Charly & Gallus klaar voor het échte werk met ‘Chemical Solutions’ Charly & Gallus klaar voor het échte werk met ‘Chemical Solutions’

Fulllength cd als voorloper voor een serie vinyl

, Cok Jouvenaar

Charly & Gallus klaar voor het échte werk met ‘Chemical Solutions’

Fulllength cd als voorloper voor een serie vinyl

Cok Jouvenaar ,

Den Haag is een belangrijke cd-release rijker; ‘Chemical Solutions’ van Charly & Gallus. Afgelopen vrijdag 29 mei werd deze gepresenteerd in de SuperMarkt met geslaagd feest. De voetjes gingen tot diep in de nacht van de vloer. Zaterdag speelt het duo op Kaderock. 3VOOR12 Den Haag kwam met plezier zijn verplichtingen na en ging rond de tafel zitten met dit tweetal.

Fulllength cd als voorloper voor een serie vinyl

Den Haag is een belangrijke cd-release rijker; ‘Chemical Solutions’ van Charly & Gallus. Afgelopen vrijdag 29 mei werd deze gepresenteerd in de SuperMarkt met geslaagd feest. De voetjes gingen tot diep in de nacht van de vloer. Zaterdag speelt het duo op Kaderock. 3VOOR12 Den Haag kwam met plezier zijn verplichtingen na en ging rond de tafel zitten met dit tweetal.

Eensgezind zijn Charly en Gallus als er gevraagd wordt hoe de presentatie was van ‘Chemical Solutions’. Martijn: “Erg geslaagd en lekker druk. Er werd flink gedanst, zowel door de freaks als door punkrockers.” “Zo moet dat ook!”, voegt Daan er aan nog toe; “Dit is ook gemaakt om te dansen. Natuurlijk kan je het in de auto beluisteren maar om te dansen komt het meer tot zijn recht.” De presentatie was in de SuperMarkt aan de Grote Markt, een bijzondere keuze. De Bazart is tenslotte de thuishaven van de heren. Martijn legt uit; “Supermarkt ligt midden in het centrum en was gratis entree. Hierdoor hebben ook nieuwe mensen kennis gemaakt met ons.” In het dagelijks leven gaan Charly & Gallus door het leven als Daan Blom en Martijn Verlinden. De twee dertigers zijn al jaren bezig met muziek. Daan: “We waren dj’s maar hebben ons ontwikkeld tot producers. Het is zo gegroeid. Het voelt heel natuurlijk.”

In den beginne was er de column ‘Antilounge’ in het muziekblad ‘Stork On Stage’. Een compilatie cd was het vervolg en in 2006 kwam deel drie uit met daarop een track van Gallus (‘Garlic’) en een track van Charly White (‘When I still had the money’). Dat is het begin geweest. Trots vertelt Martijn hierover, tenslotte is hij dé man achter het Antiloungeconcept; “Op Antilounge III was er ruimte over en ik had zelf wat gemaakt en erop gezet. Later belde de programmeur van Paradiso mij en wilde graag Charly White en Gallus boeken. Ik dacht waarom doen we dit niet samen. Later stonden we op Lowlands, gevolgd door Noorderslag.” “Eigenlijk allemaal te vroeg.” valt Daan bij, “We waren er helemaal niet klaar voor, we sprongen in het diepe. Het is allemaal te snel gegaan. Het had beter dit jaar kunnen gebeuren. Nu zouden we ons beter profileren.” “We hadden toen een heel mager geluid.” laat Martijn eerlijk weten.

Toch hebben de heren er veel aan gehad en zien het als een leerschool. Iets wat is gebruikt met de vervaardiging van de cd. “Het is niet zomaar uit de lucht komen vallen. We zijn enorm gegroeid. Normaal maken acts eerst een cd en gaan daarmee optreden, wij doen het andersom. Onze naamsbekendheid heeft wel zijn voordeel” Martijn vervolgd; “Wij wonnen de Grote Prijs van Zuid-Holland en konden hierdoor 250 EP’s maken. Onze boeker bood aan om dit om te zetten in een cd en 500 exemplaren te persen. Blitz Bookings doet de boekingen. Zij zagen het wel zitten met ons en hebben geïnvesteerd in de cd.” Dit is de eerste keer dat Charly & Gallus een hele cd maken. “Op de Popronde cd en de Antilounge cd’s staan wel losse tracks, maar dit is ons debuut. De cd was in februari al klaar maar door de productie verschijnt hij nu pas. We zijn nu al weer verder gegroeid, zeg maar.” Een cd uitbrengen in deze tijd van downloaden is een vreemde beslissing of niet?  “Een cd is het wel waard, het is iets tastbaars, je hebt wat in je handen.”zegt Daan “Het is maar 10 euro en ik zou het er ook voor over hebben.” In de scene waarin het tweetal zich beweegt is het gebruikelijk om iets uit te brengen. In het doorsnee popcircuit zou dit de plank goed misslaan. “Dit is het eerste van een serie dingen die wij willen uitbrengen. We willen een serie vinyl uitbrengen. Zodat we dit met elkaar kunnen mixen.”

Het is een bewuste keuze om de cd in eigen beheer uit te brengen laat Martijn weten; “Deze cd is ook een promocadeau. Misschien hapt er wel een label toe.” Ambities steekt het duo niet onder stoelen of banken en vooral Daan heeft zo zijn mening; “Muziek is het enige waar ik aan denk. Het liefst ben ik alleen daar mee bezig, werk vind ik echt een kwelling.” Daan werkt in de promotie en Martijn bij het Haags Pop Centrum. “Dit werk zit soms wel in de weg.” zegt Martijn, “Ik kan ons nooit eens boeken of via het HPC mezelf profileren. Dat wordt gezien als eigen belang. Vorig jaar stonden we in de finale van de Haagse Popweek en dat heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Maar we hebben de hele zaal op zijn kop gezet. Iedereen was aan het dansen, tot oude opa’s en oma’s toe. Op State-X New Forms zouden wij goed passen, maar dat zorgt voor veel gezeik. Henk Koolen (programmeur State-X New Forms en Paard van Troje) zou dat wel graag willen, trouwens. Henk is wel grote fan van ons. We worden regelmatig gevraagd voor het Paard. Op 11 juni staan wij in het voorprogramma van DJ Rupture.” Daan haakt hier op in; “Het is ook heel goed verzorgd in het Paard. Backstage en op het podium. Je wordt echt serieus genomen en dat is echt te gek.”

“We willen ook een videoclip uitbrengen na de zomer. We staan open voor alles en willen spelen waar het kan; Ibiza, Zweden. Overal waar de mooie vrouwen zijn.”, lacht Martijn. Daan: “In de scene waar je hoort moet men je zien en kennen. We willen dat de dubstepscene ons goed vindt. Niet dat we andere festivals niet leuk vinden, maar je eigen crowd is heel belangrijk.” Martijn reageert: “Graag zou ik in Berlijn spelen, dat is de Europese hoofdstad van de elektronische muziek, of in Barcelona op het Sonar Festival en op Beatstad.” “Waarom staan wij niet op Beatstad? Het heet toch Beatstad, maar waar is de beat dan” grapt Daan tenslotte.

Beatstad is misschien de toekomst voor Charly & Gallus. Op zaterdag 6 juni speelt het duo samen met Noizboiz op Kaderock op het binnenpodium vanaf 19.45 uur. Verder is het tweetal live te bewonderen op:
11 juni: Paard van Troje als supportact van DJ Rupture en Andy Moor
4 juli: Antilounge avond in de Kinkystar Club in Gent
7 augustus: Basz in het Gras in Zuiderpark
30 augustus: Intergalactic FM in Boudisque Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag