch maar weer. (CJ)

Dana Fuchs is ondertussen de lieveling van Parkpop en de Haagse muziekpers geworden. Ze werd al gevolgd op haar trip op The Hague Jazz en in de Bijenkorf en afgelopen woensdag wist ze fotograaf Jeroen Jansen te verblijden met een optreden op zijn expositie. Vanmiddag is ze weer eens alle gene voorbij en lijkt ze haar anker te hebben gehesen. Dana is een frontvrouw en zangeres met een stem als een klok. Het kan niet anders of je wordt door deze dame geraakt, vooraan bij het podium of achteraan in het park, het maakt haar allemaal niet uit. Haar rots in de branding en gitarist Jon Diamond geeft haar de juiste steun die ze zoekt. De ritmetandem en de toetsenist komen uit Nederland en zijn ingehuurd om Dana bij te staan tijdens dit muzikale avontuur. Mooi is dat Dana het nummer ‘Songbird fly’ opdraagt aan haar overleden zuster en aan Michael Jackson. Echter zijn het vooral de southern rock stamper ‘Bible baby’ en de Etta James klassieker ‘I’d rather go blind’ die de set tot ongekende hoogte sturen. Slotsong ‘Helter skelter’ van The Beatles is dan een kwestie van inkoppen geblazen. (CJ)

De Britse rockgroep The Pretenders rond de Amerikaanse zangeres, gitarist en songwriter Chrissie Hynde is de volgende act die haar opwachting maakt. Met een mix van punk, new wave en popmuziek (voornamelijk in de jaren tachtig) scoorde de band een reeks hits scoorde, waaronder ‘Brass in pocket’, ‘Back on the chain gang’, het kerstnummer ‘2000 Miles’, ‘Don't get me wrong’ en ‘I'll stand by you’. De rock- en rollaterjeugd, gaat, al dan niet onder invloed van bier, compleet los tijdens het optreden op de Jupiler Stage. Degene die wat minder enthousiast is, is Crissie Hynde zelf. Het constante gevloek en getier, vanwege geluidsproblemen, maakt het optreden geen subliem genot om naar te kijken. Alle bovenstaande hits komen in rap tempo voorbij en tijdens ‘I'll stand by you’ gaan alle armpjes en aanstekers de lucht in. Absoluut een goed optreden, maar de band lijkt zich te schamen voor het chagrijn van de rock-lady. (AE)

Milow, geboren als Jonathan Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. De zanger is bekend van zijn hits ‘You don’t know’ en ‘Ayo technology’ en was de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA's) 2008 en 2009. Vorig jaar nog op Picnic in the Park, vanavond de Jupiler Stage. Hij bedankt alle bezoekers van het festival en bezoekers van zijn vorige optredens in Den Haag. Het publiek is vanavond in grote getale afgekomen op het akoestisch wonder. Het Haagse publiek, in alle leeftijden vertegenwoordigd, geniet van zijn kunsten. Er wordt gebruik gemaakt van stukjes uit ‘Brown eyed girl’ (Van Morrison) en ‘Pretty young thing’ (Michael Jackson), om zijn eigen muziek net wat extra te geven. De achtergrondzangeres staat irritant veel op de voorgrond, je zou haast denken dat het een duo is. Na het ten gehore brengen van zijn grote hits gaat het publiek voldaan op weg naar Guus Meeuwis, de topper van de avond. (AE)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag